Toysdaily 玩具日報

查看: 14654|回復: 88

[詢問] 想買Batman

頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
最好應該係DX
但幼頸
頭又唔夠靚
又有機會出油
仲要天價
所以我等The Dark Knight Rise出新版先買
絕對唔好再依家入手,第三集都黎緊,依家高追無意思,要買就入1989年版batman,呢隻就無衝突喇!!
買左幾隻P仔同Ironman之後想買隻Batman, 但依家見有1. 動漫節限定Batman, 2. BATMAN THE DARK NIGHT - BATM ...
dannydanny 發表於 9-1-2012 12:25 PM

會場版,真人頭雕勝於一切;Dark Knight版第一版不提也罷,第二版頭雕ok..可動性都唔錯,DX版就包裝ok,頭雕除可動眼外,像真度完全無Dark Knight版咁靚,所以等Rise啦都係...我自己都高追左DX,再用返Dark Knight第二版頭雕,所以無謂高追,DX都有分兩版架,依家入手好講彩數,忍忍手有著數呀大大!!
如果真係好想追嘅亦都可以考慮吓medicom嘅The Dark Kinght,呢隻只係頭雕上色差小小之外一d都唔輸蝕比HT任何一隻,只須repaint頭雕就唔同哂.

repaint前

repaint後
回復 1# dannydanny

俾多少少圖你參考下:-

第一張係DX版頭雕,第二張係Dark Knight第二版頭雕,第三張係DX版個身加Dark Knight
第二版頭雕。

border=0 />
border=0 />
border=0 />

最後就係Dark Knight第二版個胸甲係大隻D架,如果真係要入,希望呢D資料幫到你!!

蝙蝠俠造形分前後期,如果你要有靚頭就買動漫節版屬前期造形,它的披風是兩層布料比較靚,我最喜歡的一隻。dx版是後期造形沒有跟頭,同埋頸位比較幼長,但唯一可動眼球,有射燈地坐,出過四隻蝙蝠俠呢兩隻最好,或
蝙蝠俠造形分前後期,如果你要有靚頭就買動漫節版屬前期造形,它的披風是兩層布料比較靚,我最喜歡的一隻。dx版是後期造形沒有跟頭,同埋頸位比較幼長,但唯一可動眼球,有射燈地坐,出過四隻蝙蝠俠呢兩隻最好,或
回復 1# dannydanny
如果唔理其他理由  我會簡 DX02
想要改良好d  等新版
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
回復 12# dannydanny

我係過來人,因為好鍾意batman,所以都係碰碰撞撞咁買;高追左DX之後又發覺Dark Knight頭雕靚D,所以駛左好多不必要駛嘅錢,因為咁我都唔想你行我條路,都到左呢個時候,等已經係無所謂,因為套戲就上,所以一定會有更好嘅出,無謂高追丫,反而你話買joker我就會叫你買,不過好似都將會有新版出,雖然係咁,我覺得joker其實之前都已經出得好好,所以係入得過架,除左version 1!!

仲有就係睇大大你要求D咩,我個人對面相要求好高,所以一切以面相行先,有靚頭雕,就點攪到無問題....純屬個人意見,有機會再同你分享啦..!!