Toysdaily 玩具日報

查看: 6264|回復: 41

[玩具報告] Toyscity UK Special Force Support Group -我的第三位英國佬

Toyscity UK Special Force Support Group -我的第三位英國佬

近月小弟已經玩過一隻Toyscity, 覺得尙有進步空間(即是未夠好囉).

但偏偏TC係短期內又握推出呢款英兵, 小弟對英兵情有獨鍾, 覺得瀟洒簡潔靚仔.

所以, 又嚟一位, 亦係小弟第三位英兵.

先來一張完成照:

開盒試組後發覺仍然要執一執至OK:

最大問題係條褲大左一個碼, BODY太瘦, 唔啱身, 褲浪位做動作時唔多自然.

好在屋企有盒HT TTM-16 開左, 於是攞左佢大肶個兩件可拆除嘅肥壯套套用.

用後FIT晒, 成隻大隻左壯左, 自信番晒黎~:43:

問題係對膠鞋貼地性差, 擺POSE難, 擺靚POSE更難.

唯有花幾草買對ACI仿皮鞋:

今次夜視鏡可動, 亦有透明件:

附上雪咖好搞鬼, 頭雕算幾靚仔, 係眼神爭D...

好, 唔講咁多, 去相:

梗係覺得無乜神...

TC素體手部關節仍然係爭DD, 活動唔夠SS好, 手腕位易甩.

最好笑係小弟手上呢對手
係....粘手嘅...

左手有地圖套, 放地圖入去時好麻煩, 火都嚟.

換左BOOT嘅幫助, 算幾自然.

L119A1 突擊步鎗, 小弟自己做舊化.

TC嘅兵終於可以腳掌貼地啦.

防毒面具可戴, 做工幾好.

連環上樘:

P226手鎗, 內有子彈, 讚.

背面配件, 唔算多, 但足夠.

總結, 未執, 七十分; 執完, 七十六分.

頭雕有八十分, 型!

兵種同外型都合小弟口味, 只係素體仍需改善. 唔夠壯, 可動唔夠人地好.

布件車工都幾好, 四四正正. 魔術貼比較差, 成日貼唔實.

大肶位個防毒面具袋袋, 竟然放唔落防毒面具...

如果對擺POSE有要求一定要換BOOT.

小弟玩過HOTTOYS嘅舊兵之後仲每次都忍唔到手, 要做少少舊化至安樂.

上次玩SS SOAR已經講過, 大劑, 玩過SOAR再玩其他牌子, 一定係要求高左, 要改要執嘅地方都多埋.

最後斷斷續續玩左兩個多星期至滿意收貨.

雖然好似有好多不滿, 但一路玩一路解決問題都係樂趣.

呢隻TC都玩得幾開心, 享受過程!

介紹一下小弟的第二位英國佬:(頭一位個POST入左黑洞啦...)
http://www.toysdaily.com/discuz/thread-150877-1-1.html

最後送上有MOOD的一張.

各位帥兄, 請請~

:64:

captain price呀,正!!!:71:

條喉係咩黎:?
條喉係咩黎
O暈 發表於 10-7-2011 08:34 AM

個背包係水袋, 個條喉愛嚟飲水架.:64:
個背包係水袋, 個條喉愛嚟飲水架.
catcat 發表於 10-7-2011 08:36 AM

呢part 做得唔係好似!
但報告詳細,相靚讚:*)
多謝貓貓解答,
講返隻FIGURE,輕裝真係買飛佛,E隻外形幾好,換左對BOOT真係加唔少分:71:

PS:TC魔術貼黏力真係MAMA:80:
Great enhancement!  I think that head is really good.  Just a little bit (a little bit) under sized.  But if using with massive head gear it should not be noticeable.  Thanks for sharing!
呢part 做得唔係好似!
但報告詳細,相靚讚)
Oldcat 發表於 10-7-2011 08:56 AM

謝十卜。

所以S.S.隻USMC真係正,個水袋一睇就知係正野!
Great enhancement!  I think that head is really good.  Just a little bit (a little bit) under sized. ...
mgbb 發表於 10-7-2011 09:03 AM

謝十卜!

戴左頭盔算唔多覺比例問題啦。

小弟重考慮緊,遲D HEADPLAY出辛康納利頭換唔換。

小弟另外兩隻英兵都係用辛伯頭雕。
我都買左, 其實唔錯只是對鞋比較差.:52:
很好的分享:71:~TC真係要快快換BODY & 唔好再用膠鞋啦...:69:
:71:
同意玩完ss真係好難返轉頭...
好锺意大大的简单分析同分享:71:好物啊:71:
好野呀貓大....
SS 個body 好d 定toycity 既好d 呀?
支持支持,貓貓兵人報告 "E支崩" 既呢