Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: insomniac

[個人收藏] [原諒我這一生不羈放縱愛自由] 香港Music Icon: BEYOND 黃家駒

Beyond fan 報到!!

好鐘意首 "早班火車", 林振強D 詞真係正到冇朋友, 加上家駒O既演繹:71:

呢種純愛感覺而家o既80, 90後係唔會明:unhappy:

早班火車 歌詞  
作詞:林振強 作曲:家駒/家強/貫中

天天清早最歡喜 在這火車中再重逢妳
迎著 妳那似花氣味 難定下夢醒日期

玻璃窗把妳反映 讓眼睛可一再纏綿妳
無奈妳那會知我在凝望著萬千傳奇

願永不分散 祈求路軌當中 永沒有終站 woo-oh
盼永不分散 仍然幻想一天我是妳終站
妳輕倚我臂彎

火車嗚嗚那聲響 在耳邊偏偏似柔柔唱
難道妳教世間漂亮 和默令夢境漫長

多渴望告訴妳知 心裡面我那意思
多渴望可得到妳的那注視
又再等一個站 看妳意思
三個站盼妳會知 千個站妳卻似仍未曾知

http://www.youtube.com/watch?v=KyMX0kddPnc
依個樣都可以接受,但真係重出就更好啦!一定再似d!
當年技術的極限. 加上中國人外觀倫郭沒有西人般清楚. 這家駒有點強差人意.:36:
超正!!:71:呢兩款(樂與怒,92 live)我都有,
但網上籌款限定版就真係bid唔到.......:56:
我都係因為"家駒"而開始買HT.......:70:
如果真係再出"家駒"figure,我希望HT可以出"繼續革命"專輯封面個造型..........:52:
我都有紅衫...如果HT出阿PAUL, 就真係爆開心....ROCK N ROLL NEVER DIE:$
2.0機會好微....:$
2.0機會好微....
買買買 發表於 2-1-2012 03:03 PM

可惜ht做來做去都iron man, Batman, predator, etc. 重复再重复. hai....
超正!!呢兩款(樂與怒,92 live)我都有,
但網上籌款限定版就真係bid唔到.......
我都係因為"家駒"而 ...
馬田丁 發表於 2-1-2012 13:26

"繼續革命" 封面件jacket應該會幾sharp! 不過最好多D配件. 我慍黎慍去都慍唔到支靚既1/6木結他

我都有紅衫...如果HT出阿PAUL, 就真係爆開心....ROCK N ROLL NEVER DIE
蝦您波凸 發表於 2-1-2012 13:40

最好係長髮版添!

可惜ht做來做去都iron man, Batman, predator, etc. 重复再重复. hai....
thiam 發表於 2-1-2012 15:18

係囉, 有D悶. 所以o個D角色我最多揀一隻入
:$影得好正呀大大...此figure之意義已超越價值:$