Toysdaily 玩具日報

查看: 12542|回復: 8

[玩具攝影] S.H.F假面騎士激鬥外伝!第一回---DECADE與OOO!![2011-9-4更新「慾望圖」]

第一回---DECADE與OOO!!

騎士大戰後,騎士們死的死...傷的傷...
創造者眼見如此情況,決定將騎士世界重整~
但重整後如何呢??
可悲的是騎士世界一樣混亂!!
而這個故事就發生在他身上...

DECADE:放我出去!!!呀!!

DECADE:有無人呀!!!

DECADE:靠自己喇!!!!!!!!!呀!!!

呯!!!!!!!!!!!!

DECADE:點解我會係個膠盒度??

DECADE心頭一醒~
DECADE:唔通係果個不忠既「人」

DECADE:唔理喇~出左黎先!

DECADE:里度唔似係我既世界...究竟我係邊??

DECADE:里個係??

DECADE:吓!!!

DECADE:慾望???

DECADE:望望下覺得怪怪地......D物件咁大件既??

DECADE:唔通????我縮細左!!!!????

DECADE:可惡!!果個人究竟做左咩黎!!!??

DECADE:我一定要搵到佢!!將世界搞到咁混亂!!

OOO:企係度!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

OOO:破壞者DECADE!!原來係你!!!!!!!
DECADE:???

OOO:受死喇!!!!!!DECADE!!!!!!
DECADE:等等!!!發生咩事!!!!!!???

OOO:收聲!!!
DECADE:喂喂喂!!!!!!!!!!!!?

DECADE:呀!!!!!!!!!

DECADE:嗚呀....好痛.....

DECADE:唔理喇...還擊先...

OOO:仲行動到??

呯呯呯.......!!!

OOO:呀!!!!!!

OOO:可惡!!用鎗??!!

OOO:虎!!

DECADE:嘩!!!轉武器??

OOO:「SAY吔!!!」*日文

DECADE一閃避了攻擊

OOO:唔中?????

DECADE馬上回擊!!
DECADE:吔!!!

OOO:呀!!!!!!!!!

OOO應聲倒地~

OOO:好快.....呀....破壞者既力量??

DECADE:請你唔好誤會...我唔係黎破壞...我都唔太清楚咩事....
如果我無記錯....你應該係OOO既火野映司~假假地我都係你前輩丫...

OOO:?
DECADE:我都係被害者,我依家搵緊真正破壞既人.....

DECADE:你可以唔信我....但我無惡意....

OOO:....

DECADE:黎喇....同我合作!

OOO:好喇...唯有信住你先....

ANKH:映司!!!!

ANKH:係咪有YUMMY???
OOO:哦~唔係呀...

DECADE:呀!!!!!!!!!!飛手呀!!!!!!!!!!

ANKH:你係邊個???無禮貌!!!!!!!

OOO:佢就係DECADE,而且係我前輩,我依家同佢合作搵真正既破壞者....

DECADE:嚇死人.....呼....原來係OOO身邊既鳥怪人ANKH~~

ANKH:唔好講住....搵到果個「小野寺」未?

DECADE:雄介??!!佢點呀???

OOO:小野寺前輩?講起就麻煩喇....前輩係3日前比一個神秘人捉左,而且翔太郎前輩收到
情報話小野寺前輩比人改造埋.......唉....我都一頭霧水呀.....依家仲要連翔太郎前輩同菲里普前輩都失蹤埋TIM......唔洗講一定係真正既破壞者陰謀!

DECADE:又改造又失蹤...唔通係果個人做既?

OOO:總之一定要搵到幕後破壞者!

OOO:擊破佢既慾望!!!!

這時有一黑影在一角?!!!!!

神秘人:  DECADE.....估唔到你會同OOO合併.....早之一早殺左你....
遲下比你嘗試下我既「騎士軍團」力量........我要你消失

ANKH:唔好講咁多....再唔搵佢地......我同你地都會消失係騎士世界!!

DECADE:呀...唔好叫我DECADE喇....叫我士....

DECADE:好喇.....黎緊我地就係「伙伴」!!

OOO:伙伴....

OOO:好既!士前輩~

DECADE:出發!

DECADE同OOO合伙後馬上行動,為了破壞「慾望」,佢地去尋找真正既破壞者!!

----------------------------------------下回分解----------------------------------------------
見個「收聲」我笑了:34:
好有心機整啊正  我要追下去
:71: 十卜, 最喜歡睇劇場, 仲要係拉打:D
非常好,本人好鍾意decade。
個story都開我幾好,仲可以講到佢地變細左,夠細心。
加油,一定支持。
好有心的制作,支持:71:
好想要你果張''慾望''可以貼出來MA@@@@@@@
真系好有心機:handshake:
支持支持
好想要你果張''慾望''可以貼出來MA@@@@@@@
AR樂 發表於 3-9-2011 12:04 PM

更新「慾望」圖~~