Toysdaily 玩具日報

樓主: Gundam@EFSF

[分享討論] 機動戰士AGE 第49話最終回【解脫了.. 】 集中討論區

剛睇完48話,個肥仔蠢到係前面食自己友大炮死,
明知佢開炮都唔避開,有d夾硬黎,冇理由收唔到信號;
粉紅機條女明顯弱化,
有咩可能俾個普通人殺,之前又唔見佢咁"弱",
謝哈特又係,仲以為臨尾幫手打怪物先死,
原來怪物機係阿伯複製人操控,乜唔係有自主意識咩,
點解會變左複製人操控,之前唔係俾謝哈特打到得返舊野,
唔通俾vegan捉左拎返去改造?
好多唔明

就咁睇,如果冇劇場版跟本爛尾收場,我諗唔到下集可以交待咁多野,
唔出劇場版唔掂,起碼講ko成年後

不過估唔到紅髮佬死得仲遲過白狼,呢d位應該白狼先岩,但計埋紅髮佬,基本1,2代除主角一家外,
其他無論敵我雙方基本有露面講野角色都基本全死,敵人算唔算剩主要3個,紅髮司令,白頭大佬同複製人3件,
不過除白頭大佬外,另外2個差唔多臨尾先出;
聯邦剩總司令同主角一家,唔計第3代先出果d,第1代冇哂,第2代剩司令

另外係psp隻game入面,1,2,3代3個人既能力設定係點,正常應該阿爺最勁,但2代又係超級機師,3化又話超級x-rounder等等
VEGAN GUNDAM仲未表演分離功能就爆左:50:
果兩隻小兵係自殺式攻擊先至插死兩名XR. (哇小兵好威呀今集!)
VEGAN GUNDAM 分離功能唔通只得設定? (話時話好似其他VEGAN雜兵都可以分離)

人人趕住去死.....:what:
火星老大的伊甸(國民)教育真係害死澤哈特...  A very good example to make we Hongker to learn...
火星老大的伊甸(國民)教育真係害死澤哈特...  A very good example to make we Hongker to learn...
Gundam@EFSF 發表於 16-9-2012 10:28 PM

我好想比 1000個LIKE.........

玩具賣不去就要死! (菲魔mode!)

向澤哈特,弗拉姆,雷恩,diva ms小隊全員致敬....
今集好有UC (0079,Z,ZZ,馬反)feel,好感動...
紫毛今集勁靚! 可能係發便當既關係作畫人員開好幾晚OT畫佢!:71:
回復 880# ALVIN961213

diva ms小隊全員致敬!!!!!!!!!!!:oh:
其實大家發唔發覺age裡面除左主角(官配)以外好似冇人做到有情人終成眷屬:44:
話說阿瑟母還真狠。。。
澤哈特明明是自己的最好朋友
但是每一招都要命。。。
心口一刀導致部機爆炸
用鈎鈎就重傷駕駛員。。。
咁狠就咪係最後咁懶催淚咁激動啦。。。
可以無傷秒殺人。。。不如削人棍後招澤哈特會後宮。。。逃。。。