Toysdaily 玩具日報

[Hot Toys] [官方大圖] Hot Toys - AC01 - Alien vs. Predator: 1/6th scale Samurai Predator

回復 72# neo.L

不是 ~~~
那大約是寫[在眾多Predator 關連商品當中 , 這次為 Fans 帶來的珍貴品是由最令人有想像空間的異材作品  Alien VS Predator] ~~~
因本人日文程度一般...大致上是這樣 , 如有錯 , 請見諒 ~~~ :64:

有趣的是以戰國時代作背景 , 織田信長竟然可操控 Alien ...
Predator 又走來參戰 ~~~!!!
有點點奇怪 , 但亦很想知故事下文 ~~~ :handshake:

[狂暴さが溢れるフェイスパーツは顎部が可動し...]
這次下顎可動耶 ~~~
唔理咁多, 其實日本的鬼 魔 個樣都有d似p仔, 但係戰國時的物價咁鬼貴架咩, 隻野要二牛四?!!! :70:
老實講,在下都唔係太接受呢種crossover, 放棄了
傳聞仲有隻咩 crusader p 嚟緊,用西 ...
Oldcat 發表於 27-11-2011 04:26 PM

唐裝 P仔:50:
上色造型手工一流

但好樣衰,呢種crossover得出效果既唔係predator,又唔係武士,只係一隻似predator又著住武士既公仔,仲要冇係電影出過~

我真係好佩服d人可以一睇就話入,又話買個大師d野算平所以就咁拎兩千幾出黎買

唔知入面有幾多人係真既呢?
呢隻是正..但真係好貴...都是算了...
其實 "竹谷+鬼木" 個價都OK既, 一隻正版首辨都要2K ~3K la. 仲要未上色.
各花入各眼la, 我覺得OK ar.
vicksuen 發表於 25-11-2011 01:15 PM

same thought here.. I ain't a HT fan yet feel that this is a real collectible item instead of a regular piece of shiit.
HT多謝你比個957折VIP
firefire 發表於 25-11-2011 01:25 PM

Luckily I'm not a VIP, or else would be extremely frustrated for supporting HT so much in the past :he:
買部psvita好過啦,起碼唔係得個擺字有得玩(無掟洗例外),ht依家出d野可動性越黎越底,已經唔算係一件玩具黎,只可以當係擺設,有無人諗過將自己的figures賣晒佢用黎買部65吋3Dtv比較實際?!自從佢話出1989 batmobile果刻開始我有呢個諗法,越出越貴越大又越黎越唔好玩,你話鍾意用黎影相咩,其實又真係無必要花咁多錢買返黎影,唔通鍾意影花草樹木果d人又係屋企種或買幾百種唔同植物用黎影相?!做乜仲要中個頭埋去,果筆錢真係可以做其它或買其它仲實際的事情和東西,果一刻我清醒了,同戒煙一樣,有決心必能達到,唔好再為買而買
HT多謝你比個957折VIP
firefire 發表於 25-11-2011 01:25 PM

今時今日HT只會 597折比我哋
其實好似我唔識欣賞3a既出品一樣,有人唔覺得呢隻野好真係正常.....
我覺得正,都有d不滿佢vip冇9折,本身定價貴,重要大幅度減左地台份量,真係成本貴就細d冇所謂,但而家個地台本身有3隻異形而家得一隻又冇左舊木,而家頂多只有當日既1/4,冇曬當日"君臨天下"既氣勢......
今時今日HT只會 597折比我哋
jinroh 發表於 28-11-2011 01:30 AM

我就係因為個9折先入VIP,諗住長遠嚟講會玩得平啲!
我相信而家唔係淨係我覺得好似比HT搵笨!

如果唔係因為個9折,我入VIP把Q咩!

好似數年前有啲咩酒店會藉咁,比咗特定金額就可以做會員,做咗會員食飯就有9折。
啊!而家我入咗會做咗會員你先話無9折,我想問下各位咁樣同詐騙有無分別??
我就係因為個9折先入VIP,諗住長遠嚟講會玩得平啲!
我相信而家唔係淨係我覺得好似比HT搵 ...
firefire 發表於 28-11-2011 02:35 AM

話實,佢當年個條款話明有9折
家下佢唔聲唔聲咁改左,算唔算單方面更改合約?
雖則話佢無收會費,但佢要求人連續買好多隻12吋,呢個都係利益
而事實上佢收完最後一次會員之後無耐已經開始唔足9折
計正係有得打的,不過無人咁空閒又有錢(堅有錢又唔志在有無折)去做呢O的事
老實講,在下都唔係太接受呢種crossover, 放棄了
傳聞仲有隻咩 crusader p 嚟緊,用西 ...
Oldcat 發表於 27-11-2011 04:26 PM

如果出predator x kitty我諗會好可愛!用predator個身但除咗面具係kitty個樣好攪笑!
話實,佢當年個條款話明有9折
家下佢唔聲唔聲咁改左,算唔算單方面更改合約?
雖則話佢無收會費,但佢要求 ...
不肖生 發表於 28-11-2011 02:47 AM

佢當年個條款話明VIP有9折或者VIP GIFT.
二選其一
我唔明點解有人會覺得"武士Predator"係有問題.....
Predator係會在戰爭中出現狩獵同學習有戰鬥能力既生物,有隻咁既"武士Predator"有咩咁奇??
反而當年人人話正炒左上天既"女人Predator"就冇人話???
而呢一類創作Predator作品多到數唔曬,即係都有好多人好受呢套......

重有hello kitty真係比竹谷隆之玩都一定會變左生化怪物....