Toysdaily 玩具日報

查看: 25883|回復: 41

[玩具報告] [外拍] ART Figures NAVY SEAL SPECIAL 戰鷹一號 -之- 烈日暴曬 (P.3新加MK23圖)

[暴曬外影] ART Figures NAVY SEAL SPECIAL 戰鷹一號 -之- 烈日暴曬

早兩日MAX大嘅正POST珠玉在前, 論擺POSE, 論影相技巧, 小弟都未能相比, 所以唯有出街外影, 搞D新意.

原裝配件以外, 小弟加左太陽眼鏡, 筆一支, 錶一只, 同埋肩上的止血帶.

盒圖. 開盒時注意左上方有一個圓孔放減聲器, 小弟唔覺有而掉左個盒... 最後要用膠棒銅支, 噴油重造.

可動指拿持物品好好使. 尤其是Bruce係用左手,如果跟普通手一定不合用。

可動性都OK, 軍褲幾FIT, 有D兵人做呢種POSE時褲浪會"那"埋一舊野咁.

頭雕近影, 幾有神. 可惜頸太長, 小弟被迫要CUT短3MM.

好, 去相! GO~GO~GO~

雙腳用膠BOOT, 活動能力未算好好.

總結, 80分.

頭雕確係靚, 可惜頸長. 帥兄們改短頸時必須預備後備冬菇一粒. 因為原裝JOIN位又硬, 粘得又死, 又特別. 除下來時一定爛.

腳位並非用BALL JOIN, 好彩都有十字型活動結構, 加上膠鞋都尚算軟, 擺不太大POSE時腳掌仍可貼地.

素體都算結實好用, 起瑪set pose時無大問題出現.

可動指非常出色, 指甲清晰可見, 手套亦易穿戴. good!

耳機唔用寶貼.膠水一定戴唔實, 不過係小問題.

大問題係兩側袋仔, 無扣位易鬆, 唔執好佢做動作時好礙眼.

抵讚係全隻身型瀟灑靚仔, 衣服亦有泥漬舊化, 唔錯.

ART Figures小弟第一次玩, 今次呢隻Tears of the sun都幾滿意, 如果題材合適會再幫襯.

最後布斯要抖抖啦~

後記, 星期日中午十二點落街外影, BRUCE同相機就被暴晒到燙手, 小弟則雙臂, 後頸都晒紅左.

返到屋企重要比人笑為左影相咩都無計.

最後點算今次又唔見左目視鏡蓋, 筆, 兩樣野. 各位帥兄如有心外影要做好心理準備, 係草叢中找配件簡直係mission impossible
.......

各位帥兄, 請請~

:64:

影得好正,大大有心有力,小弟100%支持!:71:
超勁外影.,,,,讚:71:
須則自己無入,但也透徹感受到那份喜愉
估都有幾都蚊下,師兄有無中鎗呀?
見到師兄支手鎗並非mk23,原廠無跟足?
無得頂, 非常正 :71:
少少補充資料.

小弟睇完才玩呢隻戰鷹, 可惜太多有心人不滿意ART FIGURES嘅錯漏, 相關配件變得好難搵....
支持外拍!!!:71:
十個讚!:71:
但無入依隻...:67:
Very impressive photo! You've turned the figure into a minimized Bruce :$
相好靚, 34度高温外拍真係唔容易~
令人感動的外拍!我也feel到貓貓的喜悅!
Very very nice pictures!!  Support outdoor shooting!!!! :love:
支持外拍,
有個問題想請教,戲中布斯係左手強手?因見幾位師兄都係set咗左手持槍。
小弟只係好奇,亦忙記戲中劇情。
支持!!!!like!!!!!:71:
大大好有心機, 堂堂Bruce 玩得活靈活現, 多謝分享.:o
實在係太強啦... 貓攝流 果然厲害......