Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 2011 戰隊 海賊戰隊 豪快者 開心討論區 (2月19日最後一話)

回復 330# yugi

我都想知個阿媽同細路係乜水, 無睇過未來戰隊真係唔知呢....
同埋果集幕後操縱果個好似走左, 應該仲有野未講完呢....
回復  yugi

我都想知個阿媽同細路係乜水, 無睇過未來戰隊真係唔知呢....
同埋果集幕後操縱果個好似走左 ...
rayng0812 發表於 2-12-2011 09:41 AM

天裝敵人來的,天裝度講:(
回復  yugi

rayng0812 發表於 2/12/2011 09:41

我仲未睇, 會唔會係土門同個女記者 (深山保奈美) 個仔? :?
回復 333# garykctse

應該係, 因為土門看到張合照, 叫果個女人做"保奈美", 跟住就好感觸
回復  garykctse

應該係, 因為土門看到張合照, 叫果個女人做"保奈美", 跟住就好感觸
歐叉獅子 發表於 2/12/2011 12:00

是咁的, 話說果位深山保奈美小姐原本係一位專採訪 gossip 嘅攝記, 係劇中四處追蹤 Time Ranger 同 Don Donero 罪犯一伙嘅行動, 仲係雜誌度刊登出黎

後尾佢同時間黃土門接觸多左, 仲拍起拖上黎, 不過都係果句, 呢段感情整定係冇結果嘅 (因為土門係 30 世紀嘅未來人) :help:  :56:  :63:  

最後果集打完大佬 (唔係亞頭 Don Donero) 之後土門佢同保奈美道別, 同其他三位時空保護局調查員 (時間粉紅、藍、綠同佢) 一齊返30 世紀, 不過到尾聲 credit 果陣主角淺見龍也係跑步果陣睇到疑似嘅前拍擋 . 死黨, 仲撞到保奈美兩母子, 原本佢一早同土門有左, 不過就隱瞞左土門 (怕佢會掛住?), 所以土門知道左應該會好....... :63:
回復 335# garykctse

謝謝garykctse大大的資料, 真係唔講都唔知!!!!
我仲未睇, 會唔會係土門同個女記者 (深山保奈美) 個仔?
garykctse 發表於 2-12-2011 11:00 AM

但時間黃不是好多年之後的人來的嗎:Q
但時間黃不是好多年之後的人來的嗎
yugi 發表於 2/12/2011 13:27

以上係「未來戰隊時連者」嘅內容, (4個從來自30世紀「時間保護局」嘅 Time Ranger 隊員, 同一個現代人一齊, 同一樣係從30世紀逃去20世紀末日本嘅 Don Donero 「洗錢幫」[Laundering Family] 以及其手下嘅 [越獄] 囚犯對戰)  :45:

「海賊」 第40集應該算係「未來」之後土門再從30世紀返黎現代嘅事 lu :64:
回復 337# yugi

咁.....呢個咪同未來戰士既故仔一模一樣.....
回復 332# yugi

._.' 我以為都係未來戰隊果邊, 我無睇天裝同未睇侍戰隊, 要追番晒至得....
反而睇完呢集走去睇侍對天裝海賊出場果段, 真係夾番一模一樣, 好正
回復 340# rayng0812

^.^ 因為佢地直情環保地將段片KEY埋
SO 咪同天裝VS侍 完美配合了
會計上  今集片製作係超相宜呢
我終於知道未來時間黃要海賊守護神社係為咩啦~~

係因為要守住個壺呀^^

咁守住個壺又為咩呢??
就係因為.......................

因為那個就是當年困著忍者戰隊的追加戰士--青二才的壺呀!!

青二才

咁既話,忍者戰隊好快就會出場啦^^
YEAH^^

係因為要守住個壺呀^^

咁守住個壺又為咩呢??
就係因 ...
jaffehung 發表於 4/12/2011 00:00

原來唔只係剩係引出一個戰隊咁簡單,而係將關鍵一層一層扣住嘅.... :(
回復 343# garykctse

嘩, 呢D 真係要熟晒咁多奪戰隊既故事先知wor.....

係因為要守住個壺呀^^

咁守住個壺又為咩呢??
就係因 ...
jaffehung 發表於 4-12-2011 12:00 AM

即是說時間黃無吹水真係有另一戰隊力量:50: