Toysdaily 玩具日報

樓主: Somebody_Ex

[分享討論] SHF 分享會精選 vol.74~~~Shocker 的宿敵~~~新一號

我見到再版真劍紅同1號, 都係買咗1號
msz006_ver.ka 發表於 24-7-2011 11:25 AM
真劍紅再販可以唔使咁緊張~~~相對一號真係好吸引~~~:handshake:
唉~~~我嘅新1號啊~~~
pein 發表於 24-7-2011 11:29 AM
光油急救法應該幫到你~~~:74:
係個 ball joint 度塗兩三層光油可以加大少少個 size~~~:78:
十ト
如果笨大出Super 1,應該點出:(
Thanks for the detailed report as usual :$

I hope  櫻島一號 won't be a web limited item.... :(
多謝some大為佢介紹:$依家終於知道件武器既來歷:)~~
哩隻係好耐都未見過既佳作:71:
十ト
如果笨大出Super 1,應該點出
saga522 發表於 24-7-2011 11:37 AM

大預言:
本體跟劍, 銀手同飛彈手, 其他一pack放魂shop, 並送太空穿梭機一隻做魂shop特典.
真劍紅再販可以唔使咁緊張~~~相對一號真係好吸引~~~
光油急救法應該幫到你~~~
係個 ball  ...
Somebody_Ex 發表於 24-7-2011 11:36 AM

唔該你啊some兄~~~:$
十卜十卜~~
靚相+詳細講解~~:71:
十ト
如果笨大出Super 1,應該點出
saga522 發表於 24-7-2011 11:37 AM
THX saga 兄支持~~~~Super 1 應該要排到好後先會到佢~~~:(
Thanks for the detailed report as usual

I hope  櫻島一號 won't be a web limited item....
roundbun 發表於 24-7-2011 11:42 AM
THX roundbun 兄支持~~~~:D櫻島如果係魂限我就唔使撲貨~~~大貨最驚畀人炒到上魂限價~~~~:angry:
嗯,果然如我所料,呢只新一号同THE NEXT既旋风号果然好夹,不过架车贵左D,仲系买其他车模衬翻算了。:80:话说过把剑系咩来头?可唔可以详细D讲下。
經典既一號...support:$
風雷電個parts真係好正呀:shiny:
當年無石森老師的執筆,就無懞面超人,無藤岡弘墮馬受傷,就無加入二號的意念,廿幾代的懞面超人系列亦不會存在 ...
williamhychan 發表於 24-7-2011 10:55 AM
william兄原來同我年紀都係差唔多~~~你ge感受我完全feel到~~~~:handshake:
好事 , 等佢出V3同怪金剛
頭像被屏蔽
謝謝brother的介紹,看很真是很懷念,希望笨大可以由V1號開始出落去。
:71: 渣the first cyclone 令一號多左d現代感:71:
support. :71:
今次真係出得到幾好, 不枉等左昭和系列咁耐:)。 最like都係新天線造型同物料, 唔係之前first、next果d似扭蛋既軟膠天線:69: