Toysdaily 玩具日報

查看: 29808|回復: 74

[分享討論] SHF 分享會精選 vol.77~~~全恐龍系的力量~~~OOO Putotyra Combo

一個不由變身者控制的強大聯組~~~在形勢極嚴峻之下自行變換出來~~~這到底是福還是禍呢~~~:78:

Putotyra Combo~~~幪面超人 OOO 第三十二話登場~~~由翼龍~~三角龍~~暴君龍三種恐龍核心幣組成~~~:74: 此強大聯組並不是映司自己變換~~~而是潛藏於體內的數枚紫色核心幣自行插入 OOO Driver 內變換出來~~~:66:但經常失控暴走~~~要置敵於死方肯罷休~~~直至後期映司才可以用強大意志抑制失控問題~~~:62: 剛在上星期購入的這隻 SHF Putotyra Combo~~~盒面沿用 OOO 的設計~~~仍算醒目搶眼~~~:D 內容包括 Putotyra 本體~~~十隻可換手首~~~以及兩件不同型態的專屬武器 Medagabryu~~~是次亦沒有大劍附上~~~:DD

附件以手首最多~~~基本所有握物手幾乎一樣樣~~~只是中間的孔位大小問題而已~~~:)

是次 Putotyra Combo 的腳掌用回金屬製作~~~那種放在臉上涼涼的感覺終於又回來了~~~:$

是次廠方似乎留有後著~~~兩肩的 Wing Stinger 部件和背部的軟膠翼皆可以脫下~~~倘若日後推出相關的 Effect Parts ~~~便可以給玩家隨時換上了~~~:^ 唯臀部護甲是黏死不能脫下的~~~未知那絶招暴龍擺尾會如何裝上呢~~~:DD

初段 Putotyra 幾乎每次出場都是暴走狀態~~~就連 Scanning Charge 亦是"全自動操作"~~~:(

因為下身有護甲限制~~~踎下拿武器的姿勢不是很自然~~~:38: Medagabryu Axe Mode 制作很精美~~~握在手上很有氣勢~~~:love: 但手腕那 ball joint 似乎"食死咗"很難轉動~~~以致手腕握物角度有點不自然~~~:(

側看頭部的製作真的不錯~~~:) 頭上尖長的的翼角~~~前端尖尖的透明鳥咀~~~配上綠色透明複眼~~~可見廠方用了心思去製作這個聯組~~~:71:

Medagabryu 的 Bazooka Mode 製作一樣精美~~~唯炮口沒有孔或塗上深色顯得有點美中不足~~~~:78:

SHF OOO 現時已推出了六種不同的聯組~~~相信各位 OOO Fans 應該已經全部買下了吧~~~:36: 以個人口味我仍是最愛紅色的鳥系聯組~~~待 Effect Parts 到手後必定替他再影多幾張相~~~:43:

混合聯組亦已推出了六種~~~我想不是太多朋友會全部收下吧~~~限定的怨念~~~:67:

OOO 暫時的合照~~~還有未到手的 Bulakawani Combo 和 Takajaba 便暫告一段落~~~迎接新幪面超人 Fourze 的來臨吧~~~:65:

後記: 今次這隻 Putotyra Combo 初在魂展看到時不大起眼~~~但實物質素原不錯~~~:35: 無論在身型~~~上色~~~關節以及細節製作上均有令人驚喜的感覺~~~ 一洗 Batta 腳系的頽風~~~亦比之前的 Shauta Combo 好~~~OOO 迷絶不可錯過呀~~~:77:

第一個SUPPORT!
等SOME大你出POST等左好耐:$幾時出埋龍騎個POST:x
謝謝分享, 看完了大結局總有一種DEPRESS的感覺.
第一個SUPPORT!
等SOME大你出POST等左好耐幾時出埋龍騎個POST
tonytang2106 發表於 29-8-2011 12:00 PM
THX tony 兄支持~~~:77:臨開學前特別多嘢做~~~不過尋晚已經同龍騎影咗少少相啦~~~我諗呢一兩日會出埋佢~~~:)
謝謝分享, 看完了大結局總有一種DEPRESS的感覺.
wong2516 發表於 29-8-2011 12:01 PM
THX wong 兄支持~~~~:)我重未睇大結局~~~希望唔好令我失望啦~~~:(
期待已久,Support~~恐龍combo個頭真係好靚。
some大幾時post龍騎?
最期待都係佢
果然冇令我失望~~~:$
some大 SAD貨呀:50: 睇下心口個金環:36:
期待已久,Support~~恐龍combo個頭真係好靚。
some大幾時post龍騎?
Lobo 發表於 29-8-2011 12:17 PM
THX Lobo 兄支持~~~~:handshake:尋晚龍騎已經影咗部份相~~~今晚會繼續努力啦~~~:$
最期待都係佢
果然冇令我失望~~~
pein 發表於 29-8-2011 12:19 PM
睇相判斷真係唔準~~~攞上手玩最直接~~~今次呢隻我收貨~~~:)
some大 SAD貨呀 睇下心口個金環
ckw19931225 發表於 29-8-2011 12:19 PM
隔住個盒睇~~~再加上有人係度迫緊揀緊~~~好難會完全無事~~~:(呢啲小瑕疵未算係 Sad 貨~~~:DD
support some大~

呢期辛苦some大:64:,8月出左好多隻:34:
SUPPORT:shiny:
ME最愛都係鳥系COMBO...加埋隻翼parts真係好正:$
正牙!!!我都入左 !! 件武器好靚
:handshake:等左好耐啦....終於見到Some大噶Post啦.....十卜十卜
SUPPORT!!!   等some大 出post 好耐喇~~  呢隻combo 真係好型
停買左SHF的小弟都要出手買返隻玩:36: