Toysdaily 玩具日報

樓主: Gundam@EFSF

[分享討論] 機動戰士AGE 第49話最終回【解脫了.. 】 集中討論區

最後爺爺同觀眾終於解脫左, 都算係好事.
個CLONE威得30秒就俾隻SEED上身, 但加左SEED好像無咁威! 俾大家射下BB彈就無晒反擊能力.
FX把大槍亦無乜用, 睇黎連模型都唔會出.
上一期既00結尾真係好好多, 起碼打得盡D!
謝生所愛既人係邊個?:42:
真係是好唔得
48 , 49 話也是......

算.. faster go for next gundam..
最後爺爺同觀眾終於解脫左, 都算係好事.
個CLONE威得30秒就俾隻SEED上身, 但加左SEED好像無咁威! 俾大家射 ...
francis_lks 發表於 24-9-2012 01:15 AM

模型fx有大槍
頂!挑!真係吹9漲!
趕收工的情況下的結局仲差過被腰斬的X!!!
編導真的xxxxxxxx
所有伏筆收唔返!
X-round ...
Gundam@EFSF 發表於 23-9-2012 07:42 PM

ex-db隻野咁大伏筆點知出場唔夠5秒就比人強制合體:42:
睇到三十幾集已經覺得追唔到落去:
人設唔掂可以故仔補救, 故仔唔掂都仲有啲靚機撐住, 三樣都唔掂點頂啊!
佢片尾曲根本唔應該播翻平時段片,應該播其他人之後的生活
其實不嬲無睇開, 見佢終於結局睇咗最後o個4集......

1) 真係個個都死哂咁...... (咩呢套野唔係兒童部架咩?做咩最後個個都咁富貴???)
2) 謝哈特尾二o個集就死咗, 最尾o個集仲有咩好做? (最後「造」到呀爺成個救世主咁...)
3) 最後「大佬」, o係尾二o個集先出唔知想點......

:oh::oh::oh::oh::oh::oh::oh:
創造話題,不能成為最好,就做最差!
創造話題,不能成為最好,就做最差!
Panzer 發表於 24-9-2012 14:10

做最差, definitely a success!  Seed-D is saved!
睇到第二部開頭幾集已放棄,因為結局,特意睇埋第49話~

果然沒有令人失望~:66:

在一片劣評、模型插水大賤賣、DVD/Blu-ray滯銷…有關方面依然唔叫停不腰斬,執意堅持到最後…終於成就一套高達史上最糞作,恭喜哂!:77:

AGE唯一存在價值是創造了山田…不,是尤琳這女角…:love:

還有那些「吉姆」(Genoace)們的機設也不俗…
作為動畫真的很失敗,不過某些機設不錯,如火星雜兵機,age-3軌道型,裝甲版age-1,西多最初型態
ex-db隻野咁大伏筆點知出場唔夠5秒就比人強制合體
yugi 發表於 24-9-2012 09:34 AM

係個CLONE隻怪一出就俾EX-DB強制合體呀!
強烈要求b記重製高達age,要日野放棵漂。
一個經歷左70年戰爭既阿伯,一向堅持原則-(打倒域根,成為救世主),比個孫彈個畫面出泥,就改變到,就好似有d兒戲左d,起碼要講番究竟有冇搵番exa-db,阿西母未認番奇奧果事有冇多次出手挑戰奇奧渣高達既能力,去月球基地果到有d咩事發生,咁樣既話最起碼都51.52啦,搞到鬼咁短,無神神cut左成年奇奧同老年阿西母,怕嚇親d細路,日野你都算好野啦,閃電十一人同紙箱戰機就多人鍾意,高達age就衰收尾,謝哈特比阿西母一野插入去就掛左,連講佢會唔會失哂億帶面具,做第四個面具男都無,d女主角死鬼哂呀,講點識d女主,之後結哂婚咩都無鬼哂,羅瑪莉同艾麥利差成十幾集先出一次,只係講得果一句野就算,超兒戲,點解唔可以好似魔女咁姐最初期愛和平,之後因為比人話背叛,日野芳仆,你真係一個影衰高達系列既男人,明明一套好故仔,三世代,比你搞到9唔答8,早就比b記搞,d模型機設就好,人物唔錯,但故事就玩到衰收尾 唉!

最重點係無膽女艦長話阿修艦長交左隻戰艦比佢,點樣交,幾時話交,因咩事要交無哂
exa-db比謝哈特同阿西母打到重傷點樣回復唔知
阿西母渣黑狗係34集話總有一日會再打一場,又無左
去月球基地果事有咩事發生又無,陣係得要age3同age1比人館理
點樣帶住奇奧係間海盜戰艦到過三個月,無左
肥仔胡最尾整支炮比奇奧,果個又係咩系統,age既製造器係果事比大炮射中,連同戰艦一齊爆炸之後都無左
女主角消失
阿西母阿妹有冇老公,唔知
以前d人去向點樣唔知

日野你就強大,都係果句強烈要求b記重製age,把佢整番做一套真真正正既三世代故事

同賣想問第一世代渣普通吉母果個橙色爆炸頭係未之後既戰場上的福以犘斯,如果係既,佢無可能仲年輕過菲利特,最起碼都50啦