Toysdaily 玩具日報

樓主: Gundam@EFSF

[分享討論] 機動戰士AGE 第49話最終回【解脫了.. 】 集中討論區

其實大家發唔發覺age裡面除左主角(官配)以外好似冇人做到有情人終成眷屬
calvines1995 發表於 18-9-2012 07:29 PM

主角係指爺爸孫係咪?
阿爺條女死左
爸條女其實係咪lum謝哈特多d?
孫...

我覺得都唔算得上 '有情人終成眷屬'
主角係指爺爸孫係咪?
阿爺條女死左
爸條女其實係咪lum謝哈特多d?
孫...

我覺得都唔算得上 '有情人 ...
davidki99 發表於 19-9-2012 12:40

三代主角到最後都至少叫心有所屬,其他角色就完全冇著落,最多都係得個便當

今日最終回
最終回

趕收工的感覺............
Cool! Finally, it is finished.....
Gundam "The Origin" ....................be quick!!!:34:

結局好爛, 草草收場...

頂!挑!真係吹9漲!
趕收工的情況下的結局仲差過被腰斬的X!!!
編導真的xxxxxxxx
所有伏筆收唔返!
X-rounder是一種退化,其實是?
話要人類活得像人,自己整那個無心的clone, 想點?
Project eden 挑選合適的人,挑了那?
ex-db 想點?
作為一個忠實的高達迷•••我好少咁激氣,但是這編導水平,不只丟了高達架,就是作為一部動畫作品也絕不合格!
已睇完熟肉版,個複製人三,兩下,俾爆burst mode既age fx 既ko搞掂,
完全唔夠打,仲有好多人去向完全冇交待,
艦長,敵人個司令官等等,打完跟住話2個系統合埋研究左個系統
令磁風暴冇效化,再加個石像講2句就收工,
異常爛尾劇情,同無記d爛劇有得fight:34:
要叫個編導唔好睇咁多無記既劇集先得:(
最後那張相(畫),好明顯是抄一年戰爭的薩比家的全家福吧...........
從來都無鬧過AGE嘅我,睇完最終話終於爆左一個單聲字...
睇完結局,真的無語.....:70:
老實講我完全無真正甘睇過(只有無記放既時候睇過幾眼)
人設..大家都明啦...要吸番D低年齡觀眾...好~算(最吾明AGE3個維護員之類既人係一個細佬,吾通拒係用比超合金X強既B記模型膠去維修AGE3?)
機設..吾係太接受到..係得最後果部AGE好D(有部粉紅色既敵人揸住一支野去控制龍騎兵系統....魔法少女!?!?)
故事..完全無睇,吾知
SO睇到話拒完結,我覺得係好事,終於可以等待下一套作品
睇完 last 一集
結論:一套長達 49 集o既鬧劇

一個幾十歲o既阿伯一向堅持o既信念
咁兒嬉就可以改變到:38: