Toysdaily 玩具日報

樓主: Somebody_Ex

[分享討論] SHF 分享會精選 vol.78~~~儍瓜英雄~~~Ryuki

我係 日本網 分別找到
R&M FIGMA 裝著 既 比較 ... 同埋 FIGMA 同 SHF 既 比較 ...

R&M FIGMA 裝著
...
Vince 發表於 31-8-2011 10:59 AM

SHF 個頭比 FIGMA 靚, 但其實FIGMA 先係比較忠於TV? (比SHF突眼)
下身腳同HIP 接駁位FIGMA 贏哂
some大的龍騎上色似乎沒啥問題呢, 但我看到不少的上色都有問題...
另外我亦感覺那些銀色接點零件會一邊玩一邊掉下...

不過從關節和卡盒的設計都確實能看見笨大發功, 雖說換個角度亦可看見它平常總是愛留一手orz

順帶一提, 先把拳頭拔出再將龍召機甲的握柄扳向內再讓腕關節穿過握柄中間空洞套上拳頭, 應該可以更穩定拿著盾牌吧?
口的部分也張得比較大
Omegazero 發表於 31-8-2011 10:46 AM
原來重有改進~~~:)因為條舊龍收到好埋~~~未正式比較過唔清楚~~~我都係憑舊相黎比較~~~:77:
頭2隻買大包, 等多d人入局, 之後既召換獸變晒做限定版, 咩錢都賺返晒回來喇, 蝕頭賺尾兼賺凸又有咩所謂
龍劍飛 發表於 31-8-2011 10:55 AM
這正是笨大的巿場策略~~~~我諗無人會睇唔出~~~:55:
想買,但個價....:44:
龍騎真係好正
十ト:$
support  Some大 :71:

在有競爭下, 笨大果然落多D力. 呢隻睇黎會幾好玩!
支持some大post,下次如改吓背景顏色會更好睇:77:
support!
呢隻係比恐龍系combo更正的shf
8月真係唔知笑定哭
精彩的玩具報告。:71:
支持支持!!!!!!大力支持!!!!Some大嘅圖簡直流:35:!!!
可惜呢隻抄到痴根痴肺...:70:
十卜some大:71:
諗返起當時龍騎既設定真係幾震撼,
仲要有咁多拉打登場~~~
龍騎真係好正!!
感謝分享:71:,不過好似握著龍召機甲的左手比右手大?
十卜some大......:43:
超正:71:........可惜仲末買到....:38:
support some大~:71:

今次笨大好慷慨咁附上召喚獸,當然係福音。但係龍騎同tajadol加左effect parts都好大件,要display哂出黎都幾頭痕:30:。跟住總有夜騎 > <
一次失&#36394;人口的調查中~~~ 一位實習記者偶然拾到一個奇怪的卡盒~~~隨即捲入一件不可思議的怪異事件 ...
Somebody_Ex 發表於 31-8-2011 10:24

Somebody兄

我那[夾卡片用的手首],母指與食指間空有空位,完全夾不到卡片,影相時要用寶貼才可…

左手渣龍盾時,我把[龍召機甲的把手]套在連接[手首]的關節上才穿上[渣渣龍盾的左手],解決了這問題了

RM 時代的 Rideshooter我都有呀,但…….唔知放在向邊…