Toysdaily 玩具日報

查看: 11786|回復: 29

[玩具報告] Toyscity 美軍水鬼隊 Navy Seal Recon Diver + 畢仔頭

Toyscity 美軍水鬼隊 Navy Seal Recon Diver + 畢仔頭

Toyscity 嘅兵小弟一年前玩過, 部份地方有驚喜, 但論質素, 始終差Soldier Story一班.

今年年頭宣佈出呢隻NAVY SEAL嘅RECON蛙人, 小弟好期待.

一來近年少出呢類兵人, 二來頭雕疑似JEAN RENO, 有吸引力.

個頭質素已經比HEADPLAY高, 頸係長左D, 但有得搞. 不過小弟覺得JEAN RENO個長面做兵唔多襯, 都係換番個畢仔頭.

個JEAN RENO頭備用, 總會遇到合適嘅題材啱用嘅, 唔好浪費.

換番個畢仔頭, 從新上路~

個夜視鏡都唔差, 叫做有透明件.

素體可動性不過不失, 但上行裝備後就唔太方便擺POSE.

手套手仍然是TC嘅弱項, 有明顯分模線, 上色出界, 拿持槍械時覺得唔多就手.

背面, 可以見到TOYSCITY嘅強項: 大件夾抵食.:$

配件多, 用料亦唔差, 六魚幾想散執一隻咁專門嘅大兵, 相信無咩可能.

隻蛙鞋腳蹼真係唔錯.:71:

支MK12MOD1造工幾好, 無話好似VH咁, D膠有收縮位咁礙眼.

個彈弓一拉就可以好穩陣咁拉個槍架出嚟, 好好玩.

但竟然無細字同標誌, 爭咁D野. 好在手上有水貼合用.:43:

潛水導航羅盤好少見, 盤面刻度做得幾DETAIL.

BOOT竟然膠造, 乜呢期興咩? SS隻RANGER又係...

小弟加番D舊化, 而家無咁膠. 但太過硬膠, 影響可動, 敗筆.:42:

小弟最鍾意擺嘅POSE, 但係只是就角度, 著上潛水裝備後根本無可能靚仔地雙手持槍.

不過相信唔關BODY事嘅, 著任咁多野, 比著邊款BODY都應該做唔得好.

總結: 75分, 配件都有SS八九成, 玩完無後悔, 但唔執下改下唔安樂.

最唔滿意係個素體, 十年如一日, 手腕唔夠實, 玩玩下就甩甩落落.

雙腳唔夠壯, 關節實淨度, 可動性等等, 相比SS嘅超班BODY, TC輸成個身位.

D布件唔夠SS厚實, 玩落就覺爭D野.

最特別係全部配件都無做舊化(肚腩個件潛水裝備例外), 比人好唔真實嘅感覺.

小弟最後都係忍唔住要執執佢, 不過小弟忘記左係做舊化前影番張相.

O.T.擺得個棚出嚟順便影多兩張:

多謝收睇, 請請~

:43:

:71:正!!
三一呀:73:
d 配件多到呢...唔知上行裝備需時幾耐呢......:65:
12" 個坑太大,唔敢掂

純粹撐貓貓:71:
Great review, thanks!
呢隻都真係好物:71:

話時話我隻160 soar 都仲未有得攞, 上星期又話今個星期有貨到, 會call 我攞:55:
真係等到冇晒癮:55:
ching how much for the NAVY SEAL Recon Diver??
d 配件多到呢...唔知上行裝備需時幾耐呢......
$hiine 發表於 14-5-2011 08:57 PM

小弟斷斷續續用左三晚。

只係掛袋仔的話三四個鐘都ok,不過小弟順便做少少舊化。
12" 個坑太大,唔敢掂

純粹撐貓貓
benbenben4213 發表於 15-5-2011 01:21 AM

謝~

玩下兵都唔錯呀?

12"來說兵人唔算貴,大約係一隻平價菜咁上下姐。
呢隻都真係好物

話時話我隻160 soar 都仲未有得攞, 上星期又話今個星期有貨到, 會call 我&#25 ...
ilovetoys 發表於 15-5-2011 02:24 AM

睇怕要六月至有大貨,相熟老闆重話呢隻soar有機會比人抄起,叫小弟見到合理價就好入添。
ching how much for the NAVY SEAL Recon Diver??
ukdjatb 發表於 15-5-2011 05:54 AM

六魚尾,不過當然唔包畢仔頭。

畢仔頭都唔貴,幾草搞掂。
回復 1# catcat

你點整架 我點整都整唔上去
回復  catcat

你點整架 我點整都整唔上去
martin960820 發表於 15-5-2011 11:04 AM

護"室"?

一定要買攝子/夾仔,比心機慢慢穿。

穿得多就熟手架啦。

小心大力整斷。
護"室"?

一定要買攝子/夾仔,比心機慢慢穿。

穿得多就熟手架啦。

小心大力整斷。
catcat 發表於 15-5-2011 11:10 AM

謝大大教學~~:64: