Toysdaily 玩具日報

查看: 34852|回復: 52

[活動展覽] Tamashii Festival 2011數入及參觀過程

今日9:30個friend去到(我病左去唔到......>_<"), 希望明天再去, 佢同我講, 買野同睇野分開兩邊, 當買完野又要去睇野個邊再排隊, 真係不知所為.

d工作人員又唔清唔楚, 初初講, 一張表只可以買2件, 之後又話每隻可以買2件, 十分之唔清楚.

之後入去買野, 買雷登時個盒有皺, 叫佢換個一盒, 職員話唔可以換件, 我個friend話又未開盒, 換咩件呀? 個收銀員傻傻地.

之後又排隊入去換stand, 買完野, 再排隊, 用左成粒幾鐘先再入去.

入面唔係好大, 可能去fook lee 個facebook 都已經睇曬(我無去, 所以睇facebook啦), 佢最欣賞可以有得親手玩勇者王, 七劍等玩具, 因為可以點玩都得, 唔駛就住就住.

而且有好多地方 display 都無玻璃, 可以近距離睇d玩具, 十分之清楚.

先來一睇下戰利品, 個兩張咭都係一般.

限定野, 隻手都有帶套.

上色真係唔錯.

最主要係為左個stand 而去, 好重, 因為真係合金stand.

呢隻野係唔包劍, 咩武器都無.
小弟今日都去左,其實佢安排得算係幾有秩序,反而係在場既工作人員好似有點點遊魂咁=.=講番個展覽,其實真係算係咁上下,可以俾我地近距離睇下d公仔。而小弟玩開r魂,自然主力係睇r魂啦~~睇得出r魂依家係笨大既一個主力line,有好多隻啦~~seed系列既出得唔錯,buster dual都幾靚仔,strike既劍mode幾有型,都係必入架啦~~
反而係ffn系列,之前決定左一出就買,點知佢出出下,真係有少少「濫左」,太多啦,我見到個排野,如果隻隻都係限定,真係天文數字><~~~依定我決定入哂小隊個幾隻就算數,其他限定個d就真係無能為力。

回復 1# 馬仔

粒幾鐘噤誇張!?:54:

我今天三點半去排限量品時一個人也沒有, 所有限量品仍然有售.  買了之後再排了十五分鐘便入了展場...

明天weekend情&#20917;可能不同.
早去反而多人, 遲d去人仲少.

見到有d大大話隻神級唔得, 我睇相成隻好似當年星矢個隻大模型咁, 點值成千蚊呀.

買番當年模型玩好過.

回復  馬仔

粒幾鐘噤誇張!?

我今天三點半去排限量品時一個人也沒有, 所有限量品仍然有售.  買了 ...
chankb 發表於 12-8-2011 05:01 PM
如果陣淨係想去換個合金STAND, 要排幾耐??
今早大約30~40分鐘到.

如果陣淨係想去換個合金STAND, 要排幾耐??
winsonyip 發表於 12-8-2011 05:26 PM
:76:回復 5# winsonyip

其實冇一條line 俾你只去換合金stand...除非你只買限定...:43:

今日我下午約兩點幾到左, 因為d人未放工, 所以do 好快入到去, 10-15分鐘左右...
去過一次WON FES, 先在會場排兩小時, 要買bandai限定再排一大輪&#25886;飛, &#25886;住張飛先可以再排一輪買玩具....
:43::43::43::43::43:
有巴打同我一樣見到梁榮忠嘛?
有幸同佢一齊望住d shf 5分鐘以上!
佢都係rider 迷, 真係同道中人.

mai003 發表於 12-8-2011 07:27 PM
mai003 發表於 12-8-2011 07:27 PM

我之前去親咩玩具展都見到佢,系今次唔見
大會只係用日本式的展覽安排,冇咩大問題...只係D 工作人員遊哂雲...
有得睇,有得玩,有得拎...算係咁啦...
個STAGE我前前後後拎左3個...走時仲有大把...排大約15分鐘就有...
出去買都百幾啦...完全超值...
小弟都係今朝去&#21655;,人唔多,秩序幾好,買玩具同展覽區分開其實問題唔大,樓主你話不知所謂,其實你都未去現場睇過,不應妄下判斷。
我有問過展區內工作人員何處是買賣玩具部份,佢笑笑口答我唔清楚,我認有&#21874;失望但滿意對方&#22021;態度。我睇完”商品展”跟住再排隊買會場限定(其實唔使等好耐),入&#21655;幪超 OOO Tamashii combo,但只提供”白色膠袋”給買家裝戰利品,反而之前係展區出口小賣區入&#21655;隻 ultra act zero 都有個靚仔 Tamashii Nation 環保袋送,就呢點我覺得大會做得唔太好。就展區 present &#22021;產品及秩序、人流控制等,整體來說我是滿意的。

&#22175;緊推出&#22021; SHF 幪超真的很吸引,粉絲要留意...。
小弟係美玩友, 去完覺得呢個展既搞手係真心愛玩具, 十個讚
唔洗入場費, 有野送, 有野拎走, 最重要d玩具d pose真係用心set, 真係遠水路都值得去一次 :52: