Toysdaily 玩具日報

樓主: Gundam@EFSF

[分享討論] 機動戰士AGE 第49話最終回【解脫了.. 】 集中討論區

開獎! 結果係綠毛領便當! XD (又是一個即食面角色)
francis_lks 發表於 6-8-2012 01:58 AM

綠毛同個指揮變左即食面人物,下集就明日野家三仔爺孫內控下十2阿孫仔都覺得阿爺d做法唔好,唔知最尾會點呢?
有45未?????????
今日得44.
希多你根本係transformer裡面既外星人吧! orz
今日得44.
希多你根本係transformer裡面既外星人吧! orz
francis_lks 發表於 19-8-2012 10:19 PM

唔明你想講咩,頭先打錯係44先岩
巳確認菲利特做番司令,奇奧,阿西母對唔認同菲利特既想法
一個想亙相理解,一個為保護心愛既人戰鬥,另一個就想做真正既救世主,要滅絕域根

佢覺得佢以前救唔到艦長,白狼(唔知算唔算係阿西母間接雷死),尢琳都係因為域根,所以當佢手下話域根果d戰犯帶番地球先咁大火話點解唔槍決佢地,比阿西母聽到哂,連個孫都聽到應,仲話佢比仇恨沖分頭腦,因為菲利特真係幾憎域根
I can smell the ending, human sides (earth n vega) achieve mutual understanding n hand in hand vs the exa-db.... Finally a very old fashion ending...
I can smell the ending, human sides (earth n vega) achieve mutual understanding n hand in hand vs th ...
Gundam@EFSF 發表於 20-8-2012 08:30 AM

一個比較古老些少既結局?相方能亙相理解?因為個孫真真正正做到救世主?

以菲利特果種性格最後都係決心要消滅域根,其次係用另一部份既exa-db整出泥既怪物(以外傳故事入面阿西母出事差d無命都因為e架野,又係阿西母決心做海盜(天人))今次e架野對謝哈特,最後唔知點解變成左域根高達既最終型態(得個頭尾同一對超大既翼)

但想知比較古老些少既結局係seed果種定係真正得到和平果種?
Human (Earth + Vegan) v.s. exa-db in the final round??????
第49話最終回

第49話最終回
stonekeung01 發表於 22-8-2012 11:37 PM

比較想知奇奧做左救世主,令相方亙相理解定菲利特完成報仇大計消滅左域根
3仔爺孫最後點?

海盜(撒啦明言:我就係高達,武力介入)老豆x硬頸阿爺x被基拉之魂上身(基拉既精神:改變世界,不傷害對方下破壞ms)既孫仔

episode 45 Destroyer Seed
哇! 睇今集都唔知邊個係主角囉! 隻VEGAN GUNDAM開眼了! (會唔會出一盒開眼VER?)
外傳果個單眼肥佬好大機會係域根果個死肥佬(廢又廢過人,成日想搵d野整衰謝哈特)
同賣講出奶茶部白狼age2係比隻渣古王k爆,之後再比海盜救番,救左佢之後唔知發生左d咩事佢成功咁做左艦長,改名做阿修艦長

更新age用語:
福爺/菲爺/菲皇=菲利特
奶茶=阿西母
紅茶=謝哈特
ko=奇奧
人棍術:係指高達seed故事中主角基拉為唔想殺害更多既人異諗出既技術,斬掉頭,手腳為重點但泥到age就只有斬頭,因為駕駛倉變左係頭部
光束劍防衛激光法:同樣都係高達seed主角基拉創出,今次變為紅茶(謝哈特)為擋即德異自學
即德:變態級MA,身型有4部左右的普通MS,頭部為渣古頭,有多重炮台同有隱型傘模式,速度奇快,擁有自我再生,自我學習,自我進化(機動武鬥傳中的魔鬼高達擁有的機能)同自我防禦,係保護exa-db的防衛者。