Toysdaily 玩具日報

查看: 6954|回復: 22

[詢問] Enterbay 死亡遊戲 body 染色一問!!

yesterday 去enterbay 拎左隻死亡遊戲, 之後發覺黑襪染色到個body, 打去enterbay,  姊姊話黑襪染色係正常情況, 所以無得更換!!
咁係唔係真係無得換?? 俾左$2000個大洋, 要我收sad貨, 又唔見佢preorder既時候寫明染色到個body係正常情況!!
sorry pal... but this happens to many 1/6 figures & not just EB. :die:
師兄你好大膽...仲夠膽去買...
師兄你好大膽...仲夠膽去買...
shun1219 發表於 26-7-2011 06:02 PM

X2..................
師兄你好有錢...
shun1219 發表於 26-7-2011 18:02

X2:63:
師兄可以去藥房買支oxy 10搽落個公仔染色部分, 等大約1至兩星期, d染色就會無左, 我試過係work架~:71:
師兄可以去藥房買支oxy 10搽落個公仔染色部分, 等大約1至兩星期, d染色就會無左, 我試過係work架~
roywong 發表於 26-7-2011 18:46

之後著番咪又染過
之後著番咪又染過
將莖牽 發表於 26-7-2011 06:47 PM

我諗對 黑襪沉一晚水,應該會好一點???
我諗對 黑襪沉一晚水,應該會好一點???
E神 發表於 26-7-2011 18:50

算把啦六師弟,
著鞋唔著襪
大方兼老實
算把啦六師弟,
著鞋唔著襪
大方兼老實
將莖牽 發表於 26-7-2011 07:03 PM

:71:~~~~~~~~
yesterday 去enterbay 拎左隻死亡遊戲, 之後發覺黑襪染色到個body, 打去enterbay,  姊姊話黑襪染色係正常情 ...
sohen 發表於 26-7-2011 05:52 PM

Enterbay係一向喺盒上印有果d細則::43:

- 產品可能出現脫色、脫皮 、衣服顏料染上素體等狀況,此為正常現象。
- 人為做成零件損壞,本公司將不會負責,由客戶承擔。(係吖!一拎番去一著衫又除衫甩皮、甩油,都係人為架~)

列明呢d「衰硬諗定點自保,又設定到對自己有利嘅細則」就清清楚楚。
要對消費者交代就吾清吾楚,又或者玩拖延。

但以Enterbay角度來計,亦冇錯...因為人哋「好有sense」地一早聲明:此乃正常現象。

出大貨偏離走樣變另一回事、少咗配件、消費者買完約半年就玩大減價、出貨不出一個月就發佈有修正改良verion、出貨不出半年CEO就發佈貨品其實不達標、取消產品生產吾交代hold住d $(要消費者親自find out先至承認)...

以上一切乃正常現象~:71:
冇錯!所有逆反市場、品牌策略常理嘅現象 ...EB一概認為此乃正常現象!:43:

頭像被屏蔽

多謝大家既意見!!! enterbay衰到無朋友la, check件只可以選舉3盒, 件戰損衣件件唔同樣, 睇多件都唔俾, 頭雕又唔保, 你唔保都ok, 你現場又唔俾我拎出黎check, 我唔check得, 又點知有無問題ar?? 如果拎左返屋企有問題, 又話人為又無得換, 你講曬la!! "真係吹X象", 又得7日保用(ht 都14日la), 又好多野唔保, 質素差服務差, 唉........如果大家仲有機會去enterbay收貨, 請小心"濃裝寶"姊姊, 因為佢會吹迷煙, 影響你check件!!
多謝大家既意見!!! enterbay衰到無朋友la, check件只可以選舉3盒, 件戰損衣件件唔同樣, 睇多件都唔俾, 頭雕 ...
sohen 發表於 27-7-2011 10:05

HAHAHA ... EB 連任 check 唔嬲呢個優點都冇埋
收sad貨係正常現象