Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 不滅的英雄傳奇之He-man永恆國度 (2015年2月號)

回復 163# 劉波

佢屈人買3pack 既話...講緊未計運費都 US$8x
唔值囉...

你分開3隻賣叫有得選擇...咁樣出3PACK 真係好屈囉!
頭像被屏蔽
唔……不過如果好似我咁係死忠派 , 一起出一起入手,
好過慢慢等啦!
最緊要達到我對經典玩具的三大要求,
高可動,高還原,高質素。
如果分體兩個人,我相信係2000年版本,
卡通中兩個人好有型,
回復 167# 劉波

仲要shipping 都要加...你訂個3pack 要 over us$100....
點叫人唔放棄丫!
好心急想玩隻蚊怪……但要一月先到咁耐……
12, 1, 2, 3 每個月都中一隻……
雙頭怪希望出年年頭出啦!出 ...
劉波 發表於 17-7-2012 08:09 AM

已經出晒時間表, 下年頭三個月都無機會會出two-bad.

two bad 如果要3pack 咁買...我放棄佢算喇....
cantona 發表於 16-7-2012 02:45 PM

無話過話要買3pack先可以買two bad. 你係邊度見到?
今年只會買:
1. great unrest weapon pak:  買既最大原因係為drageo-man補完番條鞭同個盾.
2. castle grayskullman: 由fans設計勝出而出既figure, 雖然係新貌相, 不過覺得幾特別, 我諗我會買2隻當係king grayskull既守護兵. 不過都覺得勝出得有d取巧, 因為佢只係將castle grayskull個outlook變成個頭既樣貌. 外國既同好對呢隻勝出左就好壞參半.
今年剩低既款, 除以上所講, 其他都好大機會唔會買, 因為吸引唔到我. 唔係話做得差, 不過真係無興趣.
另外今年個sdcc版vykron係慶祝he-man誕生30周年, 不過呢套野真係........ 好似抄襲成品咁, 有個造型直情好似抄star wars boba fett.

至於下年, 暫時會決定入ram-man, 不過會係usd30. 其他款就吸引唔到我. 另外個隻king he-man, 要入會先有, 除左個頭係新模, 另有特別漫畫. 不過覺得好搵笨.

其實呢2年係咁加價法, 已經好趕客, 依加連shipping都加埋, mattel仲話想打算做到2016, 佢咁攪我真係好懷疑真係得唔得.
頭像被屏蔽
我地唔同鬼佬,佢地擺明每個故事都看哂,
每年都幾乎出一半角色係我唔會買的……
其實我覺得佢以一黨黨咁去出哂先到另一黨,
咁樣反而引起其他人買唔同系列的興趣,
即係好似太空he-man咁,一隊兵咁出,人地知道有幾多隻後可能唔識都會買,
但現在因為唔知佢會出幾多隻所以唔識就唔買……
頭像被屏蔽
回復 168# cantona

但係雙頭怪我自己咁鍾意點會唔買……
即係好似如果最初出獸人要四百蚊隻,
我都會買啦!
除非佢去到一隻手下過五百,
雙頭怪出三隻我當三隻買,咁當然佢最好出四個頭。
回復 169# Firewalker27

係forum 到見到....不過討論下姐....佢分開出好似ram man 咁 us$30  都會買....
回復 170# Firewalker27

其實真係加得太多...2年加左40%.....
shipping 而加又加 40%...
真係好趕客.....
原本d 唔太鐘意既角色...佢出到好靚都可能會買....而家係一定唔買!

sdcc 講個本漫畫...即係好大個辣魔頭個本...係dc 新comics 定係而家出緊個本?定係跟figure 送?

king he man 會跟 comics ? 咁我漫畫都可以放棄埋佢喇.....
頭像被屏蔽
仲有幾隻蝙蝠魔手下未出....
我相信13年都可能每月入一款.....
有朋友說蝙蝠魔有坐騎的,
我看返YOUTUBE真係有, 是一隻機械螳螂...如果現在出MOTUC應該幾型下.
幾部車戰機都未出, 想停下來都唔得啦....

想問下大大們你們隻戰鬥貓的條頸關節有無鬆的? 即係好易跌頭?
我隻係第一批出的, 頸關節較鬆, 但紫豹就無,
想知係個別問題定係同一批問題.....
回復 174# cantona
由dc comics出既mini comics, 係要訂左club subscription跟king he-man連subternia map.
頭像被屏蔽
其實想問老兄們除了motuc外仲玩咩美玩?
感覺上其他美玩真係無咁吸引....
回復 176# Firewalker27

攪到咁複習.....呢本comics 無視算!
頭像被屏蔽
我係到諗緊香港有無人full set 入………
其實我應該隻隻入的,但係有些真係唔吸引。
始終最吸引係骷髏魔同蝙蝠魔的手下……
我係full set入......