Toysdaily 玩具日報

查看: 2815|回復: 15

[吹水專區] 鼠王芬好野,請你懲罰我

鼠王芬小姐,我之前有份投票比辭職的議員,請你懲罰我吧:36:
做佢 d 學生真係慘,點見人?City 點會請 d 咁既人架?
頭像被屏蔽
乜事?  

字字字字字字字字字字字字
bad-aries 發表於 6-7-2011 11:29 AM

鼠王芬之前在cctvb新聞講立會替補機制,話議員辭職,由其他落敗者替補,無得補選,是一種懲罰,已投比佢嘅選民都要受到懲罰

city u 嘅助理教授喎,佢真係好野,d law都唔知邊個教~~~~呀,是佢老公教的,堅架
頭像被屏蔽
我好小氣的, 你話已投比佢嘅選民都要受到懲罰, 咁我都要懲罰番你, 我決定.....投票比你對家~~~
鼠王芬 :blame::blame::blame:
同明朝一樣..........
老鼠芬(已完):36:
梁美芬兩間辦事處被潑漆
【本報訊】立法會議員梁美芬位於紅磡邨及石硤尾邨的辦事處昨日分別被人淋漆油破壞,警方列刑事毀壞案處理,暫時無人被捕。梁美芬指事發前一日,警方已知會她要小心人身安全,她不願揣測是否與她就替補機制的立場有關。

拒評是否替補言論惹禍
放大圖片
梁美芬石硤尾邨辦事處門外梯級被淋油。 周鴻熙攝

梁美芬石硤尾邨辦事處門外梯級被淋油。 周鴻熙攝

梁美芬石硤尾邨辦事處在 21座地下。昨凌晨 3時 28分,保安員巡經辦事處時,見門外梯級被淋上啡色漆油,牆身亦沾有漆油,保安員於是報警。凌晨 6時 40分,梁美芬在紅磡邨紅昇樓地下辦事處亦由保安員揭發被淋油。由於該辦事處的大門及佈告板,與石硤尾邨辦事處同樣被淋上啡色漆油,警方不排除同一人所為。
自發表「懲罰選民論」後一直「潛水」的梁美芬昨在立法會露面簡單回應事件。她指事件已交由警方跟進,強調「香港係法治文明嘅社會,市民唔容許亦唔喜歡有人用暴力解決問題」。梁美芬不揣測犯案者動機;被問到是否因替補機制的立場及言論惹禍,她拒絕正面回應,然後未有回應傳媒提問便離開。

sorry~~~我第一吓已經覺得佢自導自演
自導自演:36::36::36:
梁美芬兩間辦事處被潑漆
【本報訊】立法會議員梁美芬位於紅磡邨及石硤尾邨的辦事處昨日分別被 ...
timyin 發表於 14-7-2011 09:38 AM

Ha ha ha , 自導自演 ,  她已懲罰自己
菩提本無樹  明鏡亦非臺
本來無一物  何處惹塵埃
隔牆有耳:鼠王芬粉絲係演員
2011年07月15日

狂言選民應該受到懲罰嘅鼠王芬,近日四面楚歌,星期三朝早,有十幾個支持者到立法會外獻花兼拉橫額「支持您到底」,不過呢班粉絲好得意,同梁美芬合照時遮遮掩掩唔敢上鏡,其中一個金髮青年例外,由於佢太搶鏡,相片見報即被人認出係電影《機動部隊──伙伴》嘅要角 Ricky,好多人頓時質疑鼠王芬請臨記撐自己。

「被通知」獻花但冇收錢
放大圖片
近日是非多&#22021;鼠王芬(左二),噚日開立法會時扁晒嘴,木無表情。 <br/>李家皓攝

近日是非多&#22021;鼠王芬(左二),噚日開立法會時扁晒嘴,木無表情。 
李家皓攝

議員明目張膽造假咁離譜?正義網民好快就將 Ricky起底,指佢在紅磡做髮型師,八方噚日去搵佢,不過 Ricky冇返工。由於 Ricky拍過戲,算係演員,因此唔少街坊都認得佢。八方後來搵到 Ricky&#22021;朋友,據講 Ricky有印度血統,仲有個中文名陳鎮華,難怪廣東話對白咁流利。
呢位人士又透露,獻花班人今個星期二「被通知」翌日去中環獻花, Ricky絕對冇收錢,只係有&#21874;&#22050;想搵梁美芬幫手才答應現身。 Ricky本身有正職,唔係臨記,拍戲只此一次。有臨記公司負責人指 Ricky唔係行內人,「應該係杜琪峰&#22000;邊直接搵佢」。
Ricky唔露面,噚日有網民聲言代表 Ricky「傳話」,&#21946;網上留言,指 Ricky做髮型師 13年,唔係臨記,拍戲只係朋友叫到,貪玩試&#21523;。據網上「傳話」, Ricky經表姐認識梁美芬,想反映一&#21874;南亞裔人士&#22021;權益問題,佢撐梁美芬並冇收錢,強調自己唔識政治。
鼠王芬收花後,噚日似乎冇乜起色,在立法會開會冇厘精神扁晒嘴,雖然好多記者想問佢 fans遮面獻花單&#22050;,睇&#21523;佢如何澄清畀錢請人撐自己傳聞,不過佢刻意迴避;有人聲稱目擊鼠王芬眼濕濕坐在立法會前廳,個樣睇落十分愁,所為何事無人過問,有人估計鼠王芬可能係因為辦事處被淋油漆而唔開心。
八方覺得鼠王芬今次應該大步檻過,因為 facebook個「我相信有 10萬人不想梁美芬再當選議員」群組,截至噚晚都只係得 2.7萬人左右加入,使乜驚呀!

haha......今日又一單,好睇過cctvb戲集
比佢&#22021;選民都要受到懲罰
12251223 發表於 7-9-2012 12:14 PM

ching想升呢都唔駛摷番d上年既過氣新聞黎回呀??!:58:
9月9日..快d過去...牛鬼蛇神..hihi去