Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] < 教 學 > 拍 攝 玩 具 的 心 得 ,懶 人 Version 上集 + 中集

有技術真係好, 第時小弟換單反真係要多多同大家請教
ZIN 發表於 15-10-2011 23:20

等我買返部相機,同你一同向oldcat請教:63:
我影figure都仲係用緊Canon個支 135 / 2F 黎影,不過習慣左只係用8﹣11F影相,所以好少開到4F
sunnychu 發表於 15-10-2011 11:52 PM

一般情況,f8 都好理想,一定無out focus :71:
老師玩figure , 用吉盒就變到出黎
影相仲駛相機咩,係張紙到畫一部出黎都影到啦:58:
見識過各下”魔法幻影”&#22021;師兄都好清楚,絕對唔係浪得虛名架:$
一般情況,f8 都好理想,一定無out focus
Oldcat 發表於 16-10-2011 12:23 AM

我都係咁話,果然係英雄所見略同:71:
回復 436# 布魯士

入了部canon 60D, 老師以後多多指教。
回復  布魯士

ZIN 發表於 19-10-2011 07:00 PM

試機試機:shiny:試埋鏡啦唔該:75:
回復 441# Oldcat

:(差緊電, 聽日有得玩, :$&#21946;舖頭試機果時已好開心:$
回復  布魯士

ZIN 發表於 19-10-2011 19:00

同我同一部機:50:
回復  Oldcat

差緊電, 聽日有得玩, &#21946;舖頭試機果時已好開心
ZIN 發表於 19-10-2011 23:32

買左咩鏡呀?

多左個同機主了:73:
回復 444# 布魯士

未買鏡, 用支kit鏡玩下先, 會入支識馬鏡影下家庭相, 剛剛一個長輩突然離開, 無心機ing
回復  布魯士

未買鏡, 用支kit鏡玩下先, 會入支識馬鏡影下家庭相, 剛剛一個長輩突然離開, 無心機 ...
ZIN 發表於 20-10-2011 01:41

好似我而家咁,家中有事,已經把所有玩具賣走左:56:
回復 446# 布魯士

物質都是身外的,身邊親人才最重要,老師好好保重:78:
回復  布魯士

物質都是身外的,身邊親人才最重要,老師好好保重
Oldcat 發表於 20-10-2011 18:14

乜都無哂了 :56:
乜都無哂了
布魯士 發表於 20-10-2011 07:41 PM

無論境況如何差,跌得如何重,請記住
這只是你生命中極短極短的一段時間
有如火車停站一樣,外面如何風大雨大也只是停一個站而已
很快很快又再度啟程帶你到下一站!
上面呢一番話,係我一個朋友之前同我講慨
家陣借花敬佛,望其笑納:77:
乜都無哂了
布魯士 發表於 20-10-2011 07:41 PM

玩具無左唔緊要,最緊要筆錢能夠解決到當前的問題。老師你要保重:!