Toysdaily 玩具日報

樓主: Somebody_Ex

[分享討論] SHF 分享會精選 vol.90~~~Greeed 水棲系幹部~~~Mezool

用手鑽加銅枝可能可救返...:58:
Some大真係又唔好彩:(......
咁你會唔會好似kazari咁買多隻?
十卜深大!!!!!!
十卜some大好post!!:77:
等緊你邁向第100post:handshake:

p.s. some大有冇入ooo嘅印度comboo(唔記得咩名)
真係咁化學~~~~連根拔起都好過我呀~~~起碼有得救嘛~~~睇黎要攞一舊兄幫手畀啲意見啦~~~
已 ...
Somebody_Ex 發表於 15-12-2011 12:03 PM

好彩我見佢咁幼都唔敢左右咁扭入佢用直按方式裝:44:
Very good report, support you
toy4jeff 發表於 15-12-2011 09:55 AM
THX toy4jeff 兄支持~~~~~~~:)
估唔到你都會玩爛野

仲差紅戰士
GREEED 戰隊就齊人喇
而家四人已經咁正
但話時話正版 ...
玩具 發表於 15-12-2011 10:07 AM
我只係用平時裝崁部件GE力度~~~點知一撳就出咗事~~~今次隻 mezool 明顯係化學咗~~~:unhappy:希望隻 Lost Ankh 唔好再出事~~~:o
Very good report, support you
toy4jeff 發表於 15-12-2011 09:55 AM
THX toy4jeff 兄支持~~~~~~~:)
不知為何最近的shf已由耐玩變成一玩就爛
yugi 發表於 15-12-2011 10:31 AM
So far 玩咗咁耐都無咩爛到~~~頂多都係錯件崩角咁啫~~~:(上次隻 Kazari 因為調轉咗個 Ball Joint ~~~跟住畀我自己鑿斷咗~~~今次只係用少少力裝件就斷咗~~~真係無奈~~~:oh:
好似話連超合金暈都有咁嘅情況, 聽到嘅係再版嘅六神

有傳話笨呆有 d 波凸已經開始 ...
garykctse 發表於 15-12-2011 10:50 AM
我諗唔係偷工減料~~~可能係注造細關節所用GE ABS 膠料混合成份出現偏差~~~靭性不足變咗脆弱:42:
十卜
睇見2ch堆人用Mezool玩各種play之後突然覺得笨大最近女素體真系算進步XD
grds 發表於 15-12-2011 11:05 AM
笨大女性素體確係進步咗唔少~~~記得第一隻 SHF Hana 真係不堪入目~~~但近斯隻 Cure Moonlight 出得真係幾正~~~Mezool 亦相當有女性味道~~~:35:
見到 Mezool既名,就諗到個大蕭佬讀佢個名,最記得就係呢個名,一睇到some大大既sad thing,個心都「拿」住 ...
多其 發表於 15-12-2011 11:11 AM
THX 多其兄支持同關心~~~~而家入番盒睇唔到心情都平復咗好多啦~~~~:)
Support Some大!!
等Some大的ANKH(LOST)報告~
會係2011年最後一個報告定係2012年第一個報告呢?
Lobo 發表於 15-12-2011 12:13 PM
謝 Lobo 兄支持~~~lost Ankh 千祈唔好有事呀~~~~:$
四隻一齊有氣勢:handshake:
some大好快手的玩具報告啊,玩具睇上去還是不錯,但系披風個位置個鏈接位好脆弱下,有個問題想 ...
bond123 發表於 15-12-2011 12:27 PM
THX bond123 兄的支持~~~~今次個帖算慢咗啦~~~:(
Tjadol 同 Putotyra 兩隻都係出得好好 GE OOO SHF~~~應該要晒兩隻會好啲~~~鳥系就再販過一次~~~所以個價重未過三魚~~~:)但恐龍睇個勢都無咩機會再販~~~而家唔買可能會升上四魚大關~~~:o
十卜some大
估唔到連咁有經驗既玩家都玩爛左,笨大既質素唔通走去CMs咁既程度?希望只係個別例子,亦希 ...
virtualman 發表於 15-12-2011 12:38 PM
我只係用咗換手掌咁上下GE力度將個 ball 撳入去~~~估唔到會斷~~~真係好似整定咁~~~~:oh:
我..... 係想講話連男人都係骨瘦好柴
garykctse 發表於 15-12-2011 12:43 PM
以前就真係幾瘦~~~好似 The Next 同 momo 咁~~~~:o今日有啲 SHF 已經大隻咗啦~~~555 系列就係一個好例子~~~:DD
用手鑽加銅枝可能可救返...
takeshi 發表於 15-12-2011 12:48 PM
以前整開模型的我就有方法攪番掂~~~但今日已經功力盡失~~~~啲架生全部都無晒~~~:oh:
support some兄:71:
話說呢隻好似唔多得:80:
以前就真係幾瘦~~~好似 The Next 同 momo 咁~~~~今日有啲 SHF 已經大隻咗啦~~~555 系列就係一 ...
Somebody_Ex 發表於 15/12/2011 21:33

但係小弟仍然覺得戰隊系列嘅男子們都仲係好瘦,尤其係我而家用隻真劍紅改造成時間紅(未來戰隊),睇參考書 d 相就會好覺好覺 :o :o :o
我建意先把Mezool 背面銀色八爪魚身拔出才把兩邊斗篷插入,這樣可以避免用力過大把關節折斷.....