Toysdaily 玩具日報

查看: 6422|回復: 20

[個人收藏] EX 聖衣神話 雙子座.

聖衣神話一向有儲,但自從最早五子同開過一隻金牛玩外,多數無玩過,之後又拆過隻睡神玩,但真係有D玩呢邊就甩果邊0既feel,直至佢話出EX,我諗左一段時間,都係決定買番12宮同新生5子,因舊款大部份外型面相都較差,之後出胸像補完,但我一來有D介意換完件就無晒合金,而無再買最大原因係有D款仲貴過隻聖衣神話,所以Ex一出,就當買過一set2.0 version好過,而呢次拆隻雙子出0黎玩係好好奇進步左幾多?
答案係有唔錯0既進步,但亦唔可以講非常好,盔甲易甩情況減少,但都仲有,不過算改善好多,但腳部依然有D軟腳蟹,擺姿勢如無Stand,另然唔太得,但Bandai近年玩具做得係馬虎左,好做D腳,裙,手等盔甲光澤較啞色,但其實係有能力造到同電鍍部份差不多0既光澤,但Bandai無做到,點解我0甘肯定佢做倒?因心口盔甲就係合金,但同腰位電鍍光澤一樣0甘靚,不過大致整體我係收貨0既!!

外型上EX聖衣神話的確係幾鬼靚

無Stand撐著隻腳擺到0甘有D極限

有邪惡0既撒卡頭,擺倒呢個姿勢都幾正

呢個係最早嚮雙子宮神秘0既造型

我鐘意今次Ex聖衣神話0既膠斗逢

戴上頭盔0既撒卡,嚮卡通好似無戴過頭盔

雙子座聖衣星座型態
頭盔冇點戴過,可能車田叔覺得唔型....
要威就唔駛戴頭盔!!:34:

各下件胸甲有冇少少鬆?
撒卡已經上了太空:36:
how did this post end up at the market forum???
ayw. i like some of the thgs that you said about EX.
is not ground breaking innovative improvement.
just slightly better in everyway.
其實佢又唔真係軟腳蟹...
或者或少因為鐵腳太冼...
頭盔冇點戴過,可能車田叔覺得唔型....
要威就唔駛戴頭盔!!

各下件胸甲有冇少少鬆?
neo.L 發表於 7-9-2011 01:00 AM

未出正義樣時成日戴架...
-.-
未出正義樣時成日戴架...
-.-
玩具 發表於 7-9-2011 06:24 PM

我記憶中好似有樣睇之後就無戴過...
我個隻冇乜腳軟既情況
請問今次行貨同日版點樣去分別呢? 又係貼紙?
請問今次行貨同日版點樣去分別呢? 又係貼紙?
請問今次行貨同日版點樣去分別呢? 又係靠貼紙嗎?
回復 2# neo.L
胸甲唔覺有鬆,肩膊前後塊六角型較易甩
回復 3# anson@yeung
唔好意思, 因我無買到聖域個背景,Ha Ha.......
回復 4# flash
我都知post呢道有D怪,
不過睇0黎睇去好似無位適合,
就post左呢道,
Action Figure好似淨講12",
應post精華區或資料庫?
回復 9# cybster
可能我加左斗蓬,對脾一擘大D就企唔太穩