Toysdaily 玩具日報

[分享討論] "老餅時光 by Combattrav" 超力電磁俠

respect!! for ya collection... :$ :$
見到都好完美呀!有九成新咁,到底係邊方面唔完美呀?
仲有冇多的圖睇下?謝!
我愛媽咪 發表於 11-1-2012 08:15 PM

最主要無咗天線:42:, 遲啲補返五架機仔嘅相呀:64:

超力呀~~~~~~~~~~~~我仲見到天地雙龍............., 最近有點心癢想入回12"的天地雙龍
ZIN 發表於 12-1-2012 12:53 PM

Zin兄好似入得12"坑好深咁bor:58: , TH嗰對天地而好少見到有地方賣lu:67:
舊日珍品要支持....:71:
好經典呀...............I love 超力!
respect!! for ya collection...
歪勾 發表於 12-1-2012 01:49 PM

Thx,Ching:64:

都超級鍾情喎.....
tototo 發表於 12-1-2012 07:08 PM

Yea, I like CombattraV so much ga:73:

舊日珍品要支持....
Taru 發表於 12-1-2012 09:29 PM

Thx Taru hing:64:

好經典呀...............I love 超力!
(^3^) 發表於 12-1-2012 11:00 PM

Oh, really? (^3^) hing U also like CombattraV? Let's discuss more here later ar:43:
大佬,至開心見到你對舊合金那份熱情,我身邊有些朋友都冷卻了很多~~
小弟就間唔中都有入貨,但冇以前咁癲啦~
大佬,至開心見到你對舊合金那份熱情,我身邊有些朋友都冷卻了很多~~
小弟就間唔中都有入貨,但冇以前咁癲 ...
TD玩具老師 發表於 14-1-2012 03:10 PM

多謝老師支持就真la, 其實我有嘅collection呢度好多前輩大佬包括老師都擁有ga la, 但每當小弟一擁有一件舊合金都好想同大家分享, 原因並唔係想"哂"嘢, 講真我嘅collection都唔算係咩珍品, 只不過有時見到啲post講嚟講去都係為價錢, 制造炒價而出, 真係有啲悶, 我都知大家都要慍食做生意, 但可否係做生意嘅同時保留返小小對玩及欣賞一件玩具嗰份熱情呢? 其實除咗一小部份人, 我知呢度其實重有好多有heart嘅collector, 希望大家係往後日子可以繼績以toysdaily作為平台分享及討論玩具嘅樂趣啦:64:
再一次多謝Lo C將我已潛咗落海低嘅post復活, thx:64:
多謝老師支持就真la, 其實我有嘅collection呢度好多前輩大佬包括老師都擁有ga la, 但每當小弟一擁有 ...
CombattraV 發表於 14-1-2012 03:43 PM

這就是TD最初成立的目的啦~~
如果唔係我都唔識得靚仔你~~哈哈
勁呀~~~超力兄~~~連自己個屋企都買2個:x
頭像被屏蔽
回復 1# CombattraV

兩套V型蛋都好貴,特別是迷你合金..起碼2魚一套..不過現在想買都買唔到..:$
勁呀~~~超力兄~~~連自己個屋企都買2個
黑色三連敗 發表於 14-1-2012 09:32 PM

係呀, 已經有個新嘅但好想見返舊居, hehe...........:71:

回復  CombattraV

兩套V型蛋都好貴,特別是迷你合金..起碼2魚一套..不過現在想買都買唔到..
leo2004 發表於 14-1-2012 10:00 PM

V型嗰套重貴呀:79:
多謝老師支持就真la, 其實我有嘅collection呢度好多前輩大佬包括老師都擁有ga la, 但每當小弟一擁有 ...
CombattraV 發表於 14-1-2012 03:43 PM

中古始終外於其產年份既設定, 同當下美型新品難以相比, 但每次見到有份獨特情懷(老餅掛?) 係當下新品入手時無的...

絕對支持V大分享珍藏...:handshake:

P.S. 我今日都撈左件有DD 內傷既貨...:(..
.
頭像被屏蔽

回復 27# CombattraV

你指迷你合金套蛋.?好耐之前見過二魚半..現在唔得啦..
膠蛋就估起碼要兩魚..正常色貴過透明黑色..
幾年前去秋葉原時在唔太多時間問過都搵無這套膠蛋..反應無意搵散蛋時搵到隻透明黑手部的飛機,不過得一千零一隻..:38: :$ ..
回復  CombattraV

你指迷你合金套蛋.?好耐之前見過二魚半..現在唔得啦..
膠蛋就估起碼要兩魚..正常 ...
leo2004 發表於 15-1-2012 01:58 AM

leo 大所指合金套旦係咪POPY 細盒果D ? 定係哩D 膠旦?
Good grab again :handshake:
Nice collection ~