Toysdaily 玩具日報

查看: 12047|回復: 23

[個人收藏] [原諒我這一生不羈放縱愛自由] 香港Music Icon: BEYOND 黃家駒

黃家駒 同 Beyond 呢個名字﹐ 相信無論對那一個年代出生既香港人都唔會陌生. 係我地香港值得自豪既一個timeless music icon. <海闊天空>﹐ <光輝歲月>﹐ <真的愛你>﹐<情人>  呢d接近20年歷史既歌曲, 應該連90後﹐ 00後都會熟識. 這些年來亦有多位天王天后 (如 憶蓮﹐ 學友) 及新一代受到家駒influence既band翻唱過cover version. 近年亦興re-issue d舊唱片, 當年錯過左既專輯﹐ 今時今日都能輕易地找到. (支持正版呀下﹗唔係講緊BT o個d呀)

呢隻係小弟第1隻HT, 亦係人生既第2隻12寸 (第1隻已放返出去). 初初話出已決定兩隻普通版都一定要入﹗ Beyond  出figure 點可以錯過, 呢d機會真係難得一見。當時仲讀緊大學﹐ 好多花費, 但係好在之前做野儲定d錢都仲afford到, 唔洗後追.

呢幾日將佢由盒中拿返出黎﹐ 依然同當初一樣咁好玩﹗諗住拍反輯相同大家分享下呢隻對香港樂迷巨有收藏價值既figure!

需然唔可以賣去歐美日本大賺, 但係希望未來HT再有機會出一些對香港人有共鳴同帶起回憶既經典icon.

大家最愛既歌曲同專輯又係咩呢? 其實3子時代都有唔少傑出作品﹐ 如 <活著便精彩>, <不見不散>!

頭像被屏蔽
出2.0就好LU=.=:unhappy:
哩隻無買真係有d遺憾。。。:67:
我第一隻ht都係家駒,我覺得92 live&#22000;隻正D:73:
今天我...寒夜裡看雪飄過~

可惜係HT早期出品,小弟覺得只有八成似...如果出2.0都會入
相比今日有距離...(證明HT不斷進步^^)
我第一隻ht都係家駒,我覺得92 live&#22000;隻正D
tissue 發表於 30-12-2011 22:14

92 Live版個樣擺pose多d野玩﹐ 不過呢隻件紅色衫真係好sharp :73:

出2.0就好LU=.=
kenny.k 發表於 30-12-2011 22:08

20週年﹖ 我唔睇好會出﹐ 不過肯出我實support :42:
如果音樂系列,最想佢出松本秀人或kurt cobain,必買!
今天我...寒夜裡看雪飄過~

可惜係HT早期出品,小弟覺得只有八成似...如果出2.0都會入
相比今日有距離 ...
LEMONed 發表於 30-12-2011 22:22

大貨對眼係差d﹗某角度睇點都覺得怪怪地, 好似反眼咁
大大肯定係超級fans!

靚靚Pose只有fans至擺得出。:$
Rock and roll 永遠不死!:*
ching,
              請問支mic stand 擰邊個位唔會跌,我驚擰爛
thanks
當年無能力玩 figure, 如果而家會出 Ver.2 必入
如果音樂系列,最想佢出松本秀人或kurt cobain,必買!
LEMONed 發表於 30-12-2011 10:24 PM
hide及kurt cobain 我都想有大廠出~

要出2.0,就出夠一隊beyond~
ching請問枝咪係邊到罝買?
多謝各位support 先:77:

ching,
              請問支mic stand 擰邊個位唔會跌,我驚擰爛
thanks
skyline123 發表於 30-12-2011 23:35

擰Mic 位, 支咪又拆得出黎, stand又多可動位可以轉同拉長﹐ 好易就

要出2.0,就出夠一隊beyond~
凶星 發表於 31-12-2011 01:40

係就一set黎!

ching請問枝咪係邊到罝買?
anpanman_lo 發表於 31-12-2011 02:13

支咪係92 Live版架﹐ 我兩隻都有入