Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] hehemimi的玩具櫃(2018年3月20日更新p.117-二,三月入手 - Part 2)

洛迪文 發表於 28-7-2015 02:58 AM
Hehemimi 兄太過獎,其實見到咁多機戰迷真係好開心,証明個市場仲係好大,廠商就會出多D新野,大家越來越多 ...

謝洛迪文師兄探訪...雖然機戰今年仍有遊戲同模型手辦出..但電擊引退後剩下只有壽屋同個別工作室..不能不說褪色不少...而您所提微星reboot..大家也有留意..希望進度不會太慢就好了...:67:

依個七月真係血色,..無去動漫展無入popy...但因為七月出而訂左有唔少玩具..而部份也入多了一件..所以也洗了不少...

書刊有依d...

最後幾日差不多每日都有收到電話叫取貨..

當中..
Megahouse地球號
短評:輕身,外貌夾口合格,頭件,腰甲,手側炮,肩炮件因用換件令機關欠奉...

千值魔龍騎士
短評:表面處理QC配件數量中上..但部份手更換部件極難安裝, 用來夾緊檔布的腰甲亦僅可套穩但不實

同場加影同格既大膠色萬能俠兄弟...

hehemimi 發表於 18-7-2015 10:02 AM
tolete兄,v兄,三木兄,gazza兄同各位師兄好...又有半個月無更新帖..首先回番您地留言先

v兄:首先v兄講很 ...

萬能號肯定係今年最值得入手產品之一,恭喜hehemimi兄入手.......
:handshake:thanks for sharing
hehemimi 發表於 1-8-2015 09:41 AM
依個七月真係血色,..無去動漫展無入popy...但因為七月出而訂左有唔少玩具..而部份也入多了一件..所以也洗了 ...

雖然冇看過動畫,不過呢件地球號,顏色配搭不錯,而且有點像天元裏面有個什麼Ark。。。

hehemimi 發表於 18-7-2015 10:02 AM
tolete兄,v兄,三木兄,gazza兄同各位師兄好...又有半個月無更新帖..首先回番您地留言先

v兄:首先v兄講很 ...

唔駛同人比~~~人人鍾意既機械人都唔同~~~我都冇乜老變~~~菜機~~~同戰隊~~~不過我好希望有廠出機戰OG機械人就真 :DD
CombattraV 發表於 1-8-2015 03:14 PM
萬能號肯定係今年最值得入手產品之一,恭喜hehemimi兄入手.......

係呀v兄..所以把玩後後追多一盒...

謝謝師兄探訪...師兄都係機戰同好..得閒交流下..

gazza1211 發表於 3-8-2015 08:29 PM

雖然冇看過動畫,不過呢件地球號,顏色配搭不錯,而且有點像天元裏面有個什麼Ark。。。     

gazza兄....佢地配色同身形的確有六,七成似...所以即使之前未睇過動畫..都唔覺陌生

黑色三連敗 發表於 6-8-2015 09:56 PM

唔駛同人比~~~人人鍾意既機械人都唔同~~~我都冇乜老變~~~菜機~~~同戰隊~~~不過我好希望有廠出機戰OG機械 ...  

同意連敗兄同gazza兄講法..不過見大家各有特色既玩具櫃擺設..即使唔係放自己玩開既玩具一樣好開心..也可能從中學到野同搵到新目標..哈哈

順手貼月頭補影相..也是八月上旬入手...首先係新入車仔..
My Sweet Piano 看來比My Melody車設更可愛..而GATCHAMAN配色相當搶眼..

另外千值魔龍騎士黑色開色開面版因為更有兇惡原始戰士感覺所以也入手...

近鏡...除左配色唔同...頭,肩甲,檔布破裂狀及龍頭紋配色也唔同...至於其他配件種類則相同..

配合破裂檔布更有征戰既古代戰士既感覺...

另外也入手宇宙圓盤大戰爭GATTAIGER
短評:好重手…大部份飛碟同埋機械人都係合金…但係由於變形以換件為主所以冇乜機關(飛碟較多更換配件,機械人主要只有手換件)……機械人對腳可能易生銹…另外關節算實…不過活動能力一般…而賣相在現今或當年同期機設來說比較簡單…較適合看過或喜歡古祖味的機械人粉絲

最後上架..

萬能俠區最新近況..

圓盤大戰爭GATTAIGER:handshake::handshake::handshake:

各位好..又有大半個月無update...又更新一下..

首先po下近排訂左d乜...

八月中旬入手…回想都有大半年無入囡囡..依隻冬月都係朋友推介先試下...

八月中旬新入車仔…今個月出左新車仔, 除左tomica Star Cars系列..仲有tiny依隻香港車系列..

下旬入左…

另外八月有較注目既有大河walker同埋戰隊40周年有關既書刊…

另外坊間近日有不少popy扭旦出現...玩味不少...例如依套歸零實驗者,超力,三一或者天地雙龍..

呢隻冬月正嘢喎.:46:
師兄真認食. :p
好耐冇入黎mimi兄度坐∼∼∼咦,有訂新版gunbuster,用來換馬的吧?
Mini兄長期都咁多玩具玩,很羨慕:shiny:
GATTAIGER好正:handshake:
Gundam6j 發表於 29-8-2015 09:34 AM
呢隻冬月正嘢喎.
師兄真認食.

師兄應該係老手...小弟要向您多多學習先真...:35:

gazza1211 發表於 5-9-2015 02:05 AM
好耐冇入黎mimi兄度坐∼∼∼咦,有訂新版gunbuster,用來換馬的吧?

gazza兄..應該不會換馬...我入d玩具好少轉賣...主要因為對依隻配色有興趣..如果gx34R遲些再平些可能會入多一兩隻...

三木白花子 發表於 12-9-2015 09:59 AM
Mini兄長期都咁多玩具玩,很羨慕

三木兄您都係多入之人...大家咁話啦..:61:

多謝kit師兄探訪小弟...師兄收藏好強...多多指教呀..圓盤大戰爭您有無打算入呀?:35:

順道講下以下收藏...太空西遊記(SF西遊記)係小弟較遲入既收藏..因為依個原因...宇宙皇后號小弟只有st版..因為在日本見dx版宇宙皇后號在拍賣網或日本本土玩具店見到不是狀態不理想便是太貴...唯有再等..不過遲些因為有廠商公佈有關新產品開發中....有興趣既朋友有機會平入圓夢..

另外附上近入書刊...北原照久先生係日本有名古物收藏家...有興趣鐵皮或popy玩具既朋友可留意北原先生有關書刊..

九月上中旬相信有唔少人入左GX34R新色版...另外想講係龍貓巴士..係銅鑼灣某專門店有售..底部有可動轆…行走時八隻腳前後會郁…可揭頂蓋及另附送灰色龍貓一隻…

早晨迷咪兄,每次入黎你的話題,都有無盡的驚喜:handshake: