Toysdaily 玩具日報

查看: 18148|回復: 22

[詢問] 雀仔廠RX & 影月

上星期六有朋友去左九龍灣,我就托佢幫我睇下有無正野執,最後就幫我買左盒我唔捨得好耐既野~
登~:34:登~:34:登~:34:登~~~~~~:34::34:
當我到手個刻真係好想即刻開黎玩,可惜當時返緊工:80:

返到屋企睇下,一開.....原來係要開邊:50::50:
套甲可拆除只係一次性,同我原來估計係2回事:56:
套甲既所有關折位都係要自己開洞,心諗金翅真係 _ _ 鳥:53:

諗左好耐先捨得開洞,但都係整花左套甲:68::68:
有無巴打買過哩套玩具,分享下用咩工具及方法可以開得容易D呢??
小弟萬分感激~~~~~thx:help::help:

用cutter.+剪刀......
呢盒正野o黎
如果你鍾意自己郁手搞o既話:78:

btw 我用筆刀 cut o既:shy:

以前都砌過佢地出的青銅五子!只要把刀夠鋓都唔係咁難砌!:71:

thx樓上3位巴打,但用雕刻刀定筆刀好D??
以前都砌過佢地出的青銅五子!只要把刀夠鋓都唔係咁難砌!
狂四郎 發表於 7-7-2011 12:56 AM

狂兄我想問下最底果把係咩刀??:?
呢set野我初初同樓主一樣,好想買
但由於$太貴
及後有frd買左,仲同我講話要砌太部份DIY
我就打退堂鼓lu
呢set野我初初同樓主一樣,好想買
但由於$太貴
及後有frd買左,仲同我講話要砌太部份DIY
我就打退堂鼓lu
quincy 發表於 7-7-2011 01:21 AM

我朋友果日向玩具迷珍藏Show問左個價仲平過隻S.H.F. RX,於是佢就幫我啦~~~
大塚香港有一排劈到好平,幾抵玩架
樓主呢間廠一般係雀仔廠,啄木鳥,大塚
眼鏡廠應該係BANDAI出景品的支線品牌呀~
thx樓上3位巴打,但用雕刻刀定筆刀好D??
籽康 發表於 7-7-2011 01:00 AM

雕刻刀我就無用過
不過如筆刀o既話要小心o的
因為真係好利:DD
小心得:當年在下使用理髮師所用的剪刀,因夠細把又夠尖而且鋒利。
我當年整隻大塚影月,都俾把筆刀拮親流血,不過我覺得好玩:73:

我都有呢盒不過擺咗咁多年都未郁過........

雕刻刀我就無用過
不過如筆刀o既話要小心o的
因為真係好利
cchong420 發表於 7-7-2011 01:40 AM
Before you cut, put it into the hot water at few mins.
i got it too,  it really nice!!
紅黑古加..........正過呢兩隻(可能較新款)....重係金屬波地:71:

呢個系列最正係555 ......::77: