Toysdaily 玩具日報

[活動展覽] Tamashii Festival 2011數入及參觀過程

HK D工作人員遊哂魂 x 2.

Japanese staff 用心d.   he teach one girl staff pass d 簡介纸俾人..
一個email拎得一個,想拎幾個要用數個email+再排隊
kawing9795 發表於 13-8-2011 09:59 AM

Thanks ar!!!!!
如果唔駛排隊...聽日真係有興趣去 cc...要排幾粒鐘就唔好預我 :50:
昨天下午三點左右去到排 15 分鐘左右, 會場內人數不多, 可以好鬆動地參觀展品. 唔俾影相有好有唔好啦, 好既就真係唔會有一堆人阻住成日圍住啲嘢係咁影死都唔走左住晒, 唔好既當然係自己想影幾張喜歡既展品都唔得.

唔駛錢入場又有贈品拎又舒舒服服咁睇嘢算好好啦, 我好憎逼滿晒人行都行唔到嗰種情況.

我覺得可以改善既係若然少人的時候可否縮短那些預留排隊的空間呢? 兜都兜到暈. :30:
回復  小堅

Yeah!! 咁死人都今日下晝放工去一去先。
katsumoto 發表於 13-8-2011 09:21 AM

岩岩又去完,唔多人入場...
大約排15分鐘到就入到場...
如果佢地想方便買左野既人可以直接入場, 響買野個邊放部電腦登記已OK. 入口唔一定得一個.
馬仔 發表於 13-8-2011 09:27 AM

其實最好既做法係大家同一個地方入場換禮物...
而魂限既就好似派點心紙咁樣,出場個陣先買...
咁就唔駛排多次隊...
不過魂限個邊真係好少人排...
場內不許影相實在太好了, 某啲龍友實在太仿礙別人參觀了, 人流turn over都會快啲, 唔駛咁迫 ...
傲龍未展 發表於 13-8-2011 10:22 AM

因為入面地方已經唔大...
如果真係迫住太多人影相,真係會阻住...
不過唔緊要啦,影相都係星期日下午先開始...(好似影2個鐘左右)...
我去左兩日,入邊既情況唔太逼,人流控制方便尚算OK...
昨天下午三點左右去到排 15 分鐘左右, 會場內人數不多, 可以好鬆動地參觀展品. 唔俾影相有好有唔好啦, 好既 ...
Dendrobium 發表於 13-8-2011 11:40 AM

算啦,D員工第一日唔太熟悉個流程係點...
今日已經有改善...

今日去左睇,好多display野都damage,隻巨蟹座隻角斷左,黑超者雷登隻手搽過膠
水,不過,最正係隻shf龍騎,好大隻。
隻一護好有霸氣
原色god 雷登好型
Metal build 好多人玩
神話好膠
One piece 個展區算好大
提下各位大大, 買限定品唔駛咁心急, 一去到有左右2邊, 左邊排限定, 右邊排入場,
如果排左邊買完限定要行個大圈再去入口右邊再排過~~
其實入完場睇完SHOW仲有COUNTER 大把限定任你買~
所以入場排右邊先, 可以慳D時間~
講開展覽,有台場 Gundam Project 2011 新圖片,新鮮今日到:

http://www.toysdaily.com/discuz/thread-162725-1-1.html
講開展覽,有台場 Gundam Project 2011 新圖片,新鮮今日到:
stonekeung01 發表於 13-8-2011 03:51 PM

U are the man!  Support for your sharing always! :71:
提下各位大大, 買限定品唔駛咁心急, 一去到有左右2邊, 左邊排限定, 右邊排入場,
如果排左邊買完限定要行個 ...
大次子 發表於 13-8-2011 03:05 PM

Yes, they changed the arrangement today.  You can get the stage first and then buy the limited items in another counter inside show room.
The queue in the left hand side is only for those bros who want to buy toys without getting the stage.
我覺得今次咁樣搞得幾好!