Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 里程碑~GX60 宇宙大帝~完(相有點多)

very detail report...

but i prefer your LEGO report:36: how about #10219? do you buy it?
正呀,完整的報告,好有heart呀!:)
~~~後記~~~
這一次心想的,想說的也在上面了,應該是沒有後記了,
不過看了之前六神的後記估不到今天也正好再 ...
warxv 發表於 7-8-2011 04:10 AM

終於等到warxv兄全篇了,當然p.4的後記也看了。

圖很好,沒有問題,閣下的相一向姿勢很好,這是小弟很欣賞的其中一環。

字…
(哈…小弟今次竟然反過來不滿warxv兄的文章,這可說第一次了。)
和期待的有不少出入。真的覺得有點……
有像合金魂現在的感覺,不好嗎?不是…但就是差了一點甚麼…
是上次傾大武士說的那一點嗎?
「魂」!!!

感覺到warxv兄喜歡大帝這傢伙(全TD是否得小弟夠膽說大帝是這傢伙?呵~)
…但,我覺得他像你一位不太理想的情人。
(希望warxv兄的太座大人不要誤會小弟想明示或暗示甚麼…真的…)
這情人,要有。但她滿足到閣下嗎?入得廚房,出得廳堂,上得大……
甚麼也沒大問題就像差了一點。

廠方如是,warxv兄的文章也隱隱透出…
這傢伙需要情懷來美化,因為這麼多年也沒有大帝的同類產品。
出來合格。無問題。

但就是有點不是那回事的感覺…
或者有問題的不是大帝,而是歷經歲月磨鍊的我們…
我們步伐不一致了…

最好的時間,遇不上最好的人。
最好的人,碰不到適合的時間。

希望大皇者,會是令我不顧一切,甚至拋妻棄子(迷之聲:原先生!你那來的妻兒?)
都要同她一起的玩意!
令我不理世俗眼光也要一起,擁有的…我希望她是…
樓主warxv兄的報告十分詳細及精彩!支持!
Gx60令我完了所有的童年夢及回憶,的確是一個里程碑!
多謝大大精彩的報告。

大大對太座一定比對自己更好,不然的話那來這麼多玩具。
Support, very good photos and illustration.:D
warxv兄既心機,點可以一晚就跌落第二版。
幫推一野!
宇宙大帝真的好帅 好经典啊
大大的report真的詳盡, 感受到那份情懷:!
~~~後記~~~
這一次心想的,想說的也在上面了,應該是沒有後記了,
不過看了之前六神的後記估不到今天也正好再 ...
warxv 發表於 7-8-2011 04:10 AM

其實唔只玩具界~~~~政界都係差不多~~~~:(

反正而家我都係鍾意就訂~~~~唔訂就隨緣算~~~~:DD
好文, 支持~~!!!
看過介紹因為自己未有又不想短短回一句"多謝分享..............."(要夠15字節)所以只響主題評價+讚,但看完後記好認同樓主所講.....玩具個個月有新野有時過左氣就唔想再買,諗深一層唔買原因可能根本並非好鍾意果件玩具。但如果一件真心喜歡的玩具就算今時今日買唔到、難保再販時可以順利入手.......就算真係絕哂版都可能有更好既新產品又唔奇。玩玩具心係尋開心......鑽牛角尖.自尋煩惱又何苦
一個+全十美o既玩具報告, 請受小弟一拜 :64:
mame169:
THX!!

yelland01:
呢期佢都真係幾紅的.

williamhychan:
盾真係太細了,拿在手上怪怪的.
好心就比多個啦.

kevinwong4ever:
呵呵,老婆大人不時都送D野比我的.

bbf1125:
開金毛時我仲感動呀!下之先講.
我同老婆大人結左婚都10年了...

常兄:
你唔好講到我好似收買左版主咁先!

newnov:
老餅網,www.oldcake.net.

巴武藏:
多謝你回應.

ckc52322,gunbaron,BlackAce:
多謝你支持.

金魚光1:
出齊了.

罪兄:
金毛我仲未影,有機會再談.
至於系列開齋問題,唔好想太多了,玩具合則來不合則去.
而且環境不穩,近期都唔好想D無謂野了.

big9kan:
我是開盒一刻最感動,有終於都回來了的感覺.

ckc882000:
THX!!

連敗兄:
無乜合金出麻...或者有都太貴,好似呢隻咁.
如果老婆大人唔出手我可能等到天荒地老先算...

toysbear:
THX!!出齊三篇了.

benbenben4213:
光底光鮮D,睇得清楚D麻.

GunLap:
呵呵,好一句萬人迷.

36韜:
樣就唔膠,不過真係無乜金就真.

xxx2005xxx:
太空西遊記我都好想佢出.
之外最期待是G7及太保郎.

gulu7:
佢對我真係好好的.

KK:
你講的偷膠確是問題,不過要解決又有D難度...

nospmis2000:
THX!!

fatcheong:
出齊三篇了.
roystoy:
YOUTUBE有威利版,不過後期及出兒歌碟時都係張國榮版.

virtualman:
THX!!

包飯兄:
多謝支持.
先天設計有點"特別",BANDAI都算後天盡量補救的了.

半田健人_555:
多謝啦,唔好講到太誇張了.
老婆大人對於我買玩具幾縱容的...

Englishman:
咁買件野返來總要玩下的.

raymose:
大帝好像慢慢回落,可能有機會見到心水價呢.
15機...說來有點興趣看看BANDAI點處理這說易不易說難不難的傢伙.

goodto,tonyakc,hon4170,Macross長谷有洋:
THX!!

影武者:
呵呵多謝BANDAI同國內的工人啦.

kevinwong4ever,D@ZAce,nelngan,lisalasu:
三篇齊晒!!