Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 不滅的英雄傳奇之He-man永恆國度 (2015年2月號)

頭像被屏蔽
咁誇張………你係咪一隻儲一隻玩呀?
老兄你覺得邊隻最正呀?
:64: 都算係la. 除咗架飛機冇開...
回復 178# cantona
一d都唔複雜, 只要肯俾錢就攪掂晒. :he:
回復 181# 劉波
以我所知hk只有非常少既人會隻隻買.
我自己就揀款買, 純粹要外觀為先, 所以好似draego-man呢d原創新角色咁特別我就會買.
由於銀兩及地方所限, 我既收藏就唔多.

之前你話motuc係美玩最佳figure, 呢樣就真係好難定案, 話最好我就唔覺得, 因為好似he-man, 手腕關節位所限, 做唔到一個最佳變身姿勢. 褲襠位置亦因為太硬亦都有局限.

如果以6"figure比較, 我諗現時marvel legends係做得唔差既. 當然我都未覺ML係最好, 其實有時唔可以話用一套玩具線去衡量好唔好, 接觸下其他就知其他6"既好壞.
頭像被屏蔽
我都係第一看角色, 第二看造形精美程度, 買任何一隻來儲, 係必須有原因的,
我的銀兩同空間都係好有限....

我本身玩開很多美玩, 對美玩的要求已經唔算高,
但很多廠都令我很失望, 其中孩之寶簡直離哂譜.....
佢d ml點可以同motuc比? 完全兩碼事.....motuc 係集用心, 經典, 精美, 質數, 可動, 美型, 耐玩性一身的超級玩具. 而孩記係咁出一批批狗唔答八的角色....而且仲要咩缺點都有.
toybiz的ml係好用心, 但問題是我玩咁多隻隻隻都無法自己企係到, 關節鬆到爆...多關節變成死穴.

我現在只玩6吋, 6吋美玩, 只覺得motuc係最好. 起碼我唔會拆盒後, 拿上手, 之後掉落垃圾桶.
其他廠我係試過這樣做的.

不過孩記的ml唔計角色, 佢的質數真係開始提升, 我都想佢出多d好嘢....
出多些主打角色原色, 好過repaint做d唔知咩角色出來賣....

今年出嘅都未有時間影相

頭像被屏蔽
看見你的牆,我想自殺………
極之想入多套he-man同戰鬥貓……
看來都要放棄bandai,同你一起建牆先得。

發現入龍人有些難度……
今年出嘅都未有時間影相
yelland01 發表於 22-7-2012 02:32 PM

嘆息之牆 :50:
好羨慕啊~:$
明年漲價,加上出一堆奇怪的三人組角色......加上特典"人皇版HE-MAN"好像沒有特色:49:
有不少玩家打退膛鼓了:o
2013 不知道會不會是最後一年出MOTU CLASSICS?? (DC CLUB好像要結束了):)
yelland01 發表於 22-7-2012 02:35 PM

葛雷堡王....2008 MOTU CLASSICS 傳奇的起點!:71:
記得幫朋友找了一隻,結果裝錯手(兩組右手):47:
還好後來品管好很多了:51:
我買過兩支大腿裝反,兩支上臂裝反的He-man...
頭像被屏蔽
我一直想知今年再版或上年年尾再版的he-man關節是否較實?
頭像被屏蔽
在fb看到消息指motuc隨時停產,原因是少左人做會員。
希望佢最少出埋 雙頭怪,ram man , 長頸俠先停啦!
回復 193# 劉波

佢話而家買晒成年個d member 得佢最少既唔夠1半...唔達標....

如果真係唔達標會cut 晒us30 以甘個d 唔出....
再下年都會減到得番6-8隻1年

佢加價太多啦...上年先加完今年又加....再要加shipping...好多都話唔再買!
佢又得頭3-4個月話你知係咩....要買8-9隻係你唔知會係咩既款...
點買得落手....而且最多人想要既款都出得7788啦
又出咁多新角....又幾多人想要丫!
最後咪玩死自己條line 囉!
頭像被屏蔽
我最少買多十一隻。
因為佢出得太亂,一年十二隻可能入唔夠六隻。
最初佢只出比fans玩,隻隻限定我覺得反而仲玩得耐。
大堆咁生產質素下降自然少了人買。
但上年開始質素右高返,只是角色出得差不多而且價錢貴左。
少人買係合理,唔係個個識欣賞同熟悉這個卡通的。