Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 里程碑~GX60 宇宙大帝~完(相有點多)

Very detail report. Support!
warxv 兄令小弟不忍再做 ROM, 好文一推 !

你的 blog 我也常常捧場, 請努力多發表!

可恨我沒太多錢放左玩具上,只好繼續做 ROM !
必睇的大大報告!! :71:
無乜合金出麻...或者有都太貴,好似呢隻咁.
如果老婆大人唔出手我可能等到天荒地老先算...

証明您對大帝冇愛~~~~唔係一定訂左 :p 抑或您想測試老婆大人對您既愛~~~:he:

下隻大王者您有冇興趣~~~~:58: (不過日元昇得太厲害~~~玩具變得太貴 :70:)

大大既report絕對係精彩到極點...:$
其實歸於平淡(唔好理咩炒價炒家黑店廢人廢post)..簡簡單單地玩玩具...去感受童年時候快樂..就自然開心,"魂"就會回來..而就係因為我們都係成年人..所以"玩"的時候..諗太多,知太多,聽同睇都太多或被影響太多..所以就算隻野出得幾好都可能會因此而少了"魂"
~~~後記~~~
這一次心想的,想說的也在上面了,應該是沒有後記了,
不過看了之前六神的後記估不到今天也正好再 ...
warxv 發表於 7-8-2011 04:10 AM

講得好! 終於有人話聽!  :64:
ygat2005:
多謝,之後仲有兩篇LEGO的,整理一下又來了.
10219我不買了,單是城堡一系加一點星戰已經用盡了資源了......
來年仲有MARVEL及DC呢...

kevinwong4ever:
THX!!拖長了一點,分三天才出晒.

罪兄:
POST的要跌就由它好了,不用強求,0回應對我來說也不是什麼新奇事.
玩具...要說差,我又真的說不出.
但說好...也不易,因為如果說這傢伙出得好,那我不得不想玩具再好原來也不過如此...我總會想應該可以再好一點的.
再多的我不會也想去想了,現實中更多問題要想,留點精神好了.
"最好的時間.....碰不到適合的時間"
有一首歌大意是說這問題,歌名是我愛的人和愛我的人.有個女仔唱過比我聽,兩個星期之後佢嫁左比第二個...

基路亞卡爾:
我最少仲有隻G7,希望來年可以完埋呢一個.

上下盤:
我對老婆大人永遠都只會覺得做得未夠好.
我想這可能就是兩人相處之道吧.

馬仔:
THX!!

坏人:
超級機械人後期作品,當然有一定水準.

big9kan:
THX!!!
正,我真係好鬼鍾意你嘅report!:71:
同埋好鬼羨慕有一個會送玩具嘅老婆:sad:
:Q…嫁左俾第二個!!

咪住,當時你結左婚未先:p

唔玩啦。
依家warxv兄咪幾幸福,不過有經歷既男人,係浪漫d既~~:)
連敗兄:
我總說互聯網是很可怕的...人很容易被資訊淹沒了自我.
玩具我隨了限定之外都好少訂的,有時口頭叫人留,睇睇價格OK就入手.
大帝愛多少都有點的,不過個價差不多夠飛去台灣玩一次了!這多少是考慮因素.
下隻大王者意向不大,又是價格問題,我想有可能因為匯率問題會比大帝更貴,美劍仲有得跌呢...

香港人,變形哥哥:
THX!!

SARU:
不遠就隻JET WING文,一出時1.2K,好想買佐我真係買唔落手,而且家中又有兩隻L文了.
等到9字時其實同預算的差不多了,但就是失去了那一份意慾...
睇返網上,一出時幾貴都係好多搵的,但現在平左又有幾多人真係買左??
我問過朋友一句:你係本身想買定係見人買你又想買先??

nelngan:
THX!!
離十全十美還有很大,很大的一段路.

Fredsan:
玩具有時睇下就好了.
買得多不見得快樂一定多的.

骷髏頭骨:
多謝支持.

老文:
THX!!
我可能有點精神分裂,玩具出得好唔好是一年事,喜不喜歡又是另一件事,出得不好又喜歡的時不時也有如SHF的ACE就是其一.
一件玩具拿在手上有時係可以感到設計的朋友有無心,眼高手低之作也不少見如...咁又有一個睇法,有時寫玩具POST都好好玩的.但會不會因為寫而少左玩玩具的魂,我自己也攪不清了,不過應該就不會吧.

rick3868:
點講都好,這一段是我三年前講的,三年後的今天再講一次...

Hiroakiming:
老婆大人一年總有幾次會送下玩具比我的,呵呵呵呵.

罪兄:
如果有經歷先叫浪漫,那我不用了,亦不想再浪漫了...
連敗兄:
我總說互聯網是很可怕的...人很容易被資訊淹沒了自我.
玩具我隨了限定之外都好少訂的,有時口頭叫 ...
warxv 發表於 11-8-2011 10:27 AM

看完互聯網而沒加分析再的人太多~~~還是算了香港我羊群效應 :78:
以前有熟鋪都可以口頭叫人留~~~~而家冇埋~~~所以我唯有訂囉 :49:
大王者~~~香港應該好多人唔識佢~~~因為冇播過~~~~不過睇番以前d貼紙公仔書~~~~還是忍不住想買 :26:
看完互聯網而沒加分析再的人太多~~~還是算了香港我羊群效應
以前有熟鋪都可以口頭叫人留~~~~而家 ...
黑色三連敗 發表於 11-8-2011 12:37 PM

看到消息而沒再分析的人...是現代人的通病吧,分析太花力氣了,又沒有錢的,跟大家吹吹水人講我講多輕鬆??
玩具官圖不可信始終是問題,我叫有少少要求,所以想睇左出成點先決定.不過近年TD都無乜人出分享,等都係無乜野睇的了...
大王者我都想呀,問題係$$呢,如果出得靚又唔太貴我都想入呀!
看到消息而沒再分析的人...是現代人的通病吧,分析太花力氣了,又沒有錢的,跟大家吹吹水人講我講多輕鬆??
...
warxv 發表於 11-8-2011 02:47 PM

由於我是機械控~~~~睇左官圖唔太差都照入 :35:

大王者應該唔平~~~~~我要開始儲錢啦~~~~希望到時又睇到您個report啦 :unhappy:
一張圖都沒有了... :49:
呢個係正貼,不過三年前即事,我都想睇返d相片啊!