Toysdaily 玩具日報

樓主: Somebody_Ex

[分享討論] SHF 分享會精選 vol.84~~~魔界銀牙騎士~~~絶狼 Zero

十卜下先~唔買都嚟睇下
ZIN 發表於 5-10-2011 07:38 PM
THX ZIN 兄支持~~~同 timothy 兄一樣~~~虎哥 SHF 由你哋幫手出帖~~~牙狼就交畀小弟啦~~~~:73:
如果你平時睇返套片,ZERO真係矮少少。
我宜家日日睇緊,有D想買,不過好似DETAIL同武器都唔齊,攪到冇咩動 ...
destiny 發表於 5-10-2011 07:39 PM
只係特技演員身材高低問題~~~絶狼應該唔會矮過牙狼~~~:66:
魔界可動好似係舊模番出~~~同埋比較大隻~~~我都係集中番係新模 SHF 算啦~~~:73:
本身包裝並不吸引~~~黑底白字很像靈堂裏的祭帳
Somebody_Ex 發表於 5-10-2011 04:48 PM

唔怪得你要o係重陽節先出 post:DD:DD
把刀少左一份實感
好膠呀
牙狼嘅鎧甲真係設計得非常之好!
不過唔知硬係SHF化會差幾皮~~~
PS.ZERO响日本都幾冷清,今 ...
pein 發表於 5-10-2011 09:00 PM
仔細度都OK~~~係隻金屬色唔夠閃~~~要影相打晒燈先至好啲~~~Zero 唔打燈就咁睇真係可以講係灰色黎~~~:62:

離十卜some大啦...今次Some大真系影Zero影得好有霸氣啊
kaikazemi 發表於 5-10-2011 09:28 PM
我應該盡晒力架啦~~~多謝 kaikazemi 兄欣賞~~~~:77:
如果亞京本叔對腳板仲係整到好似繡花腳咁嘅樣就.....
garykctse 發表於 5-10-2011 09:47 PM
SHF 京本叔應該要高大威猛先啱~~~對腳一定要大過牙狼~~~~:$
good report and photos as usual
starsaber888 發表於 5-10-2011 09:55 PM
THX starsaber888 兄支持~~~~:77:
thx for sharing~~:71:

新line"魔戒可動"就黎始動, shf都唔知有冇機會出"呀":42:
哩個系列本身小弟都好鍾意,但shf自己覺得出得唔好,尤其係顏色完全無閃令令既感覺,所以都係pass
x2
細緻雕刻省掉了不打緊, 但身為SHF可動不及格就....

如果它賣2魚的話或許會為了家裡的牙狼而買的啦:shy:
未有機會睇佢既卡通, 唔係好知係乜水... 不過影得好, 都十卜下先!
virtualman 發表於 5-10-2011 10:49 PM
THX 支持~~~~:)連 virtualman 兄都未睇過牙狼~~~只係零五年GE事咋喎~~~:@

唔怪得你要o係重陽節先出 post
cchong420 發表於 5-10-2011 11:26 PM
無獨有偶~~~~真係有啲配合~~~~~:DD
仔細度都OK~~~係隻金屬色唔夠閃~~~要影相打晒燈先至好啲~~~Zero 唔打燈就咁睇真係可以講係灰色黎~~~: ...
Somebody_Ex 發表於 6-10-2011 12:05 AM

心血來潮拎番牙狼嚟玩,
真係好過絕狼好多~~~:D
E & P就牙狼矮D, SHF就絕狼矮D, 笨大, 你想點...
把刀少左一份實感
好膠呀
一文字 發表於 5-10-2011 11:42 PM
THX 一文字兄支持~~~~~:)其實把刀算OK啦~~~~畢竟原本設計都係咁上下~~~劍柄由一枝棍改咗插槽確係唔錯~~~~:(
thx for sharing~~

新line"魔戒可動"就黎始動, shf都唔知有冇機會出"呀"
big9kan 發表於 6-10-2011 01:50 AM
THX big9kan 兄支持~~~~:) 新系列只係舊酒新樽~~~~用 E & P 個模黎改~~~以前玩過唔係太鍾意~~~尤其係 Zero 啲件成日甩添~~~不過仔細度會好過 SHF  ge~~~:67: 我估 SHF 會繼續出多隻黑狼~~~:78:
哩個系列本身小弟都好鍾意,但shf自己覺得出得唔好,尤其係顏色完全無閃令令既感覺,所以都係pass
x2
iamsamuel28 發表於 6-10-2011 05:14 AM
THX iamsamuel28 兄支持~~~~呢隻唔係太愛 GE 話真係可以 pass~~~:DD
細緻雕刻省掉了不打緊, 但身為SHF可動不及格就....

如果它賣2魚的話或許會為了家裡的牙狼而買的啦
手榴蛋包飯 發表於 6-10-2011 10:10 AM
謝手手兄支持~~~~:)二魚樓下不太可能吧~~~畢竟貨量實在不多呢~~~:(
我中左SAD貨,左腳大比勁花:31:
心血來潮拎番牙狼嚟玩,
真係好過絕狼好多~~~
pein 發表於 6-10-2011 03:33 PM
就大家都係盔甲設計~~~牙狼可動範圍真係出乎意料的多~~~:73:
E & P就牙狼矮D, SHF就絕狼矮D, 笨大, 你想點...
GTO 發表於 6-10-2011 04:02 PM
應該要組合晒啲配件先知有幾多差異~~~但笨大似乎無進一步修正到~~~可能只係諗住出一次就算吧~~~:80: