Toysdaily 玩具日報

樓主: Gundam@EFSF

[分享討論] 機動戰士AGE 第49話最終回【解脫了.. 】 集中討論區

"奇奧起碼都叫人發下信號" At first I thought the new Gundam could even have a space for saving those pilots.......
一路而黎都想講....
浮游炮最強既地方係同時打擊多個目標/同時由多個方向打一個目標
但係奇奧用法係排成一排打一隻......
咁點解唔開槍==
基拉唔殺人係突然覺得自己殺左好多人,所以唔殺
AGE的理由我覺得比較合理.
仲有基拉分完人屍就掉人係到走人 ...
dhk34 發表於 25-7-2012 09:22 AM

奇奧係想2方面都放下武器,慢慢傾,41集前段奇奧打副羅拉.奇奧本來可以幫佢部機分屍,但突然停手,同副羅拉講我地不如唔好打,慢慢坐低傾。
但基拉係因為覺得自己殺得太多人,再加上朋友為左自己捨棄生命,先決心幫人分屍先走,係seed-d阿斯蘭同佢講左句:咁基拉你都殺左唔少人,先更加令佢唔殺人,只幫人分屍,但奇奧都唔似想幫人分屍,係既都唔洗係咁易斬左個頭佢就算
日昇早就準備好要gundam斬首, 連pilot都設定係頭部.

FA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:71:
隻fa麻麻地喎...
隻fa...畫得麻麻地..但如出MG..一定好正..
可錯除在 雙槍, 雙盾..
看唔到其他野..

動漫既高達模型大賽有人整左age1 fa,但唔係好似,拿左hi lu定唔知拿左決鬥高達d裝甲件去改
仲要比戰艦控制室既唔知麥水,話自己部高達係老爺機。

Wing Zero?

機動戰士AGE 第43話【壯哉三倍高達】 集中討論區

AGE加入左好多野
比基拉之魂上左身既奇奧,用f91劇情成為海盜阿西母,好似道門咁洗左腦點都要打低自己阿哥既菲力特,之後d動作方面出現左wing zero既旋轉式發炮,仲有基拉既人棍術(不過變左斬ms個頭就算)
下集睇泥明日野家三仔爺孫內控,阿仔為左保護自己家人,朋友,心愛既人便可,不須要去到消滅域根
,阿孫想雙方都和平坐地慢慢傾,但阿爺唔認同2個做法,點都要消滅域根,同賣睇泥謝哈特最後都可能會無命,雖然阿西母極力說服佢,叫佢唔好幫個大魔頭(三個入面有2個稅得域根大佬係大魔頭,但個孫唔知,果部野係由佢部age3既資料整出泥)
開獎! 結果係綠毛領便當! XD (又是一個即食面角色)