Toysdaily 玩具日報

查看: 10505|回復: 19

[分享討論] 假面骑士OOO[47]下隻大結局

假面骑士OOO[47]
http://www.3444.cc/Html/12913.htm
用3枚硬币变身,描绘了为了正义而战斗的假面骑士OOO的世界的平成骑士系列第12弹。  从800年的沉睡中觉醒而复活的怪人们,察觉出了作为自己身体能量源的硬币的不足,开始追寻那些个硬币。  干部怪人=Greed(贪婪)能够将构成自己身体的硬币制作成部下怪人=闇。那些闇”将人类的欲望作为饵食成长。体内的硬币也会增加。  怪人的目的,是搜集齐所有硬币进行完全复活,成为万物之王  为粉碎那些怪人们野心而登场了的,乃假面骑士OOO是也。
-
Goodbye OOO ............ And I don't wanna watch Fourz.............. :56:
5知ANKH最後點呢?
假面骑士OOO[47]有未????
假面骑士OOO[47]有未????
冬暖夏涼小恐龍 發表於 27-8-2011 12:57 AM

28/8:79:

「感想」假面騎士OOO第48話最終回
2011-08-28 18:30http://hi.baidu.com/momotarosu/b ... 6cc2d3a7866981.html
http://v.youku.com/v_show/id_XMjk5MDY3MzEy.html
I love the story of OOO !!!  Goodbye !!!  :61:

假面骑士OOO48话 最终话 part1
http://v.youku.com/v_show/id_XMjk5MDY3MzEy.html
假面騎士OOO-48
http://www.tudou.com/programs/view/uth9G1eppNU/
故事結尾很有交代.......希常喜歡, 再見OOO:63:
下星期..天龍俠上場...希望會有地龍俠啦
Ankh 由於係000搵唔到錢(好多次都比人搶晒....)
完左000之後
最新動向......就係加入Angry Bird,改名為Ankh Bird....
喜歡ANKH BIRD!!!
:79:再見啦ooo~~~~
anhk~~~~~~~~~~:help:唔捨得你個串樣呀~~~~~~~~~~

真係感動既結局…
呢套拉打…哈…同之前既唔同,中段暴走(太多支節,例如劇場版,拉打1000集等等…非戰之罪)
最後十集,竟然仲可以發力令全套劇回復正軌,加上好睇既結局。
立即加哂分!

平成都無乜好睇既最終boss戰,W之後又多一套。

有d唔明,映司全部幣既一擊,係唔中定無效?真木會唔會強得太過份啦?
鴻上…蛋糕佬究竟佢攪咁多野為乜?對付greend?

算…不過真係唔捨得anhk~~~~~~~:$
再見啦ooo~~~~
anhk~~~~~~~~~~唔捨得你個串樣呀~~~~~~~~~~

真係感動既結局…
呢套拉打…哈… ...
原罪 發表於 31-8-2011 01:14 AM

中段不算太暴走吧?只係999同1,000集出左少少軌0者,好多時拉打都有架啦,好似龍騎既29-31都好呃我時間啦﹗(講律師條女,完全唔知為乜﹗)
我都係以為真木係最後boss,不過似uva係大佬多,暴走既後果都係唔荒有好下場咁既,而大量既幣斬真木都無野就真係好「那個」囉,又話個斧頭好勁,咁斬都唔死就真係差左d,我想佢分兩集黎講係會好好多囉,而最後片尾既交代又好似龍騎咁樣喇…(因為之前先睇晒龍騎,所以成日都係提龍騎)
呀,鴻上先生最初出黎既時候真係好「迷」架﹗佢搞咁多幣相信真係想幫 ooo's既,不過態度有點不明,可能睇埋最後既劇場版會明多d呢~
回復 13# 原罪
係另一度地方
有大大分析
鴻上 同 真木 理念既異同

鴻上 以慾望為能源推動進化
而硬幣正是進化所需的力量

真木 要將世界一切化為無
而硬幣亦是毀滅一切所需的力量