Toysdaily 玩具日報

查看: 21154|回復: 105

[分享討論] 精粉精粉,越做越無品!

早兩日行開灣仔,見間鋪門口寫左句粗口,寫個字眼我唔係好記得,但內容大約係咁..."睇x住,如果袋整跌左門口個盒,照價賠!" X = "take手邊加個"然"後個"然". 但係呢個粗口字呢就加左個X係前面,再係句野前面加左個"請"字,變為 --> "請睇x住,如果袋整跌左門口個盒,照價賠!"  ,大佬...唔洗呀? 講真,我一眼睇係見到粗口先,做生意唔係越做越衰呀?有無大大都見過? (已經D野開始唔貴晒,無左以前薄利多銷,宜家仲咁...唉...唔識講!) :ar::oh:
算啦!人地寫乜有自由,但可能真係有人整爛佐貼錢呢!
貴咪由9佢羅!買野大把選擇!查實深水步d價ok 架!係mk貴喎!灣仔唔知無去過!
唔係寫嘜問題,係有需要寫粗口嗎?你係生意人,唔係老粗行古惑!
大大指 "精粉" 定 "紅卿" ???
最衰就係佢D 嘢擺到好出!!
算啦!人地寫乜有自由,但可能真係有人整爛佐貼錢呢!
貴咪由9佢羅!買野大把選擇!查實深水步d價ok 架!係 ...
ckc882000 發表於 8-10-2011 11:54 PM

其實SSP蒸粉係邊?
我跟佢膠袋個地址去
不過只係搵到間品具精品鋪....
佢d野如果放左係鋪位 其實應該管理處會要求佢放返入去
而唔知佢係唔係違反埋消防條例
有事既話 我一定報警 我就真係 唔"剔手邊"然"信佢咁串
真的不明為何這麼多賣玩具的都這麼"串"!
早兩日行開灣仔,見間鋪門口寫左句粗口,寫個字眼我唔係好記得,但內容大約係咁..."睇x住,如果袋整跌左門口個盒 ...
宇宙之王者 發表於 8-10-2011 11:47 PM

我都見到呀,佢都痴痴地架,d野擺到勁出仲要寫d咁野...不過好耐冇同佢地買野啦....由其是ssp果間....批價仲貴過人地零售價,有幾次見佢明明有貨但hold住愛黎唔知做乜:blame:
曾經.......响 in's ........有一個好鍾意寫大字報嘅人........最後.............
今日.......响 188 .......又有一個好鍾意寫大字報嘅人...........
早兩日行開灣仔,見間鋪門口寫左句粗口,寫個字眼我唔係好記得,但內容大約係咁..."睇x住,如果袋整跌左門口個盒 ...
宇宙之王者 發表於 8-10-2011 11:47 PM

師兄~ 寫左好耐了~ 佢地應該仲停留係以為講粗口就好勁既智商~

我咁大個人~ 未見過1個店係門口寫D咁既野~

之從小小肥既哥仔冇做~ 我就冇入去幫親~

一邊睇店一邊食煙~ 唔知以為係旁邊既影碟店過黎睇店~
我都見到呀,佢都痴痴地架,d野擺到勁出仲要寫d咁野...不過好耐冇同佢地買野啦....由其是ssp果間... ...
tonylee12003 發表於 9-10-2011 01:07 AM

冇法~ 佢地大把錢~ 唔知佢老闆知唔知員工寫D咁既野:58:

係老闆叫寫~ 定員工自把自為~ 點都好~ 等天收吧:75:
自從轉左個人之後就變成咁
依家連停留望一望都費時
賠佢條take手邊加個"然"後個"然"就有份!D貨擺到亂葬崗咁!小心整到好過啦!
原來精粉o係灣仔都有分鋪架?師兄唔講都唔知~仲以為得mk同ssp~