Toysdaily 玩具日報

樓主: Somebody_Ex

[分享討論] SHF 分享會精選 vol.74~~~Shocker 的宿敵~~~新一號

some大好野..........:$
雖然對昭和的騎士不甚了解,但還是要入手的啦:34:
綠色的胸甲不知怎麼的越看越感覺舒服。:71:
渣the first cyclone 令一號多左d現代感
leah周 發表於 24-7-2011 02:15 PM
有同感~~~~大家都可以一齊試下咁玩~~~~:$
support.  
今次真係出得到幾好, 不枉等左昭和系列咁耐。 最like都係新天線造型同物料, 唔係之前fir ...
big9kan 發表於 24-7-2011 02:39 PM
THX big9kan 兄支持~~~:)天線係靚過 The Next 條軟膠~~~但真係要小心玩~~~同 W 一樣一跌落地就斷架啦~~~:o
未入新1號ar !!!!!!!!
rider kick effect 好毒ar
怪物et 發表於 24-7-2011 03:32 PM
咁聽日要出手啦~~~不過而家好似炒貴咗~~~:o
隻新一号真係唔錯,比想像還要好 !
KK 發表於 24-7-2011 04:30 PM
絶對同意~~~重要好有情懷添~~~:handshake:
1號萬歲
可惜我要搬屋裝修
唔係都想入來玩玩
支持SOME大正POST:71:
新一夾 cyclone 真係配過 the first/next 一號多好多好多好多
:he:

事關 the first/next 一號真係比較樣衰..............
個盒超正啵
dennistoyS 發表於 24-7-2011 05:12 PM
雖然無多彩顏色~~~但真係好吸引~~~~:handshake:
thx for sharing, great report!
好喜歡睇some大的 shf 帖子, 不論敍述, 玩評, 圖片, 玩具的甫 ...
roystoy 發表於 24-7-2011 05:48 PM
THX roystoy 兄支持~~~~:77: 其實新一號可以考慮買番一隻番黎睇下門口都好呀~~~始終係元祖嘛~~~:$
雖然1號ge地位等同高達ge rx-78一樣咁重要

但我真係唔係太想買佢
可能冇睇過ge關係吧

support some大 ...
KiraYamato0621 發表於 24-7-2011 05:51 PM
我諗都係年代唔同問題~~~唔想買可以理解~~~:) THX Kira 兄支持~~~~:)
我都有諗過入呢 架車俾佢~~聽日去入1號 入唔入車好呢
lingchung 發表於 24-7-2011 05:52 PM
THX lingchung 兄支持~~~一號架車如果個價OK可以一入GE~~~~呢架車真係出得唔錯~~~:77:
相靚身材正, 個人認為現時SHF只有新一號才襯得起影月。
Thanks for sharing again Some's bro! :71:
Support!!

Hopefully the silver paint wont get scratched off that easily. :80:
十卜some大,
真係唔錯!
virtualman 發表於 24-7-2011 06:23 PM
THX virtualman 兄支持~~~~我諗你應該入咗呱~~~:DD
支持some大..
因為冇點睇過昭和既rider
hofai 發表於 24-7-2011 06:54 PM
THX hofai 兄支持~~~:) 而家追番睇都覺得有啲 out~~~留番個好印象算啦~~~:(
some兄,運氣呢家嘢真係好難講~~~
pein 發表於 24-7-2011 06:58 PM
不過我想希望你成日行到好運~~~sad 貨遠離我~~~~:77:
some大既post緊係要支持...但昭和除左rx真係無個鍾意~
jazz4004 發表於 24-7-2011 07:03 PM
THX jazz 兄支持~~~:77: 年代唔同投入唔到~~~好似我而家都無咁易投入到新動漫一樣~~~:(
這次外型實在很棒~而且關節設計方面與next/first1號並排會看得見明顯的進步~:)
要是往後再有昭和拉打的SHF保持質素, 恐怕我會全收....:69:

btw那權仗似的物體聽聞是最近那套電影有用過所以附屬了...
good review as always! supported!
starsaber888 發表於 24-7-2011 10:19 PM
THX starsaber888 兄支持~~~~:77:

some大好野..........
wing0boy 發表於 24-7-2011 11:50 PM
THX wingsir 支持~~~~~~~:73: