Toysdaily 玩具日報

查看: 25199|回復: 93

[玩具攝影] ∴ Hawkeye∅Diver ∵ 鷹眼∅潛水員 ∴ (更新)

:: Hawkeye∅Diver ∵ 鷹眼∅潛水員 ::

再次組裝,補完了潛鏡,鉛帶,步槍,換了頭雕,新加一圖流:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

呢隻潛水員小弟花了三個多月試組, 舊化, 訂配件, 出嚟嘅效果小弟自己好滿意. 各位帥兄睇過覺得OK的話, 記得留言支持一下.:64:

頭雕: Hottoys Hawkeye - 呢個鷹眼頭係小弟近期最愛的頭雕. 不是非常非常似, 而係非常有型有神有殺氣, 是HT第四季難得的佳品. 小弟手上頭雕右眼下有一劃紅色痕, 本身可以去HT換, 但越睇越覺加倍有殺氣, 錯有錯著, 不錯~

素體: ACI紋身肌肉素體 - ACI新版素體比舊版本有改善, 關節鬆緊度, 附送的手型, 腳掌等都比舊版更好. 不過HIP位可以再緊一點更好, 而且上臂與身體仍然有色差, 可惜. 選用ACI係因為膚色夾HT頭雕, 而且有肌肉之餘亦不算過份大隻.

潛水衣: POP TOYS - 今次的主菜, 質料方面真能做到發佈時說的"軍用級潛水布料", 而且亦有因應人偶大小, 做到又簿又有彈性, 但因此表面亦頗容易損傷, 小弟唯有當做戰損舊化...拉鍊強度足, 小弟夾硬穿上肌肉素體都無問題.

水肺及救生衣等配件: Toyscity TC-9020 (U.S. NAVY SEAL  SDVT-1   -  Combat  Diver) - TC配件衣料, 質素時好時差, 同一盒兵人, 有D件好正, 有D好屎, 這盒 Combat  Diver相信是小弟最後一盒TC了.

講完耶穌, 去相~

最後分享一下原裝TC-9020:
(話係原裝, 但小弟仍然換了ACI皮鞋及HP頭雕)

後記,話說鷹眼+大舊肌肉波地真係吸引力非凡。小弟未上水肺救生衣等配件前,係公司擺枱面擺左一日,期間不斷有男女同事輪我隻鷹眼,又拉拉鍊又揸胸咁...仲有人想除晒佢衫,好彩太緊太難除,比小弟及時阻止,唔係的話一定渣都無淨...

各位帥兄, 請請~

very nice catcat:71:
:: Hawkeye∅Diver ∵ 鷹眼∅潛水員 ::

呢隻潛水員小弟花了三個多月試組, 舊化, 訂配件, 出&# ...
catcat 發表於 16-11-2012 12:33 AM

:71:
支持大大漏夜發圖, 鷹眼頭雕確係難得好物
very nice catcat
ilovetoys 發表於 16-11-2012 12:41 AM

THANKS LOVETOYS CHING~~
支持大大漏夜發圖, 鷹眼頭雕確係難得好物
toms110 發表於 16-11-2012 12:47 AM

感謝大大漏夜支持~

:64:
鷹眼真係好物:handshake:

大大令相更加要讚:71:
支持貓大美圖~~~~~~~~~~
師兄好堅 ...... 大開眼界既自組, 唔支持都唔得 ! :71:

嘩太強啦!彈性潛水衣:$
仲要鷹眼配ACI 大隻body,
如果咁大工程都唔外拍水底照又點得呢:p
Cat 兄諗諗:77:
拍得好靚.......
支持自組~~
鷹眼頭雕夾ACI BODY比想像中好~ 冇頭細身大 :71:
支持自組~~
鷹眼頭雕夾ACI BODY比想像中好~ 冇頭細身大 :71:
Nice photo....... 自组真係好好玩
唔係玩開兵人都要支持下貓大嘅作品!!

好正!!:71:
嘩太強啦!彈性潛水衣
仲要鷹眼配ACI 大隻body,
如果咁大工程都唔外拍水底照又點得呢
Cat 兄諗諗:7 ...
Oldcat 發表於 16-11-2012 03:00 AM

嘩!!!!
遲D會有水底外拍??:p
甘就真係TD史無前例喇:$
貓兄真係要諗諗佢:love: