Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 精粉精粉,越做越無品!

佢地態度係咁架la...兩個月前我入去睇野
我親耳聽倒個金毛長髮(而家好似染番黑)的看舖員係電話同人講
"賣玩具唔需要對客好...因為係d客求佢賣玩具俾佢..唔係佢求d客買玩具”
他們一支獨秀... 你地唔買 ~~ 大把人買
我從不幫襯 .... 如果我整跌咗 , 佢講粗口鬧我 , 我一定報警 ........ (因為我好驚呀)
旺角個間d人既態度都好差。。。
唔係寫嘜問題,係有需要寫粗口嗎?你係生意人,唔係老粗行古惑!
宇宙之王者 發表於 9-10-2011 12:05 AM

生意人同老粗唔係對立, 可以兩者皆是~ 係一個老粗生意人~
其實SSP蒸粉係邊?
我跟佢膠袋個地址去
不過只係搵到間品具精品鋪....
layman 發表於 9-10-2011 12:24 AM

南昌街,福榮街!海天堂當對面!
其實有時我諗緊, "信我"以前好多賣老翻同4仔班人, 依家果度冇哂呢D鋪, 咁佢地食乜?!好大可能佢地轉哂行, 起碼感覺上我睇玩具時, 同以前行埋去睇老翻既感覺一樣
SSP一直零售都係貴, MK個肥先生就態度好差, D間野一直都係我係信和較少行的店舖.
以前就成日喺SSP買
MK開左之後d價錢就開始貴左好多
而家都好小去lu
咁巴閉呀~d客求佢買都講得出,冇客佢邊有今日呀,而家好多野唔係得佢先有喎好似,最平又唔係佢,態度又差,不過冇行去佢地d台甫睇好耐啦,通常睇幾間格價而家唔洗睇都知佢貴,加仧巨間間舖都好窄好難行,行過都唔入去啦家陣
佢啲貨擺咗出鋪外邊?如果真係kick親,其實可以報警,要賠嘅可能係佢哋添:x
就算唔係,都可以向政府部門投訴,因為商場嘅通道,應該都係走火通道嘅一部份,係唔可以阻塞嘅,差在有無人夠膽玩大佢啫
原本在mk的長毛過左去188,新的那位員工都係唔掂,之前佢係賊船做過,轉黎呢度後可能俾肥仔感染左
信和個幾個MK粉皮唔想講
師兄~ 寫左好耐了~ 佢地應該仲停留係以為講粗口就好勁既智商~

我咁大個人~ 未見過1個店係門口寫D咁 ...
逆天原罪 發表於 9-10-2011 01:17 AM

好好禮服個位哥哥仔無做喇?唔怪得咁耐冇見佢啦....
前1~2年聽深水埗店一女士和人說電話,大約是有人介紹d人去佢到做野。
女士說完電話,她另一同事問:是否x?又丟d靚仔黎呀?女士說:是呀,當這扎兒所。
聽完我又覺精x老闆幾好人哦,比機會d靚仔。