Toysdaily 玩具日報

樓主: Somebody_Ex

[分享討論] SHF 分享會精選 vol.82~~~受詛咒的騎士~~~Kaixa

手機中間個個logo都係也紫色...
點解隻眼要係藍色呢...
笨大你搞咩呀
wozie 發表於 19-9-2011 12:21 PM
藍眼都唔係太差啫~~~~不過轉咗個設計對 fans 就唔係咁好啦~~~:80:
我对SHF的555已经完全没FEEL了。
LFZY 發表於 19-9-2011 01:23 PM
555 真慘啊~~~~~~:help:
十卜some大~~ :71:
依排都比較忙... 少左上TD, 聽聞kaixa都被炒高了......
不過我不太喜歡他的藍眼:(
只好等亞洲版有冇好價先再考慮......
但都唔好係度攪怪呀, 小弟就覺得亞遜個新 boxart layout 唔係咁好睇囉
garykctse 發表於 19-9-2011 01:30 PM
了解~~~~~~~~:DD
入手了~用了@#*入
98729172 發表於 19-9-2011 08:33 PM
好價喎~~~~啲黃線OK嘛~~~~~:)
正呀!!十卜大大
anson@yeung 發表於 19-9-2011 09:02 PM
THX anson 兄支持~~~~~:77:
唉...some大
我隻kaixa中左sad貨ar....
眼罩入面個圈圈度有一小點..........

support some大
KiraYamato0621 發表於 19-9-2011 09:16 PM
好似係小小一點啫~~~~都唔係好覺眼~~~~:65:
十卜some大,
真係唔錯, 我都買左:)
真係好差....咁我要等下先入手
一文字 發表於 19-9-2011 09:31 PM
唔係呀一文字兄~~~整體 OK 架~~~只係要留意黃線有無明顯出界咁啫~~~:65:
有可能係工人係油未乾就進行組裝
garykctse 發表於 19-9-2011 10:01 PM
唔常見~~~不過都有試過中~~~:80:
唔常見~~~不過都有試過中~~ ...
Somebody_Ex 發表於 20/9/2011 08:58

轉輪科技呢樣就不時會中 :80:
分開唔係會仔細啲咩~~~出模都難啲喎~~~
THX 老文兄支持~~~~果然係拉打不能無車~~~
Somebody_Ex 發表於 19-9-2011 10:37 PM

但套入件武器時中間d手指好易頂住:80:
果然拉打就得有電單車啊~~~:sad:
不知何時才有新製的SHF版?

唔, 今次會否証明了不是faiz的素體肥, 而是僅因為他的頭太小?:shy:
總之Kaixer的顯得合理多了~
點解kaiza腰帶俾普通人用會化灰...因為本身555同kaiza 係for Orphnoch用,,so ep1 女主角變身會唔得,男主角係狼Orphnoch尼,所以用555腰帶變身係冇問題,草加同流星塾成員因為曾經被改造過留有orphnoch印記,(555裡面有講到),因為尼個印記,所以變身kaixa之後唔會化灰,但尼個印係每次變成kaixa之後會減退,so,係最後,草加係變左灰
...但似是受了某種詛咒~~~誰人使用了都會死亡~~~
...
Somebody_Ex 發表於 18-9-2011 09:23 PM

有一個冇死呀..., 係劇場版內嘅啟太郎, 不過條腰帶最後亦化成灰。
果然拉打就得有電單車啊~~~
不知何時才有新製的SHF版?

唔, 今次會否証明了不是faiz的素體肥, 而是 ...
手榴蛋包飯 發表於 20-9-2011 10:16 AM

素體其實係四肢比較漲左少少
尤其大脾
長度之類其實 OKAY

加上兩只 555 波太漲... 搞到成隻野都漲卜卜...

所以你見 AXEL 比例會好返好多
因為 AXEL 平胸~
KAIXA 都沒咁大胸...
Kai×a比例好了,配件又多,比家中的Faiz好多了,可惜又炒,要留$買本星期出既SHF,暫時買5到住
B ...
zero2443 發表於 19-9-2011 11:13 PM
THX zero2443 兄支持~~~~:77:希望遲啲有亞洲版可以將個價回一回啦~~~:(
十卜some大~~
依排都比較忙... 少左上TD, 聽聞kaixa都被炒高了......
不過我不太喜歡他的藍眼
只 ...
我乜都冇曬 發表於 20-9-2011 12:15 AM
THX 我兄支持~~~~Kaixa 確係OK~~~只要小心睇一睇啲黃線就得啦~~~希望亞洲版到會有相宜價~~~~:77:
十卜some大,
真係唔錯, 我都買左
virtualman 發表於 20-9-2011 01:09 AM
THX virtualman 兄支持~~~希望 Delta 可以再好啲~~~:DD
轉輪科技呢樣就不時會中
garykctse 發表於 20-9-2011 09:04 AM
呢啲要睇時運~~~~黑起上黎買貴貨兼中 sad 貨~~~:56:
素體其實係四肢比較漲左少少
尤其大脾
長度之類其實 OKAY

加上兩只 555 波太漲... 搞到成隻野都漲卜 ...
玩具 發表於 20-9-2011 02:21 PM

噢, 有道理...:shy:
加速君的確比普通型態好看些......

不過若果矯枉過正, 瘦得像Black那樣的話會讓人很困擾的呢....:(