Toysdaily 玩具日報

樓主: Somebody_Ex

[分享討論] SHF 分享會精選 vol.84~~~魔界銀牙騎士~~~絶狼 Zero

十卜some大~~~
我以前都入過裝着隻牙狼, 好金同好細緻 :handshake:
不過最衰SHF唔夠金...... 同埋我都唔夠金儲魂限銀牙.... :(
十卜some大~~~
我以前都入過裝着隻牙狼, 好金同好細緻
不過最衰SHF唔夠金...... 同埋我 ...
我乜都冇曬 發表於 5/10/2011 18:51

金色果個問題, 我估最主要係成本: 要做到好似電鍍咁嘅金色係好難, 成本高不在講, 而且用左之後基本上隻野係 唔可以 攞黎玩 (大家睇吓 Mr Color 出嘅貴貴金屬色油上面嘅說明就會明小弟講乜架啦) :56: (因為肯定會甩油)

至於真正嘅電鍍, 我估笨呆而家只會用係好高檔次嘅產品 (eg 聖衣皇級) 上面, 連近期嘅合甘暈都少左好多電鍍件, 或者除左成本問題之外, 環保要求亦都會係考慮之一 (電鍍會用到鉻 -- 大家最近睇新聞都會知係乜黎) :78:
SHF牙狼要入,但絕狼唔知la,,,,,:DD
十卜下先~:43:唔買都嚟睇下
如果你平時睇返套片,ZERO真係矮少少。
我宜家日日睇緊,有D想買,不過好似DETAIL同武器都唔齊,攪到冇咩動力。
遲下魔戒又好似太大隻=.=
SOME兄有冇意見。
PS: 等了呢個POST好耐。

牙狼嘅鎧甲真係設計得非常之好!
不過唔知硬係SHF化會差幾皮~~~:80:
PS.ZERO响日本都幾冷清,今日至有第1個日本report~~~:54:
:shiny:離十卜some大啦...今次Some大真系影Zero影得好有霸氣啊
依隻應該好少人會買....
腳可動真係差d
我都無把garo 同zero 放在一起
都唔知佢原來矮d
魔戒可動應該 ...
lhfsamuel 發表於 5-10-2011 05:23 PM
ZERO 擺係魂限就真係絶對正確~~~另外大河都係~~~:74:
黑狼應該都會係魂限出~~~不過唔知幾時啫~~~:(
好中意some大呢種夜間mode影Garo系列...
如果絕狼唔係貴過一隻EX我都會考慮
F.S.飛煞 發表於 5-10-2011 05:29 PM
THX 飛煞兄支持~~~:)
如果亞京本叔對腳板仲係整到好似繡花腳咁嘅樣就..... :70:
支持Some大
Zero隻銀色好似在燈光下變綠左!?5知係咪我錯覺
garo系SHF我一隻都冇,睇下魔界可動 ...
zero2443 發表於 5-10-2011 05:39 PM
燈光攝影個色 tone 可以自己校~~~好好玩架~~~:73:我今次 Set低咗個色溫少少等佢偏藍綠少少~~~:DD
Garo 新一輯聽 SHF 區師兄講好似係十月七日開始做~~~:)
呢套冇睇過,btw十卜some大
calvines1995 發表於 5-10-2011 05:41 PM
THX calvines1995兄支持~~~大個仔GE話牙狼應該要睇一次~~~:shy:
幫some大加入落TD Fans Share戈到先!
F.S.飛煞 發表於 5-10-2011 05:51 PM
THX 飛煞兄~~~~~~~:77:
哩個系列本身小弟都好鍾意,但shf自己覺得出得唔好,尤其係顏色完全無閃令令既感覺,所以都係pass
timothy276217 發表於 5-10-2011 06:07 PM
No problem~~~~timothy 兄負責出 Tiger SHF 帖~~~牙狼交番畀我啦~~~:77:
good report and photos as usual :71:
正呀,十卜
期待貓系greeed報告
saga522 發表於 5-10-2011 06:21 PM
THX saga兄支持~~~~Kazari 要過多兩三日先出帖~~~:)
十卜some大~~~
我以前都入過裝着隻牙狼, 好金同好細緻
不過最衰SHF唔夠金...... 同埋我 ...
我乜都冇曬 發表於 5-10-2011 06:51 PM
THX 我兄支持~~~~:77: 我都有隻裝著牙狼~~~又鍍金色又夠重~~~可謂抵玩之選~~~:43:
唔想嘥錢買魂限 zero 就算啦~~~呢隻要真係有愛先好入~~~:38:
未有機會睇佢既卡通, 唔係好知係乜水... 不過影得好, 都十卜下先!:71:
金色果個問題, 我估最主要係成本: 要做到好似電鍍咁嘅金色係好難, 成本高不在講, 而且用左之後基 ...
garykctse 發表於 5-10-2011 07:09 PM
Gary 兄分析得有理~~~成本同環保係考慮選用漆料做 coating GE 因素~~~:67:
SHF牙狼要入,但絕狼唔知la,,,,,
怪物et 發表於 5-10-2011 07:37 PM
絶狼可以 pass~~~但如果有黑狼GE話~~~又會想追番隻銀狼~~~:62: