Toysdaily 玩具日報

樓主: Somebody_Ex

[分享討論] SHF 分享會精選 vol.82~~~受詛咒的騎士~~~Kaixa

缺點: 1 紫眼變左藍眼
         2 手指冇油上銀色

就算頭會出,但手唔會再出,所以點都係有缺陷
x2! 隻卡紙隻料仲cheap o左好多, 而家好薄. Dark Kiva / Emperor o個時都開始偷工減料

隻cheap chea ...
insomniac 發表於 19-9-2011 01:56 AM

佢果 D 特效真係o係 ps 入面 filter 度都整到出黎啦
大家唔信可以試下 'poster edges'
已經做到八九成
:72:
無錯... 近距影玩具實物 ( 你知啦近 ZOOM 之後件玩具 DETAIL 度高到你呢~~~ )
+ 低級 PHOTOSHOP EFFECT
...
玩具 發表於 19/9/2011 01:10

戰隊系列已經唔係用原來嘅特攝服裝黎影, 而係用番隻 SHF :80:
support some大
最後尾幾幅連電單車o個幾張相真係超毒~
其實隻Kaixa真係幾底玩配件夠多!  Some大大的報告很精彩和詳細! 紫眼要PS來補完了!
KK 發表於 18-9-2011 10:14 PM
THX KK 兄支持~~~其實我自己比較鍾意藍眼多啲~~~:)不過如果設定係紫色~~~咁呢啲十五才以上大人玩具都應該跟番足啲GE~~~:38:
Kaixa都有改進
咁Delta就唔擔心了~~~
不過主菜都係Orga同Psyga~~~
不過同期一齊買嘅亞馬遜
...
pein 發表於 18-9-2011 10:14 PM
笨大有心做細節無話做唔到~~~龍騎已經證明咗呢一點~~~:66:指甲無上色真係唔明~~~就算你話會甩色~~~但玩家玩到甩色係另一件事~~~生產時都應該上番先啱~~~:67:
9-1-3 henshin
support bro.some
so many weapon,but i don't like the shoulder,
look so small
zero~004 發表於 18-9-2011 10:15 PM
THX zero~004 兄支持~~~:73:對膊其實都幾OK呀~~~:DD
Support! 如過有Faiz 新頭可能會比佢毒到
insomniac 發表於 18-9-2011 10:18 PM
有 Faiz 新頭就好啦~~~~我會拿拿聲換走我而家隻崩角 Faiz 頭~~~:34:
佢果 D 特效真係o係 ps 入面 filter 度都整到出黎啦
大家唔信可以試下 'poster edges'
已經做到八九成
...
玩具 發表於 19-9-2011 02:28 AM

新一已經是這樣, 相信用這PACKING STYLE的SHF, 都會用實物相
話說我唔係咁中意草加既性格...

講返隻shf
除左對眼外都冇咩好吐嘈
等價錢回落先入
攝影_基 發表於 18-9-2011 10:21 PM
草加性格有人鍾意有人唔鍾意~~~睇下你用咩角度去欣賞啦~~~我個人對 Faiz 幾位主角GE性格都唔係太鍾意~~~比較欣賞GE只有木場一個~~~:78:
今次some大既分享比之前更加詳盡,一定要卜爆
講返隻kaixa,今次比例算是為faiz系列挽回了一些面子,但” ...
timothy276217 發表於 18-9-2011 10:22 PM
THX timothy 兄支持~~~:) Kaixa 設定係最型~~~所以我特別 like~~~只係唔太鍾意草加太狡詐啫~~~:DD
其實我唔係咁鐘意555系的拿武器手5隻手指都分開:44:

香車配美男,....毒呀:71:
本身對隻凱撒感覺一般...但加埋車車後...都立即醒一醒神..:64:
我反而好鍾意草加,為自己而戰鬥
jazz4004 發表於 18-9-2011 10:30 PM
正所謂有人鍾意有人唔鍾意~~~就好似玩SHF一樣~~~~:DD
kaixa
kanono 發表於 18-9-2011 10:39 PM
THX kanono 兄支持~~~~:77:
支持some大詳細解說
呂品器 發表於 18-9-2011 10:44 PM
THX 呂品器兄支持~~~~~~:77:
冇顏色嘅實拍 or SHF 模型上面加上左 outline 線條......
garykctse 發表於 18-9-2011 10:57 PM
別樹一格唔好咩~~~~唔使咁一致GE~~~~:)
カッコイイ!!!
いいですね!Support!
Lobo 發表於 18-9-2011 11:28 PM
THX Lobo 兄支持~~~~:)
支持some大
kaixa 一定要入手...
hofai 發表於 18-9-2011 11:59 PM
THX hofai 兄支持~~~~:77:唔係想幫人促銷~~~都係趁多貨有得揀時入手會好啲~~~:77:
我对SHF的555已经完全没FEEL了。
別樹一格唔好咩~~~~唔使咁一致GE~~~~
Somebody_Ex 發表於 19/9/2011 13:09

但都唔好係度攪怪呀, 小弟就覺得亞遜個新 boxart layout 唔係咁好睇囉 :44: