Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 2011 戰隊 海賊戰隊 豪快者 開心討論區 (2月19日最後一話)

今集公主:handshake:好型:love:

http://www.tudou.com/programs/view/UmkwdlvthYc/
41集真係好正呀, (小池唯)公主做得好好呀, 又靚, 之後同d同伴既Gokai Charge合作攻擊都好得呀, 想問下知唔知合作攻擊時播緊首歌, 大家知唔知係乜呀, 好好聽呀!!!!!
俾幾張公主係41集既圖大家分享下啦!!!!

點解「未來戰隊時連者」兩個紅色
一個係Time Red, 一個係Time Fire ar
一個係Time Red, 一個係Time Fire ar
andytkw1977 發表於 8/12/2011 17:42

Time Red 係主角「淺見龍也」,Time Fire 係第六人「瀧澤直人」

「未來」係第一次戰隊出現兩位紅戰士(第二次係侍戰隊)
andytkw1977 發表於 8/12/2011 14:29

睇黎小池公主日後星運將會十分光明 :$
睇黎小池公主日後星運將會十分光明
garykctse 發表於 9-12-2011 09:46 PM

應該會唔錯, 真係好靚女呀!!!!
Time Red 係主角「淺見龍也」,Time Fire 係第六人「瀧澤直人」

「未來」係第一次戰隊出現兩位紅戰士 ...
garykctse 發表於 9-12-2011 09:44 PM

魔法算唔算? 魔法爸爸後期變紅甲
魔法算唔算? 魔法爸爸後期變紅甲
神王 發表於 9/12/2011 23:12

問題係,「時間紅」同「時間火焰」,仲有「真劍紅」同「姬真劍紅」係差唔多一樣樣囉 :(
回復 370# garykctse

細心啲睇, 時間紅同時間火焰身上的紋是不同的~~

真劍紅同姖真劍紅就真係一樣啦,如果一定要分,咪一個著褲,一個著裙LAW~~
回復  garykctse

細心啲睇, 時間紅同時間火焰身上的紋是不同的~~

真劍紅同姖真劍紅就真係一 ...
jaffehung 發表於 10/12/2011 00:29

呢個小弟都知道 :36:

「時間火焰」物上嘅圖紋基本上同「時間紅」一樣, 只係部份變左鋸齒形 (頭、胸), 另外銀色變成黑色, 係要同主角造成對比, 因為「時間火焰」嘅真身「瀧澤直人」本身係一介平民, 同主角「時間紅」「淺見龍也」作為富二代 (不過係個反叛而有理想嘅富二代) 有住競爭嘅關係 (佢兩個係大學同窗) :58:
andytkw1977 發表於 8-12-2011 02:29 PM

呢隻真係演得唔錯:78:
呢隻真係演得唔錯
cchong420 發表於 10-12-2011 08:30 PM

但佢本寫真集"pink"就一般了
WAH~~
下一集博士發威啦~~
傳說之勇者!!~~

不過其他豪快者去左邊呀?>.<
小池唯~~~唔好死呀~>.<~