Toysdaily 玩具日報

查看: 16214|回復: 30

[個人收藏] 玩具展收穫--MR新一、二號

話說小弟註冊左兩三個星期都冇真係發過一帖,正好今次同大家分享下Movie Realization  THE FIRST

Movie Realization 呢個系列係我印象中其實係同SIC實在冇咩分別,而且呢一SET THE NEXT又係由安
滕大人所負責,所以可以真接當普通SIC 拉打黎睇

先黎睇下一號

造型唔錯,但唔多重昭和風,反而俾人少少平成風格既感覺,畢竟係THE NEXT,同舊昭和風格差好遠

背面

身上紋路唔算太仔細,但舊化效果值得加分

附有替換頸巾,可以做到飛揚既效果

成盒野除左頸巾就只有三對替換手,配件之少比美SHF

雖然冇特別去影相,但隻野可動都唔錯,除左肩之外其他都唔差於我隻好高可動既SIC W,論可動真係贏盡隻古迦9條街

我是總司一切拉打的新一號............:(

之後睇下

比起新一號,小弟更鍾情於呢隻新二號

配件依舊,而舊化就冇新一號咁突出

拉打 PUNCH!!!!!!

KICK!!!!!!!

再黎一招上勾拳!!!

其實新二號背後同手背都有SHOCKER標誌,背後果個仲幾靚,值得加分!!!:71:

兄弟,SIC的坑就交俾你啦!!!!!!!!!!!!!

RIDER KICK!!!!!!!!!!!!!!
結語:
其實小弟童年唔係昭和年代,反而覺得自己屬於平成系既人。但今次呢SET既造型幾合我既胃口,而且係玩具展見到一個好吸引既價錢,結果都係買左佢返黎,而玩完一番後發現呢SET真係完全值回兩魚呢個票價,雖然配件少,可玩性唔高,但整體上都真係令我好滿意,結合性價比之後絕對可以俾個9分佢!!!!

最後多謝CHING們睇完小弟呢篇婆媽文....
遲D都會同大家分享下小弟唔同既玩具
唔齊人既大合照:

i have this set also~ really good and cheap:$
Add marks for your first trial and hope can see more sharing from you later! :)

Add a kick also............... :shy:  Cause this pair is no doubt that great in MR series.  Regret that no V3 except unofficial version.  :79:

回復 3# Douglas.M.Saint

多謝德哥支持,話說呢隻V3好似地獄造型....
回復  Douglas.M.Saint

多謝德哥支持,話說呢隻V3好似地獄造型....
ivan0012 發表於 3-7-2011 10:17 PM

No!  It come from Richmond Centre.  :(
係依個展我都有收獲 買左3隻裝著  ~~ 卡里斯  格連同 ace
回復 6# FAIZ@

裝著個價都唔錯,但最抵都應該係SHF了...
好型呀 :)
唔知幾錢呢 @@
十卜!!!
個展係唔係完左啦..??
According to the color scheme, this set is from "The First" movie :^
ARRR 點解我見唔到架~
想要呢 !
呢set係the first, 唔係the next
呢套勁多米奇貨, 無行貨鐳射貼咪劑
According to the color scheme, this set is from "The First" movie
roundbun 發表於 4-7-2011 12:06 AM

呢set係the first, 唔係the next
base 發表於 4-7-2011 12:23 AM

多謝兩位ching提醒,話說唔知點解我成日分唔清兩者.....
回復 13# treebear

好彩我呢盒有啊......