Toysdaily 玩具日報

[ENTERBAY] ENTERBAY即將推出HD 1:4系列的李小龍人偶 “獨家版權”是亮點

玩figure買figure用心去睇同欣賞,ht上色易過寫個1字,出面2樓有阿sir教,但有冇阿sir識eb上色我一定去學,因為根本有技術可言好難觸摸,想學都難,我學畫畫,一睇就知道
唔好意思,唔記得講金大師,如果金大師雕野正ht仲唔隻隻揾佢做,用下腦啦,其實ht應該做埋經理人公司包裝一流

你死亡遊戲果獲仲衰唔夠?
仲想黎
其實大家香港公司,應該都支持,香港開始冇咩特色,我地應該支持大家,唱好大家,唔系唱衰人地,2間公司做到e個地步已經唔錯,死亡影響講真,除左轉眼一般,其他我收貨,睇人壞又要睇人好,唔好又偏見,先入為主,其實我支持左ht10年,但eb一出現改變左行業,ht近年明顯怕eb爬頭∼∼∼ht如果你仲認為你系有實力就名正言順來一場,唔好人做你又做
ht如果你仲認為你系有實力就名正言順來一場,唔好人做你又做
屎上最矛盾既一句话........:he: :p :34: :DD :x
回復 35# Maxson

Can agree anymore! :71:
回復 9# kafai1978

回復 9# kafai1978
呢位巴打首先同你講聲Nice to meet you!
其實我有個疑問想問點解c hing你一定要「轉個角度嚟睇」要話EB怕咗HT,所以要買斷版權,咁嘅邏輯會唔會太過牽強呢?!如果EB真係怕咗HT,我相信EB唔駛你叫呀一早就自動退出唔存在啦!呢個世界無話邊個唔可以買斷版權,只要人哋肯賣俾你咪得囉!如果我係李香凝,我要批獨家俾人之前一定會高度分析一下邊間公司前景好,自然利益都會多啲啦,只不過我哋作為消費者鬼知人哋內部咁多嘢咩,有時候有啲公司(HT)歷史悠久啲,吹捧下gold大師,我哋消費者就以為自己執到寶,少不免會有啲先入為主,其實諗真啲有好多都係假象!呢位c hing希望你唔好見怪,買獨家版權呢啲係光明正大嘅事,而唔係叫小動作,記得要分清楚用字意思,免得過日後話錯咗HT or EB就唔好啦!可能我年紀大啦,同你哋年青一輩諗法唔同,無論邊間公司買獨家,我都一樣支持,無錯與對之分,人哋產品都未出就睇死人,會唔會過分對人有偏見呢!總之,任何嘢都係,出得好就一定買,唔好咪唔買囉,駛乜講咁多,自己鐘意咪得囉!:)

看過以上各師兄嘅留言, 小弟有點感慨, 我往往只係從玩具玩家出發點去想玩具, 廠商如何我管不到, 亦相信投訴無門, 只知一件好玩具自自然然深受愛好者追捧, 有能力的一定會買下, 只想喺我仍然中意玩玩具及有能力玩玩具嘅未來日子, 繼續有好嘢玩與及多撰擇性, 既希望ht繼續好下去, 也希望及支持enterbay能創佳績, 兩間公司有時都會同出一些相同人物, 但未來總會有例外, 大家各有招牌好物讓大家入手, 哪一家倒下都係玩具迷嘅損失, 至少會少了一個撰擇, 所以小弟既愛ht之餘, 也要為eb打打氣, 最近入手嘅medicom x eb 嘅luke skywalker 我玩得幾開心丫. 所以eb要加油, 或許我第一隻入手嘅小龍就係e支1/4:handshake:
回復 35# Maxson
i~~  唔記得系膚淺既人添,以後出來講野要解釋完前面個句然後豆號,然後再繼續再解釋,
(斗智斗力,多d創新,唔好人做你又做)

回復 16# whitedol
H社可能有心唔爭個出版權,為左令佢d小(笑)成為絕版貨,又可能佢有太多figure要做,順便做少一隻唔駛自己交代。:38:
回復 39# iammaster

肤浅=讲错嘢都唔知仲喺度懒醒∼
“ht如果你仲認為你系有實力就名正言順來一場,唔好人做你又做”

你既前面果句就係讲紧两个人要正式嚟一场较量,睇下边个厉害有实力,但係后面果句你话唔好做对方做既嘢,咁点"名正言順來一場"? 我跑100米攞冠军,你跑400米亚军係咪代表你一定会输俾我?要斗就同一个场、同一个项目,唔係点分高低?
即系以後唔使買李小龍勒。。。DX04要升值ing∼∼
其實大家香港公司,應該都支持,香港開始冇咩特色,我地應該支持大家,唱好大家,唔系唱衰人地,2間公司做到 ...
iammaster 發表於 20-10-2011 12:36 AM

理性討論~~~支持!!!!!!!!!!!!
回復 34# iammaster

邊間出得好就支持, soliderstory, headplay 大陸品版出得好照買,m記出得差就擺買,香港公司就更應該支持, 不過中國人思想就係小圈子, 好似ht咁擺明想eb收檔, 追住人黎打
我覺得買斷版權唔合邏輯..買斷即以後所有李小龍1;4及1;6既figure要問eb拿的了.我諗樓主用錯字眼....我覺得ht仲有機會拿個版權...因為獨家發售都有時限同地區...或者幾年要出幾多隻咁簽.斷估唔會簽無時限同全世界..咁變相可叫買斷的了....同埋我覺得ht應該唔會遂隻簽的..應該是簽左一定的隻數..同埋李香凝女士點都會單聲畀ht知..eb會簽咁既約..詳細當然唔講啦..禮貌上都要咁做..加上ht咁多野出..出得來..eb的約都有可能完了要再簽..到時先爭都唔遲啦....以上純粹個人諗法..理性討論..