Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] hehemimi的玩具櫃(2018年3月20日更新p.117-二,三月入手 - Part 2)

hehemimi 發表於 13-9-2015 08:11 PM
師兄應該係老手...小弟要向您多多學習先真...

㳟喜入手太空西遊記..........松本大師嘅嘢越來越貴了
CombattraV 發表於 21-9-2015 11:57 AM
恭喜入手太空西遊記.........松本大師既野越來越貴了

多謝v兄同tolete兄捧場..SF西遊記都算popy機體中較昂貴既系列...所以希望趁仲可以負擔得起前收購埋...現在大致上popy想擁有的大致收集齊了...

早幾日決定趁假期重新將玩具盒分類擺放,整齊空間...因為之前混亂中部份玩具盒弄致破損及難以尋找...

又分享下九月下旬入手既玩具..首先係車仔..當中杯麵車好受歡迎...好快去貨

另外新野出左終極悟飯,幪面超人合金車set,高智能q版車第4輯,亦入左popy同埋可著燈搪膠電腦奇俠...

相中可能未必清楚...除雙眼以外..次郎同01身上同頭頂機械部件中有孔可透光..而且會随時間改變顏色..依隻產品有金屬版同埋普通版(圖中為金屬版)

另外補番之前宮崎駿貓巴士既開盒相...

同埋Evolution Toy Metal Action Grendizer 巨靈神 Dizer Shooter 既近照..
兩隻電腦奇俠面對面企好鬼曖昧:58:

您諗多左...XD  發表於 1-12-2015 11:57 AM
{:1_374:}多到迫地鐵

無法...屋企有其他野放..暫時櫃內d玩具要委屈一下..XD  發表於 4-12-2015 10:51 AM

:Q  師兄D收藏好利害,一堆二堆..有幾多年嘅成果?

基本上小弟2007年開始入番玩具..  發表於 2-11-2016 10:05 PM

[quote]Gundam6j 發表於 6-10-2015 12:41 PM
師兄D收藏好利害,一堆二堆..有幾多年
mimi兄又有咁多新玩具玩{:1_208:}

另外雷鳥架車可以喺百厭仔買到.

謝謝三木兄報料.^^  發表於 21-10-2015 11:36 AM

因為唔多野中同近日私事較忙..所以又有半個多月無更新...
首先講有乜新訂..除左壽屋機戰黑天使剛開訂外..也有其他有趣商品如海洋堂鬆弛熊,jojo神父,大衛像等...

十月下旬入手..新入只有幪面超人3號同埋龍珠超金菲利神悟空

舊物有電磁俠popy旦同埋小露寶旦...

因為在FACEBOOK有懷舊玩具谷朋友介紹下面中古書刊..所以也介紹一下..
第一本係講談社在萬能俠30周年特刊 Goods in Book сЖ⑦ヮみGOODS in BOOK 松本圭司
內容非常豐富,有講談社70年代tv magazine刊載過關口豬一郎等原畫,可摺光子力研究所同機械人模型,同埋機械獸圖鑑等....

另一本戦り! 全日本ヤЯф①п大全集
hehemimi 發表於 8-11-2015 11:47 AM
因為唔多野中同近日私事較忙..所以又有半個多月無更新...
首先講有乜新訂..除左壽屋機戰黑天使剛開訂外.. ...

入來坐坐。。。。呢一年都忙都百佳,希望黑天使出的時候,能有心情和時間去搞啦~~~

十二月搵時間聚聚吧..gazza兄  發表於 28-11-2015 10:41 AM
我就慘情啦,冇咪咪兄咁多空間同本錢!

Tolete兄..錢可以慢慢搵..執下屋企又可以放多d嫁啦  發表於 28-11-2015 11:16 AM
:handshake:正野

謝師兄欣賞^^  發表於 28-11-2015 10:40 AM

又黎十一月下旬更新...

首先講有乜新訂..除左一般玩具外..也有訂龍珠咭商品...

十一月下旬入手有依d...

AA合金黑三一
評:外型,qc表面處理可觀,眼有燈亦多配件,關節唔鬆活動範圍亦廣,但用膠比例太多亦開價稍貴,部份關節耐用度成疑..

Metal Build突自
評:外型,qc,關節活動範圍相當不錯,只有螺絲位外露及近頭角部份有碬,加上機體本身受歡迎,升值好快

千值黑鷹
評:外型,qc表面處理不錯,可變形,但開價稍高及配件較少,但頭部,肢關節因背翼及肩部設計阻礙活動範圍較少,雖然可裝上超獸背部, 但是要換件合體, 而個人認為外形上還是超獸和黑鷹獨立看比較有看頭, 只是增加玩法,但由於是市面唯一產品,也是fans必入的...

十一月下旬入手書刊有這些..

當中特別想介紹書刊有靜岡版jump流鳥山明同埋岸本齊史限定版講座百科, 內有複製原畫同埋漫畫名家製作心得資料及錄像等..

同埋Dragonball Heroes 5th Anniversary Mission,附有DBH悟空5款撤亞人形態咭,歷代咭總覽,角式設定,同埋有關統計

mimi兄早晨, 入嚟坐坐. :78:

謝三木兄探訪..^^  發表於 29-11-2015 09:48 PM
tolete 發表於 13-11-2015 09:29 PM
我就慘情啦,冇咪咪兄咁多空間同本錢!

我聖誕節前會整理一下

咁就好啦...(^0^)/  發表於 29-11-2015 09:51 PM
hehemimi 發表於 28-11-2015 11:33 PM
又黎十一月下旬更新...

首先講有乜新訂..除左一般玩具外..也有訂龍珠咭商品...

Metal Build Strike Freedom{:1_377:}..................

V兄..MB突自的確係正..連無玩MB既我都中伏..T^T  發表於 1-12-2015 12:01 PM