Toysdaily 玩具日報

查看: 7706|回復: 14

[詢問] 尋找失去的卡通 - 忍者XXX (找到了^^)

請問有無大大記得? 不是飛影,也不是猿飛。
我對這出關於忍者的卡通片零碎的記憶如下。
- 播於80年代無線暑期"星期日早晨", 繼忍者小靈精之後的。
-主角忍者是甲賀派,忍者服是紅色的。呢次甲賀派係忠的,伊賀是奸的。

Thanks.
會唔會係~~~水户黃門~~~:? 如果唔係有機會係手塚個套~~~不過2套都係猿飛~~~:die:
會唔會係~~~水户黃門~~~ 如果唔係有機會係手塚個套~~~不過2套都係猿飛~~~
黑色三連敗 發表於 5-11-2011 10:04 AM

記得係早期過猿飛...
記得係早期過猿飛...
albegas 發表於 5-11-2011 03:18 PM

咁真係唔清楚~~~sorry~~~幫您唔到 :30:
This one? found in youtube
忍者小英雄
http://www.youtube.com/watch?v=aD5BgwkDuj4&feature=related
This one? found in youtube
忍者小英雄
bbdaishogun 發表於 7-11-2011 01:36 AM

似喎~~~呢套真係未睇過 :26:
回復 5# bbdaishogun

sorry. 都唔係呢套....
我仲記得首日文歌....好好聽ga..!
所以我唔識日文都記到而家.......我試下...
"Oh....嘰嘰 ya ga hu ga ga...
Oh... 嘰嘰 ya ga hu ga ga...
da lu soy bi..... ya ku ke.....da la ye ka la ng yor........"

有無大大知呀??
回復  bbdaishogun

所以我唔識日文都記到而 ...
albegas 發表於 7-11-2011 03:58 PM

&#12414;&#12435;&#12364;猿飛佐助 <= d 套 ?
http://www.youtube.com/watch?v=-b7vnd8rhoY
回復 8# Vince

Yeah .... bingo....係呢套啦.....
Thanks大大...好犀利呀! 你又估到既?? 唔知當時無線套片叫咩名呢?...
回復  Vince

Yeah .... bingo....係呢套啦.....
Thanks大大...好犀利呀! 你又估到既?? 唔知當時無線套 ...
albegas 發表於 7-11-2011 04:33 PM

8x 年既 忍者 動畫 唔係好多 ... 我試下係 youtube 到 撞下 d 名 ja ma ...
加上你 果幾句 日文哥 未知係 d 套 law ...
btw ... 我冇睇過 .... :56:
回復 10# Vince

大大懂日文..好叻呀...
回復  bbdaishogun

所以我唔識日文都記到而 ...
albegas 發表於 7-11-2011 03:58 PM

套片冇乜印象~~~反而我識首歌~~~以前成日聽 :$ 我懷疑自己都成日睇~~~:DD

亞貝格絲兄~~~又話唔係猿飛 :die:
套片冇乜印象~~~反而我識首歌~~~以前成日聽  我懷疑自己都成日睇~~~

亞貝格絲兄~~~又話唔係猿飛 ...
黑色三連敗 發表於 8-11-2011 02:11 PM

唔好意思...我印象中的猿飛係大肥仔好搞笑個套...當年係亞視播的... 原來好多忍者都叫猿飛......xD
唔好意思...我印象中的猿飛係大肥仔好搞笑個套...當年係亞視播的... 原來好多忍者都叫猿飛......xD
albegas 發表於 9-11-2011 09:16 AM

如果您講忍者小靈精年代一定唔會係~~~肥仔猿飛~~~~:(
猿飛佐助 :71: :71: :71: