Toysdaily 玩具日報

[詢問] 想買Batman

回復 45# DreamWorks

我知呀 哈哈 唔敢太大力...驚:56:
回復 46# 蒼月遊馬

用風筒吹軟佢,就順利插入,你咁樣點導人呀?haha....
its depends which batsuit you like better. the begins suit or TDK suit... if you like TDK suit more then wait for TDKR version!  i personally like the batman returns suit the most...haha :34:
CHing你果然係Haword肚里面果条蟲.
thiam 發表於 9-1-2012 06:57 PM

HOTTOYS都公佈o左會出 1/4 同 1/6的 tdkr figure 同vechicle嘛, 咁即係一定出呢~
不過講真, 由開訂到出貨都半年, 而且未必電影上之前開訂, 因此我估最快都2013年先有得玩了. 我自己就唔訂batman了 (因為已有tdk同dx版), 其他角色ok都可以諗諗, 車反而想ht出多d, 不過我屋企無位display, 因此唔會入哈哈!
HOTTOYS都公佈o左會出 1/4 同 1/6的 tdkr figure 同vechicle嘛, 咁即係一定出呢~
不過講真, 由開訂到出貨 ...
jeffloh 發表於 10-1-2012 02:52 PM

TDK BATMAN, DX1, DX2, TWO FACE & BADPOT 我都又買, 就算再出我都再買. IRONMAN, SPIDER-MAN, 乜咩MAN都無買就係買BATMAN, 我之所以會買HT d野就係由買BATMAN而起. 除jor BATMOBILE我無買, 我有錢, 不過我買唔落手. 好...........貴!
TDK BATMAN, DX1, DX2, TWO FACE & BADPOT 我都又買, 就算再出我都再買. IRONMAN, SPIDER-MAN, 乜咩MAN都 ...
thiam 發表於 10-1-2012 04:05 PM

我batman original costume有 ht, takara, medicom版, 而tdk costume就有 ht的 tdk 同dx02. bat_pod好記得是想當年聖誕節走去買現貨的. batmobile之前都想買, 不過因為無位display (其實bat-pod已經無位display...) 所以無買. 就算tdkr再出, 都未必買了. 反而新batwing好型, 可能到時忍不住訂都唔定哈哈!
因為地方所限所以我都只儲batman系列的. ironman見 robert downey批頭雕太煩已經放棄了.

另外唔知ht說出1/4系列只係向eb "宣戰"定真係出, 不過1/4太大隻了, 出都唔會入. 再說, 我估ht最多只出1/4 batman, 無可能出1/4的bane啦~:66:
我batman original costume有 ht, takara, medicom版, 而tdk costume就有 ht的 tdk 同dx02. bat_pod好記得 ...
jeffloh 發表於 10-1-2012 04:30 PM

由2008年開始到今日依隻TDK BATMAN造型在我心中已然係NO: 1 所以1/4系列我會認真去諗, 但係如果係1/4 Star War Darth Maul咁就應該都唔需要諗. 買!
我自己喜歡original costume版造型多d, 感覺"classic" d咁啦, 所以如果出1/4的我會買的機會多過tdk版~ 不過都係那句: 太大隻, 做得再好但無位display都係無用.... >_<
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
回復 54# dannydanny

唔夠權限 PM你="=

只可以答你...依家 丫嗚個拍賣  半價吧~
反正 是情意結 其他我又唔會買....掉番轉頭諗...唔算高追 因為只愛一隻..
回復 56# 蒼月遊馬

大大你套又係dx版,我又係,點解樓主問你唔問我?

Hottoys出過o既batman我全部都有過(有o的賣左)

你o畀既選擇入面無89年ver,我唔知你係太痕一定要快碼玩市面,定還是對舊o個套無感情,總之就先唔提呢隻o黎講~

如果以入一隻o黎計我推薦動漫節個限定版第一集造型
首先,呢隻現時市面最多貨,因為ht刻意推貨,家下後追個價都唔算離譜
其次,人樣之中呢個一流,就算係ht自己產品線入面,呢個都係少有水準,十分值得
第三,儲野金科玉律第一條就係一定要留返隻元袓造型(我知有89年ver.但咁計仲tv有版添~總之個系列o既第一集造型最終一定會最值得留返o既)

老實講tdk造型o黎計,真係要追我反而唔會叫你追dx02
平心而論,當日一拎出盒驚為天人,成個身形自然度像真度都高到不得了~~~
但仔細把玩會發現造型上有兩個硬傷1.頸太幼(亦略長)2.頭太長(馬面)
另外可能出現o既出油問題,同實際設計上o既低可動度仲有重心差低平衡都令隻野好玩度大減~
反之隻普通版tdk雖然有所謂突肚問題,但其實只係o個批body彈弓太緊,細心扭係可以唔出現肚腩o既~
像真度係無得同dx02比,但相反無出油,高可動高平衡都令你可以任玩~你唔擺隻02係側邊亦唔會覺身形有太大問題~
而普通版tdk優點其實等同original costume優點,亦幾乎等同動漫節版優點,因為兩隻野係同期出品~(oc版膠衫直接用成型色動漫節版膠料表面做過處理,色靚左,但其實反而有花o既風險,針無兩個利)
而單論個咀型,動漫節版亦比dx02好,加上先天無馬面,單論成粒頭計仲靚仔,不過因為眼唔郁得,無法配合令某o的咀形,好限定一兩個角度同pose先靚,唔係會好奇怪~

而好重要一點,tdk套衫係第3集明顯會再出場(現公佈劇照見到)即係ht再出一次機會好大,所以真係唔洗急~一旦擺開tdk款唔計就一定係動漫節版啦
回復 57# DreamWorks

大大 你果隻幾多銀兩呢 你咁講 我有興趣想知~

爭乜姐份................買呢兩個咪得羅,兩舊唔冼:DD
搞下笑,請勿見怪:64: