Toysdaily 玩具日報

[Hot Toys] [官方大圖] Hot Toys - AC01 - Alien vs. Predator: 1/6th scale Samurai Predator

太陽報

缘于十周年
讲到新鲜感,HT近年稍为欠奉,当作品向Movie Master Series归边,Iron Man、蝙蝠侠出完再出时,已经好难再叫非死士级玩家或非影痴乖乖掏腰包。为咗开辟新路线,近年HT积极寻求与不同单位合作,例如先前与SideShow 合力炮制Luke Skywalker,今次轮到原形大师竹谷隆之,惟据闻大师极度「高窦」,又如何促成今次合作呢? HT话事人Howard解画︰「竹谷老师一直系我偶像,去年HT十周年展喺东京举行,由JCHong引荐下终于识到对方。席间我哋除咗交流玩具心得,亦寻求过合作机会,嗰时大师表示早就对Action Figure有兴趣,奈何好多厂商喺量产后都难以保持水准,庆幸渠对我哋有信心,经一年努力后,试办终于面世。」

希望今次真係keep到啦 :56:
個頭都幾型!不過D衫就好膠!地台又吾吸引!還要賣$2300!個人來講不值得
今日睇過實物, 其實真係幾型, 個地台異形屍體都幾仔細.

農歷新年就快到, 恭祝所有有買呢隻Samurai Predator的CHing, 新年快樂, 恭喜! 恭喜!:he:
見到實物, 真係好有霸氣~ 忍唔住訂咗嚕~~
難得係竹谷 crossover predator, 真係好難忍手~~
Pre ordered, 係正野!
The figure is very nice!! But i think the black round base looks kind of wield, maybe needs more acessories, for the price that hottoys is asking
Change the base colour, put more dead aliens like the anicon ver, that would look alot better!!!
thiam 發表於 5-12-2011 10:29 AM

當個個都係度AVENGERS既時候~我只係數緊呢隻既出貨日期就到啦~
下個月就派貨啦~好想快D領上手玩呀~頂唔住啦~
當個個都係度AVENGERS既時候~我只係數緊呢隻既出貨日期就到啦~
下個月就派貨啦~好想快D領上手玩呀~頂 ...
phoenix_fai 發表於 22-5-2012 01:08 AM

me too !!!!  :71::71:
Me 3!!
手上既單,暫時最期待是這隻!!
phoenix_fai 發表於 22-5-2012 01:08 AM

我都係:35:
希望真係6月有得玩
如果係月頭就仲好tim~

呢隻都相當受大家唧歡迎, 作形靚又複雜, 顏色多又鮮艷, even stand唧Alien又transparency, 製作相當考功夫, 至於下個月派唔派到貨就好難講, anyway, 雖然呢隻我無訂但我都希望下個月派貨, 我都想睇實貨.
我當初想訂既時候已經截左~