Toysdaily 玩具日報

[分享討論] "老餅時光 by Combattrav" 超力電磁俠

回復  CombattraV

多謝晒V大!重等緊另一隻BODY, 聲稱開合全順既送返黎香港...睇下可否換隻健全少少...: ...
Taru 發表於 16-1-2012 01:09 AM

正呀Taru兄, 遲啲"合体完畢"後再post出嚟呀:43:
回復  龍騎

基本燈位無電池流水...好少有事.
通常見缺天線飛機多過話壞燈...而且V大好似係CHECK 過閃先 ...
Taru 發表於 16-1-2012 01:26 AM

我都覺得雖然新嘅合金係設計上係進步好多, 但舊合金嘅用料始終係好啲, 因為佢嘅係一件玩具, 而新嗰啲已經偏向一件擺設品多啲...:67:
好正的古董神物呢~~~ :71:
回復 47# CombattraV

V大, 其實返到都同家下相差不多, 最多係分外型新淨度同甩色程度...係手動開合攪枝軸先感覺到有無滑牙....

係一時見到佢寫明開合暢順...見佢有set negotiation, 咪試下囉...點知佢又真係肯...不過隔山買牛, 點都要件野到手先知得唔得...收貨到時再講你知~ ^^
回復 48# CombattraV

擺設還好,但質料就.....我隻魂 MazingerZ ABS 膠手就自我分解...黏笠笠...同一地方隻Great MazingerZ 就無事..  =____=;
電磁對人也有強大的吸力
謝分享
V 幾時整番過天山五號特集

V大, 其實返到都同家下相差不多, 最多係分外型新淨度同甩色程度...係手動開合攪枝軸先 ...
Taru 發表於 16-1-2012 09:20 AM

好, Taru兄等你:$

擺設還好,但質料就.....我隻魂 MazingerZ ABS 膠手就自我分解...黏笠笠...同一地方隻 ...
Taru 發表於 16-1-2012 09:26 AM

咁大件事:@
電磁對人也有強大的吸力
謝分享
玩具魂 發表於 16-1-2012 10:02 AM

係ga, 超力真係我嘅至愛:handshake:
V 幾時整番過天山五號特集
龍騎 發表於 17-1-2012 02:30 AM

龍騎兄你果然記性好好呀:@, 可能新年放假有時間啦:^
預告住一張舊boxart相先la...
大大既collection好正!!!:handshake:
龍騎兄你果然記性好好呀, 可能新年放假有時間啦
預告住一張舊boxart相先la...
CombattraV 發表於 17-1-2012 03:07 AM

OMG :$, please open and take some photos ~~ please ~~

唔意思小弟又推返個post上返嚟, 希望版主唔好移走個post啦:77: , 因為有幸再一入中古黃機仔version好興奮所以想同大家share呢刻心中嘅喜悅...雖然中古無盒及欠天線, 但3, 4號機倉門原好(上一隻曾經修補過), 所以一見到立即fall水...:73:

同紅機版合照.............
超級超力FAN屎!!!!! 超LIKE!!:71:
Awesome find! Congrat.:71: