Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] hehemimi的玩具櫃(2018年3月20日更新p.117-二,三月入手 - Part 2)

岩我啊,係埋宇宙飛船入啊?唔該

依本書已出了一段時間…pm再詳談…  發表於 13-2-2016 09:25 AM
mimi兄有心有力繼續收藏各類人間兵器,羨慕啊~~~

我就住入,不過,冇時間、又冇位display,唔開盒,見到盒開始堆積起來,很心痛啊:no:

gazza兄..其實小弟情況不比您好得多少..所以真係要嚴選..  發表於 2-3-2016 11:47 AM

又有大半個月無出帖..又講下二月下皆訂左乜....

二月下旬入手書刊有下面依D...

當中日本舊扭旦單色膠公仔大全包括左昭和年代生產過單色膠公仔生產年份,數目等資料...

其他入手有WCF龍珠破壞神香帕篇,ET大巨神,壽屋機戰黑天使,SR帝王FC Version,幪面超人舊膠產品等..

SR帝王FC Version
短評:翼係同類產品中最有氣勢一隻..細緻度,活動能力算好..但可以有改善空間

ET大巨神
短評:依個系列一般都有軟腳鬆關節問題,另外依隻部有電鍍亦耍檢查有否花或丟漆..但較現代感及少產品對粉絲有一定吸引力..

舊物分享有太空保衛者DANGUARD Sky Arrow/Gard Machine/Gard Rancher..

我仲未入隻Regult, 盒機戰Astranagant十五十六諗入唔入好:60:

三木兄最後有無入呢?  發表於 1-4-2016 10:40 AM
hehemimi 發表於 2-3-2016 10:37 AM
又有大半個月無出帖..又講下二月下皆訂左乜....

Popy 飛機正呀{:1_377:}.......................
喝喝咪咪兄的收藏真係好正啊!

謝tolete兄欣賞...  發表於 1-4-2016 10:39 AM

又有接近一個月未更新...又講講近況..
首先新訂有依d..

因為今個月新出既玩具中既唔算多..所以入得唔多...shf原祖高達/渣古II/龍珠破壞神比魯斯,SD聖戰士,鬆軟熊,幪超新一號變身腰帶

但由於小弟依兩三個月努力追番膠...所以無慳到...

三月份入既書刊有依d..

當中mandarake出版既Zenbu No.74特刊....內容有昭和年份出既超合金玩具同埋當年年青潮物...加上訂價唔貴..值得一看

另外也入左些鬆弛熊同埋蛋黃哥周邊產品...

舊物分享有大鐵人17系列…

CombattraV 發表於 11-3-2016 10:56 AM
Popy 飛機正呀.......................

係呀..不過popy暫時無乜入..唔係我有齊..主要因為唔想入無大愛既..
正ya!盒機戰好正!機戰模型好貴...期待你的完成品

謝bungykit師兄探訪留言..對..朋友也叫我好好處理手頭積存機戰模型..交予專業代工不要素組...但因為空間有限及不便上內地搞...現正繼續停擺中..希望短時間內解決  發表於 4-4-2016 08:46 PM
hehemimi 發表於 1-4-2016 10:18 AM
又有接近一個月未更新...又講講近況..
首先新訂有依d..

嗰幾本舊特刊,仲正,可以慢慢睇,又唔阻位。

gazza..如想入手可開聲.小弟可以代勞..  發表於 30-4-2016 11:00 PM
路過入黎支持下!{:1_214:}{:1_208:}{:1_226:}
Mimi兄早晨!
每次入嚟坐都有驚喜{:1_377:}

謝三木兄..您d囡囡相都係每次都令我有驚喜...XD  發表於 30-4-2016 11:04 PM

又約有一個月無更新..又講講今月有咩..
首先訂左有依d...除左機械人外..因為橙路產品少同埋見過ht神奇女俠頭雕相..所以試水...希望成品唔會令我失望...

繼續後追龍珠WCF系列…

四月部份入手有勇者王option set, R魂元祖高達系列,神比達,幪面ghost我魂等..

當中新入書刊有依d...

新入車仔有依d...

因為咸旦超人五十周年而推出既Special Set...基本是將膠魂上金..但總算有可觀及紀念性..初出價格亦唔貴..

另外入gffmc獨角獸高達三號鳳凰…
評:表面處理同qc良...配件數量足(但多兩盾更佳)..算係獨角獸系列中最吸引我既一隻...

Hi-Metal R VF-1S
評:膠,配件一堆,無重量感,眼部用半透明件,接位關節ok,活動能力及上色做型可以接受但有改善空間..

Megahouse C. F. SP SDF-1
評:全膠,換件變形,上色可以,有地台,無機關,叫做好睇唔好玩..

另外異形推出35周年限定紀念版第一彈(第二彈12月),每彈4款..但現貨見登陸機比較粗糙..登陸車及太空船ok

巴魯巴托斯上架...
mimi兄很多收穫{:1_208:}

三木兄您好..大家咁話...不過四月份自己較想入舊野無乜入到..主要都係贖番之前訂既野..