Toysdaily 玩具日報

樓主: Somebody_Ex

[分享討論] SHF 分享會精選 vol.78~~~儍瓜英雄~~~Ryuki

炒得太高,冇$買住,又要等9月的老虎,唯有等再販:42:
感謝some大report,看圖止住渴先:71:

刪..........:64:

刪..........:64:
永遠支持Some大既高質素玩評
5329 發表於 31-8-2011 12:59 PM
多謝 5329 兄支持~~~~呢排好多新會員加入TD~~~真係好熱鬧~~~~:)
十卜Some大,今次既分享實在係十分次詳盡,一百分
不過我對於跟住黎緊既契約獸有而下看法: 就係會唔會唔 ...
timothy276217 發表於 31-8-2011 01:05 PM
THX timothy 兄支持~~~:)跟住啲契約獸點解會唔出呢~~~已經有個模係度~~~只係需要改靚啲細節就得~~~我反而擔心隻隻都魂限~~~:o
琛哥既post真係正!
一舊仔 發表於 31-8-2011 01:06 PM
一舊兄回歸真係令人興奮~~~~唔知幾時見返 ZIN 兄同 比比兄呢~~~:43:
some大解說得好詳盡
龍騎呢個賣力之作真係無話可說
p.s.some大起既標題很有趣
F.S.飛煞 發表於 31-8-2011 01:13 PM
THX 飛煞兄支持~~~:77:個標題靈感來自其中一集~~~話說北岡~~~秋山~~~同埋淺倉係401實驗室裏面投票一致表決城戶係一個笨蛋儍瓜~~~:DD
SOME大終於出POSTSUPPORT
tonytang2106 發表於 31-8-2011 01:44 PM
THX tony 兄支持~~~:)
未入到SHF龍騎,唯有用R&M龍騎支持返some大靚相
calvines1995 發表於 31-8-2011 02:35 PM
THX calvines 兄支持~~~:)話說我隻 RM 龍騎因為溶油已經掉咗~~~淨番條龍配隻裝著~~~:(
THX tony 兄支持~~~
THX calvines 兄支持~~~話說我隻 RM 龍騎因為溶油已經掉咗~~~淨番條龍配隻裝 ...
Somebody_Ex 發表於 31-8-2011 23:06

我果隻8年無玩,搵返出黎好新淨,但係條龍比我整到得返半條龍命:( 我整鬆左個頭
龍騎的確係好正的shf...我唔知仲可以忍到幾時
其實這隻龍騎可以話係賣大包咁送咁多嘢俾玩家.... ...
李泰利 發表於 31-8-2011 02:44 PM
李泰利兄講得啱~~~笨大除咗要徹底擊倒對手之外~~~另一個目的係請君入甕~~~等待魂限的進貢~~~:55:
Support some大!!!
D銀色位都幾難簡, 到時人偶ok但條龍唔ok都幾煩, 不過煩極都不及個價, 如果唔係我已帶他 ...
Newt 發表於 31-8-2011 02:53 PM
thx Newt 兄支持~~~:)我主要係睇塊面同心口有無明顯花痕~~~因為明知銀色油好難完美~~~自己以前整模型都知~~~何況係大量生產~~~:(
抵食夾大件.....但唔知有無抄價呢
個盒DESIGN都唔錯
SHF龍騎真係出得好好:71:, 拍埋Figma果隻真係高低立見:!...... 尤其價錢...:56:
今個月已經重傷, 呢隻只可以等一等, 過左炒風先再算, 多謝some大分享!:77:
笨大重鎚出擊:@:@:@

我都忍唔住買左!!我都覺得覺得抵食夾大件,如果唔比人炒嘅話......
Gackt 發表於 31-8-2011 04:09 PM
希望 gackt 可以用較合理價入到手啦~~~~:)
只對夜騎跟鳳凰有d few
對龍騎那雙腫泡眼造型就
0944 發表於 31-8-2011 04:22 PM
夜騎我諗重炒得厲害~~~~:o
講到口臭都要講 , 為左無咁臭 , 簡短 d 講 :
新素體超有水準 !
玩具 發表於 31-8-2011 04:39 PM
應同玩具兄總結~~~~新素體真係好掂~~~~:)
小弟貴價入手, 不過這套 SHF 8 月份重頭作確實沒有不入之理, 主角拉打小弟一定會入, 但往後的騎士則會看過價 ...
Englishman 發表於 31-8-2011 04:39 PM
我都用咗個容忍價入手~~~~HIT 貨真係無計~~~日本都大把人搶~~~~:o
以我睇完龍騎GE感覺~~~~騎士先係主角~~~~龍騎係第二角色~~~所以我帖裏面都無打到城戶係主角~~~:DD
慢左啦:31: ......十卜翻Some大先........只龍騎真系好靚啊....可惜仲未入手:56:
好正><~~
我都出一出post先:p